אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל מפתחת בישראל מצלמת רשת שמפענחת רגשות צילום: shutterstock

בלעדי לכלכליסט

אינטל מפתחת בישראל מצלמת רשת שמפענחת רגשות

צוות מחיפה אחראי לדור הבא של אמצעי החישה: מצלמה מיוחדת שתצא לשוק בשנה הבאה ומסוגלת לקרוא את פני המשתמש. המפתחים: "הקינקט היה גרסה ראשונית של זיהוי מרחוק. אנחנו מתמקדים בזיהוי מדויק ומקרוב יותר"

28.08.2013, 18:58 | עומר כביר

מרכז המו"פ של אינטל בחיפה אחראי לפיתוח מצלמת התלת ממד של אינטל שתצא לשוק בשנה הבאה. את דבר פיתוחו של ההתקן, שישולב במחשבים ניידים ובטאבלטים ומאפשר פעולות שליטה מדויקות במיוחד וגם זיהוי רגשות, אישר ל"כלכליסט" יגאל ינקו, מנהל תכנון אסטרטגי בקבוצת Perceptual Computing של אינטל.

לדברי ינקו, שהחטיבה שהוא מנהל מתרכזת בהתאמה של ממשקים לפעולה הטבעית של המשתמש, על הפיתוח עובדת קבוצה בת 150 מהנדסים בשיתוף מהנדסים בארצות הברית. האחראי לכל פעילות הקבוצה הוא נשיא אינטל ישראל מולי אדן.

מולי אדן, נשיא אינטל ישראל מולי אדן, נשיא אינטל ישראל מולי אדן, נשיא אינטל ישראל

"שימוש במצלמות עומק הוא חלק מהעתיד של ממשק אדם-מכונה", אמר ינקו על הפיתוח, שטרם הוצג בצורה מסודרת לציבור. "הגענו להישגים כמו היכולת להחליף רקע של תמונה בזמן צילום וידאו. זו מצלמת עומק שיכולה לזהות אובייקטים בצורה חדה

יותר מבעבר".

מוקדם יותר השבוע דיווח שירות החדשות IDG כי ענקית השבבים מפתחת מצלמת חישת עומק, שהיא למעשה מצלמת תלת ממד משוכללת שלדברי החברה יכולה "לגשר על הפער בין העולם האמיתי לעולם הווירטואלי".

המצלמה שתסייע לילדים לקרוא

מנהל הפתרונות והשירותים החישתיים של אינטל אניל נאדורי אמר ל-IDG שהמצלמה צפויה לאפשר למחשבים להבין טוב יותר את כוונות המשתמשים שלהם, להציג רמה חדשה של אינטראקטיביות במשחקים ואף לזהות רגשות. "ניתן יהיה לזהות התרגשות ורגשות - האם המשתמש שמח או מחייך? האלגוריתמים והטכנולוגיה קיימים, אבל הם משתכללים ונעשים יציבים יותר".

המחשב ידע אם אהבתם את מה שראיתם בעזרתו, צילום: shutterstock המחשב ידע אם אהבתם את מה שראיתם בעזרתו | צילום: shutterstock המחשב ידע אם אהבתם את מה שראיתם בעזרתו, צילום: shutterstock

נוסף על כך תוכל המצלמה לזהות את המרחק, הגודל, העומק, הצבע, קווי המתאר ומאפיינים אחרים של חפצים שמוצגים לה. לדברי נאדורי, לפיתוח זה יכולות להיות השלכות משמעותיות עם התפשטותן של מדפסות התלת ממד: "כבר לא יהיה צורך לחפש כיסוי למכשיר. אפשר יהיה להציג אותו למצלמה כדי שתזהה את הדגם ותדפיס כיסוי או ללכת לחנות ושם להדפיס אותו".

המצלמה גם תוכל לזהות תנועות אישונים בדיוק רב, פיתוח שלדברי נאדורי בעל השלכות חינוכיות משמעותיות, למשל כדי לאתר קשיים של ילדים שלומדים לקרוא לפי המילים שעליהן הם מתעכבים זמן רב במהלך הקריאה. הוא הדגיש שאף שהפיתוח מזכיר את הקינקט של מיקרוסופט, המצלמה של אינטל מציעה יכולות מתקדמות הרבה יותר. "קינקט הוא גרסה ראשונית טובה של מצלמה עם תפיסת עומק, בעיקר מטווח רחוק. כשאינטל התחילה לבחון את הנושא, התעניינו בעיקר באינטראקציה אישית, מטווח קצר, של עד מטר או מטר וחצי", אמר.

אמנם בשוק כבר ניתן למצוא מצלמות בעלות יכולות דומות, דוגמת מצלמת עומק של חברת קריאייטיב שפותחה בשילוב עם אינטל, אך עכשיו פועלת ענקית הטכנולוגיה ליצירת מצלמה קטנה בהרבה שאפשר יהיה לשלב במחשבים, בדומה למצלמות רשת כיום. "זה אתגר פיתוחי גדול - להכניס כל כך הרבה טכנולוגיות למרחב קטן, אולם אלה חלק מהיתרונות של אינטל", אמר ינקו ל"כלכליסט".

משתמשים בתנועות גוף ליצירת תוכן

ביולי ערכה אינטל אירוע לעובדים בקריית גת, שם הציג נשיא החברה מולי אדן את המצלמה בשליטה בדגם תלת ממדי של מערכת השמש על גבי מסך המחשב. בהדגמה אחרת מוצג ספר שעם העמדתו לפני המצלמה הופך למשחק אינטראקטיבי, למשל, ציור של פרפר היוצא מבין דפי הספר ונוחת על יד המשתמש.

לפני כחודש הזמינה אינטל ישראל מפתחים חיצוניים להשתתף באירוע פיתוח של מוצרי Perceptual Computing שהחברה עובדת עליהם, ובהם המצלמה המדוברת. "בכנס עלו כל מיני רעיונות מבריקים שלא חשבנו עליהם. לשלוט במחשב זה דבר אחד, אבל היו רעיונות להשתמש בגוף ליצירת תוכן, בעיקר מוזיקה. היה מישהו שניגן בפסנתר באוויר, ומישהו אחר יצר די.ג'יי וירטואלי.

"זו רמה אחת מעל לאינטראקציה הרגילה של להחליף מקלדת, זה מהנה ויצירתי הרבה יותר". לדברי ינקו, מצלמה תשולב במחשבים ניידים ובטאבלטים שיימכרו באמצע 2014 או ברבעון השלישי של השנה.

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
למגיב 8 שעובד באינטל אני עבדתי כקבלן באינטל ואין הרגשה טובה
יש תנאים נחמדים אבל התחושה שעובדי אינטל מעבירים לך היא שאתה סוג ז אז אני בטוח שמי שמחליף את הנייר בשרותים לא נהנה שם אינטל משכירה בניינים מיוחדים לעובדי קבלן רק כדי שלא יריחו את המשרדים שלהם ויהיו במגע עם עובדי אינטל וזה קיים בחיפה ובירושלים
RR  |  29.08.13
19.
רק אותי הטכנולוגיות האלה מטרידות מאוד?!
עם כל צעד בהתפתחות הטכנולוגיות האלו אנחנו קרובים יותר לשליטה מוחלטת על האנושות בכללה. ראינו שארה"ב מנטרת את כל הרשת, בקרוב היא גם תוכל לנטר את הרגשות של כל האנשים, ולהתחיל לחשוד באנשים רק כי הם מרגישים דבר זה או אחר. כמובן, אם אתה לא עושה שום דבר רע - אין לך מה לפח, נכון? כן, בטח.
אסף  |  28.08.13
18.
מפתחים את העבר
עד לעידן הסמרטפון טאבלט לדואופול אינטל ומיקרוסופט לא היו מתחרים אמיתיים. ברגע שהארכיטקטורה של הארמ אפשרה את הביצועים שרואים היום שתי החברות האלו החלו לדעוך ולדעתי בעתיד הרחוק אם יעלמו אם לא יצליחו להשתנות כמו ש יי ב מ עשתה . בלי לוותר על הלפטופ שדוחפים בכל פרומושיין הם יהיו הקודאק הבא
יוסי  |  28.08.13
17.
שטויות במיץ. הסיבות בפנים.
מצטער על האנגלית, אבל כבר הגבתי ביוטיוב ואין לי כח לרשום שוב בעברית Rubbish. 1. We don't need kinect for PC. 2. I personally wouldn't feel comfortable having a camera with processing logic behind it watching my every move while I use a PC. Not because I fear for privacy or anything.. Just prefer to not be aware of my facial expressions at all, and having a camera pointed at me makes me more aware. 3. Voice commands are not for humans. Doing complex tasks is inconvenient with voice, and for the simple tasks I really don't mind pointing, clicking and typing.
א , ג  |  28.08.13
16.
באינטל לא יודעים לכתוב תוכנה
הם אומנם מעסיקים מאות (אם לא אלפי) מתכנתים אבל כבר עשרים שנה שהם לא מצליחים לפתח תרבות ארגונית של חברת תוכנה. פיתוח המעבדים מתנהל כמו שעון אבל פרוייקטי תוכנה מתמסמסים ומאבדים את הדרך. חוץ מהקומפיילר שלה אינטל לא פיתחה שום תוכנה ראויה וגם הקומפיילר זוכה להצלחה מאוד מצומצמת אצל החברות הבודדות שמתאמצות לסחוט עוד קצת ביצועים מהמעבד. הסיבה היחידה שאינטל משקיעה מאמצים בכיוון הוא בגלל שמדובר בתוכנה ששותה משאבי עיבוד והצלחה שלה תעודד שדרוגים למעבדי אינטל רבי הביצועים. באופן כללי אינטל היתה שמחה מאוד אם חברת תוכנה אחרת היתה לוקח את המושכות ודוחפת את הקונספט. אבל כמו לאראבי ז"ל שהתבסס על תשתית תוכנה גרפית הרבה הרבה הרבה יותר מורכבת ממה שאינטל מסוגלת להרים גם פרויקט צנוע יותר כמו זה יגמר ככישלון.
א  |  28.08.13
לכל התגובות