אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה מתוקה: מבחר מנות אחרונות

שנה מתוקה: מבחר מנות אחרונות

את מקומה של עוגת הדבש המסורתית על שולחן החג יכולים להחליף קסטה סיציליאנית, אקלר צרפתי, מרמלדות ומבחר קינוחים מתוקים ללא קמח

29.08.2013, 09:12 | גלי וולוצקי

יש אנשים שעבורם ארוחה היא רק הדרך לקינוח, ונראה שאין מועד שמתאים יותר לקנח בגדול מאשר ערב השנה החדשה. הקונדיטוריות נערכו במרץ והצליחו לחמוק מהבנאליה של עוגות הדבש ועוגות התפוחים, ולהציע קינוחים מתוקים שגם ייראו נהדר על שולחן החג. "כלכליסט" מציג עשרה קינוחים מומלצים.

בייקרי, טרייפל: עוגה שהיא גם מתנה

 

הבייקרי של קבוצת R2M מציע השנה טרייפל אלגנטי במיוחד המוגש בקערה עם רגל. זוהי וריאציה לקינוח האנגלי האהוב, המשלבת פירות טריים, קרם מסקרפונה וקרם אנגלז, ועוגת ספוג שהושקתה בליקר טריפל סק. הטרייפל נמכר בשני גדלים המוגשים למרכז השולחן, והקערה החיננית היא מתנת החג למארחת. טרייפל קטן (כ־6 מנות) 130 שקל. טרייפל גדול (10–8 מנות) 210 שקל. בסניפי הבייקרי ובדליקטסן בתל אביב. משלוחים באתר bakerytlv.co.il.

בייקרי: טרייפל. 210–130 שקל בייקרי: טרייפל. 210–130 שקל בייקרי: טרייפל. 210–130 שקל

אידלסון 10, תפוח ירוק מבריק: מאפייני החג

 

הקונדיטורית הוותיקה ציונה הרשקוביץ רקחה קינוח יפהפה המשלב את טעמי החג עם סגנון ההגשה השיקי שמאפיין אותה. "תפוח ירוק מבריק" הוא שמן של עוגות אישיות של בצק שקדים פריך, קוביות תפוחים אפויים ומוס וניל בציפוי ירוק מבריק, שיפאר את שולחן החג. 38 שקל ליחידה. בסניפי הרשת בתל אביב ובחולון.

אידלסון 10: תפוח ירוק מבריק. 38 שקל ליחידה אידלסון 10: תפוח ירוק מבריק. 38 שקל ליחידה אידלסון 10: תפוח ירוק מבריק. 38 שקל ליחידה

נומילי פטיסרי, עוגת שרלוט: קיצית ומרעננת

 

העוגה מורכבת מטורט אוורירי ספוג בפונץ' עם מוס פסיפלורה וקולי פירות יער בעיטור מקרונים בטעם פטל ולימון ופטל טרי.

התוצאה ססגונית, קיצית ומרעננת, ומוגשת בשלושה גדלים. עוגה קטנה (כ־8 מנות) 130 שקל, עוגה בינונית (כ־12 מנות) 165 שקל, עוגה גדולה (כ־16 מנות) 180 שקל. סוקולוב 3 פינת ויצמן 62, כפר סבא.

נומילי פטיסרי: עוגת שרלוט. 180–130 שקל נומילי פטיסרי: עוגת שרלוט. 180–130 שקל נומילי פטיסרי: עוגת שרלוט. 180–130 שקל

מיקי שמו, עוגת דולצ'ה: נטולת גלוטן

 

עוגת הדולצ'ה של הקונדיטור החיפאי מורכבת מארבעה מרקמים שונים: ביסקוויט קראנץ' עם אגוזי לוז קלויים, קרם עשיר וחלק של וניל ודבש, גנאש מוקצף של שוקולד לבן ודבש, ומעל הכל דיסקית מתפצחת של שוקולד לבן ואגוזי לוז. העוגה נטולת גלוטן ומבוססת על קמח אגוזים בלבד, ולכן תתאים גם למי שנמנע מגלוטן. 69 שקל לעוגת פס. בסניפי הרשת ברחבי הארץ.

מיקי שמו: עוגת דולצ מיקי שמו: עוגת דולצ'ה, 69 שקל | צילום: דניאל לילה מיקי שמו: עוגת דולצ

מנואלה, קסטה סיציליאנית: קינוח איטלקי מסורתי

 

במעדנייה של מסעדת מנואלה הכינו לחג קסטה סיציליאנית כהלכתה: הקינוח הסיציליאני המסורתי משלב קרם ריקוטה, קליפות הדרים מסוכרות, מרציפן ופיסטוקים. אפשר לקנות את הקסטה במנות אישיות או כעוגה גדולה. מנה אישית (1–2 סועדים) 34 שקל. מנה משפחתית (8–6 סועדים) 120 שקל. המייסדים 49, זכרון יעקב. 04־8735761.

מנואלה: קסטה סיציליאנית, 34 שקל לעוגה אישית מנואלה: קסטה סיציליאנית, 34 שקל לעוגה אישית מנואלה: קסטה סיציליאנית, 34 שקל לעוגה אישית

דוד לאור, מרמלדות ומקרונים: קינוחים אישיים

הקונדיטור דוד לאור ממבשרת ציון הכין לחג קולקציה צבעונית שעושה שימוש בדבש, רימונים ותפוחים. אפשר להרכיב מגש פטיפורים המורכב מכמה קינוחים, חלקם (המרמלדות) יתאימו גם לטבעונים ולמי שנמנע מגלוטן. הסברינות הקטנטנות בגודל ביס שהכין טבולות ברום וממולאות בקרם שנטילי עם גרעיני רימון, והמרמלדות העשויות בעבודת יד מבוססות על מיץ רימונים טרי או על מיץ תפוחים ירוקים. עוד בקולקציה מקרונים מיוחדים לחג בטעם תפוח, דבש וקינמון, ופחזניות ביס טבולות בדבש וממולאות בקרם פטיסייר. 6 שקלים לסברינה או לפחזניה, 5 שקלים לעוגיית מקרון. מרמלדה - 10 שקלים למארז של ארבע יחידות. היצירה 12, מבשרת ציון. 02־5793311.

דוד לאור: מקרונים, 5 שקלים ליחידה, צילום: עומר מסינגר דוד לאור: מקרונים, 5 שקלים ליחידה | צילום: עומר מסינגר דוד לאור: מקרונים, 5 שקלים ליחידה, צילום: עומר מסינגר

פטיסרי קארם, אקלר פירות יער: גרסה צבעונית וחגיגית

 

הקונדיטוריה החדשה שנפתחה לפני כשלושה חודשים בשכונת נחלת יצחק בתל אביב מציגה ויטרינה מפתה שקשה לעמוד בפניה. אחד הקינוחים הפופולריים שלה לחג ובכלל, הוא האקלר המוגש כאן בכמה גרסאות. חובבי הקינוח הצרפתי ימצאו פה אקלר שוקולד חלב בציפוי שוקולד קרמל, אקלר שוקולד חלב במילוי קרם קראנץ' וציפוי שוקולד ואגוזי לוז, ואקלר קרם קרמל בציפוי קרמל ושקדים מקורמלים. גרסת פירות היער צבעונית וחגיגית במיוחד. אלו אקלרים הממולאים בקרם וניל ובקרם פטל, ומצופים בציפוי מבריק של פירות יער ובפירות יער טריים. 19 שקל ליחידה. מעבר יבוק 5, נחלת יצחק, תל אביב.

פטיסרי קארם: אקלרים. 19 שקל ליחידה פטיסרי קארם: אקלרים. 19 שקל ליחידה פטיסרי קארם: אקלרים. 19 שקל ליחידה

אורן בקר, עוגת בראוניז עם מרמלדת תפוחים: מחווה לחג

 

בטרם ייפתח בית הקפה־קונדיטוריה של בקר במתחם שרונה, נרקחה עוגה שתשמח את חובבי השוקולד שהיא גם מחווה הולמת לחג. עוגת הבראוניז מורכבת מביסקוויט דקואז שקדים, מרמלדת תפוחים עם קינמון ומוס שוקולד עשיר, ומצופה בקרם שוקולד מריר מבריק המעוטר בפרוסות של תפוחים מסוכרים וקישוטי שוקולד. 188 שקל לעוגה מרובעת 22*22 ס"מ. בית הספר לקונדיטוריה של אורן בקר, רחוב הנציב 30, תל אביב.

אורן בקר: עוגת בראוניז עם מרמלדת תפוחים. 188 שקל אורן בקר: עוגת בראוניז עם מרמלדת תפוחים. 188 שקל אורן בקר: עוגת בראוניז עם מרמלדת תפוחים. 188 שקל

ביסטרו גרינברג, מוס שוקולד: מיתולוגיה מקומית

 

הביסטרו שנפתח באזורי חן רק לפני כחודשיים כבר הצליח להפוך מנה אחת למיתולוגיה מקומית - מוס השוקולד המוגש לסועדים מדליי נירוסטה ענקיים, בצירוף כפות של קצפת רכה. מי שהתאהב במנה במסעדה יכול לרכוש את הדלי גם הביתה, ולערום לאורחים כפות עמוסות במוס שוקולד (את הקצפת תצטרכו להכין לבד). דלי עם 20 מנות מוס שוקולד - 300 שקל. דלי עם 40 מנות מוס שוקולד - 500 שקל. אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב.

 

רולדין, עוגת סבלה ברטון: מעוטרת בדרז'ה מוזהב

 

מתוך קולקציית העוגות המרשימה הכוללת עוגות דבש ועוגות תפוחים ואגוזים, נבחרה דווקא עוגה שאינה קשורה ישירות לראש השנה אבל היא חגיגית וחיננית - עוגת סבלה ברטון צרפתית המורכבת משכבות של בצק פריך אוורירי, גנאש של שוקולד לבן ודבש, קרם שנטילי וניל וקרם קרמל, ומעוטרת בדרז'ה מוזהב. 59.90 שקל לעוגת פס. בסניפי הרשת ברחבי הארץ.

תגיות