אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו מתחיל הלחץ צילום: אורן אהרוני

עכשיו מתחיל הלחץ

ירדן ג'רבי הוכיחה שהיא ספורטאית כבירה. עכשיו היא צריכה שקט תעשייתי ותעסוקתי. משהו ש-300 מיליון שקל שרוצים להקצות לכדורגל יכולים לספק לה ולעוד כמה אלפים כמוה

30.08.2013, 09:27 | אוריאל דסקל

זכייתה של ירדן ג'רבי באליפות העולם היא הישג בלתי רגיל עבור כל ספורטאי ישראלי. כדי להתרומם מהספורט הישראלי הרקוב ולהגיע לפסגה ספורטיבית כל כך גבוהה צריך להיות נחוש במיוחד, חזק במיוחד ובעל יכולות מנטליות מרשימות במיוחד.

קראו עוד בכלכליסט

מלבד אישיות שבנויה מכל החומרים הנכונים, ג'רבי הגיעה לאן שהגיעה בזכות כמה גורמים אחרים.

ג'רבי התחילה להתאמן בג'ודו 3 שנים אחרי שיעל ארד זכתה במדליית הכסף ההיסטורית באולימפיאדת ברצלונה 1992. מאות אלפי ילדים ישראלים התחילו להתאמן אז בג'ודו ומאז איגוד הג'ודו הצליח לפקשש את הכמויות הללו ולא ליצור המשכיות מאסיבית. אבל מהמאסות הללו נשארו כמה וכמה ג'ודאקים מצוינים. נשאר גם הרבה ידע בג'ודו הישראלי והוא עבר הלאה בצורה סבירה. ג'רבי למדה אצל שני הרשקו, מאמן מוכר ומנוסה שבין השאר אימן את אריק זאבי. היא למדה גם אצל עוד מאמנים בעלי ניסיון עשיר. זה נקרא מסורת. דרכם הארוכה של הרשקו וג'רבי היתה חשובה בבנייתה כאלופת עולם. הם עברו הרבה כישלונות ביחד אבל גם כמה הצלחות (סגנות באליפות אירופה למשל).

ג ג'רבי. אלופת העולם | צילום: אורן אהרוני ג

ידע, אימון, כישלונות ואישיות הם המצרכים מהם בונים אלופים. זה נכון בעולם וזה נכון גם בישראל.

הלחץ על ג'רבי לקראת ריו 2016 יהיה גדול. למרות שמדובר על תחרות שתתקיים בעוד שלוש שנים, הלחץ התקשורתי, המקצועי וגם "הלחץ העממי" (מהבעלים של המכולת שישאל איך מתקדמות ההכנות למדליה ועד שאלות שילדים ישאלו אותה לפני ואחרי אימונים) יהיה אדיר. צריך לעטוף את האלופה החדשה בצוות מקצועי, צוות רפואי וגם צוות תקשורתי שידע להרגיע את הלחץ הזה ולאפשר לה להתרכז במשימה הגדולה.

יעל ארד. פרצה את הדרך, צילום: אוראל כהן יעל ארד. פרצה את הדרך | צילום: אוראל כהן יעל ארד. פרצה את הדרך, צילום: אוראל כהן

הוועד האולימפי כבר הודיע שג'רבי תקבל מענק מיוחד של 100 אלף שקל. מאמנה יקבל 50 אלף שקל. הסכומים האלה יפים מאוד אבל עכשיו מתחיל הלחץ לפעול באמת. ג'רבי צריכה שקט תעשייתי ותעסוקתי. היא צריכה לדעת שיש גוף שתומך לחלוטין ולא מתעסק בפוליטיקות של מי מאמן ולמה ועוד. היא צריכה לדעת שיש רשת ביטחון למקרה של הפסד.

אם איגוד הג'ודו, הוועד האולימפי ומשרד הספורט יוכלו לספק את כל הדברים הללו לג'רבי, היא תוכל לשחזר את ההישג הזה כמה פעמים.

איך יספקו כזה שקט? ובכן, הטוטו בעיצומו של משא ומתן עם ההתאחדות לכדורגל על הסכם שעשוי להגיע לסכום פסיכי של 300 מיליון שקל. ניתן רק לדמיין בכמה ירדן ג'רבים כאלה אפשר לתמוך עם 300 מיליון שקל (ג'רבי מקבלת 5,000 שקל בחודש). הג'ודו לא צריך כל כך הרבה כסף אבל חלוקה הוגנת יותר של כספי השיווק של הטוטו בין ענפי הספורט הישראלים - יעשו הרבה יותר טוב לספורט הישראלי. ייתכן מאוד שחלוקה אחרת של כספי השיווק תעשה הרבה יותר טוב לטוטו עצמו.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מזל טוב לג'רבי !
לחלק את הכספים של ההימורים מהטוטו לענפי ספורט על בסיס כלכלי, כלומר תשואה (=הישגים). בכדורגל ההישגים אפס וכך גם צריכה להיות ההקצבה הכספית. בג'ודו נשים יש תשואה יפה, צריך לתת לג'רבי ועוד 5 הכי טובות בישראל, דמי קיום של 15,000 שח לחודש עד לאולימפיאדת ריו, ותאמינו לי, תהיה תשואה הרבה יותר טובה מאשר השקעה בכדורגל.
יוסי מ-חיפה  |  31.08.13
לכל התגובות