אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיכוכים בצמרת דיסקונט: ריב על תגמול הביא להתפטרות של שפיגל צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

חיכוכים בצמרת דיסקונט: ריב על תגמול הביא להתפטרות של שפיגל

ל"כלכליסט" נודע כי מנכ"ל דיסקונט התפטר בשל סירובו לקבוע יעדי תשואה לבנק, שלפיהם ייקבע תגמול הבכירים - אף שיו"ר הבנק דרש זאת ממנו

02.09.2013, 07:00 | גולן חזני

בהודעה שהוציא בנק דיסקונט לבורסה על התפטרותו של המנכ"ל ראובן שפיגל בשבוע שעבר, נמסר כי הסיבות להתפטרותו הן אישיות ומשפחתיות. אולם כעת מתברר כי הרקע לכך היה אחר לגמרי — חילוקי דעות בין שפיגל לבין היו"ר יוסי בכר סביב תגמול בכירי הבנק.

קראו עוד בכלכליסט

שפיגל סירב להגדיר יעד

ל"כלכליסט" נודע כי השניים נקלעו לעימות חריף בישיבה על המענקים לבכירי הבנק, בעקבות דרישה של חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי להתנות את המענקים בהצבת יעדים לבנק. במהלך העימות דרש בכר משפיגל להציב יעדים לבנק, שלפיהם ייקבע התגמול - כלומר לקבוע תשואה שבהתאם לה יתנו את הבונוסים.

שפיגל התנגד וטען שלא ניתן לקבוע מספרים, כל עוד לא ברור מה קורה עם מכירת דיסקונט ניו יורק, וכי במקרה של מכירה התשואה על ההון של הבנק תרד ל־4%. בכר התעקש, ולדברי גורמים שנכחו בישיבה, גרם לשפיגל לצאת מכליו ולומר: "נמאס לי מבעלי המניות של הבנק...אני הוא הולך להגיש מכתב התפטרות".

בסוף יולי האחרון פירסם דיסקונט את מדיניות התגמול של נושאי המשרה בבנק, בעקבות תיקון 20 לחוק החברות. לפי המדיניות החדשה, שכר היו"ר והמנכ"ל לא יעלה על 180 אלף שקל בחודש, המענק השנתי שלהם יוגבל ל־2.5 מיליון שקל, והתנאים הנלווים לשכר לא יעלו על 99 אלף שקל בשנה.

שפיגל (מימין) ובכר. "נמאס לי מבעלי המניות", צילום: עמית שעל שפיגל (מימין) ובכר. "נמאס לי מבעלי המניות" | צילום: עמית שעל שפיגל (מימין) ובכר. "נמאס לי מבעלי המניות", צילום: עמית שעל

עם זאת, מדיניות הבנק מאפשרת להעניק ליו"ר ולמנכ"ל תגמול מבוסס ביצועי המניה (אופציות פאנטום), כך ששווי כל מנה שנתית לא יעלה על כ־2 מיליון שקל - כלומר שכר היו"ר והמנכ"ל יעמוד על עד 7 מיליון שקל בשנה. בפועל סכום זה עשוי להיות גבוה או נמוך יותר, בהתאם לביצועי המניה בפועל ובהתאם לעמידתם ביעדים, שמהם נגזר המענק השנתי. 80% מהמענק השנתי של היו"ר והמנכ"ל ייקבעו על פי יעדים מדידים שייקבעו מבעוד מועד ו־20% מגובה המענק ייקבע באופן שרירותי על ידי חברי הדירקטוריון.

ההצבעה בשבוע הבא

לפי המדיניות החדשה, שכרם של יתר נושאי המשרה בבנק לא יעלה על 100 אלף שקל בחודש, וגובה פיצויי הפרישה שלהם ייקבע בתחילת כהונתם ולא בסופה.

מדיניות זו אמורה לעלות בשבוע הבא להצבעה באסיפת בעלי המניות של הבנק, והמוסדיים שביניהם אמורים להצביע לפי חוות הדעת של אנטרופי.

שפיגל (56) נכנס לתפקיד מנכ"ל קבוצת דיסקונט בינואר 2011 בעקבות עזיבתו של גיורא עופר. לפני תפקידו כמנכ"ל הקבוצה כיהן כמנכ"ל דיסקונט ניו־יורק.

מדיסקונט נמסר בתגובה כי הבנק לא מתייחס לדברים שנאמרו בפורום סגור של ישיבות דירקטוריון.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
התייעלות בבנק
המתיחות המתוארת היא תוצאה של חילוקי דעות מהותיים בעניין התייעלות הבנק. ראובן חושב שצריך להתייעל בשלבים אך השלב הראשון של פרישה מרצון נכשל ויוסי חושב שצריך לחתוך בבשר החי ולפגוע בעודים. ברקע הפרישה של יו״ר הועד בתחילת 2014 המנכ״ל החדש יצטרך להתמודד עם צעדי התייעלות כואבים במיוחד
עובד הבנק , תל אביב  |  02.09.13
7.
המידע שניתן לא הגיוני
איך ייתכן ששפיגל אמר שהתשואה להון תרד ל 4% אם ימכרו את דיסקונט ניו יורק? זה היה הגיוני אם התשואה על ההון הנוכחית של דיסקונט היתה עולה על הממוצע בבנק.. אך ההיפך הוא הנכון, היא כעת 4% ולכן מכירתו לא יכולה להשפיע לשלילה. הצעד הנכון הוא למכור ולממש בטח בפרמיה על ההון העצמי או לפי גובהו ואז לחלק דיבידנד. להזכירכם הבנק הזה נסחר בחצי מההון העצמי, מה יקרה אם ימכרו את דיסקונט ניו יורק לפי 100% מההון העצמי? טיסה במניית הבנק!
דוד , תל אביב  |  02.09.13
לכל התגובות