אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנט נכשל במינוי מקורבו אייל גבאי לתפקיד יו"ר מכון היצוא צילום: טלי מאייר

בנט נכשל במינוי מקורבו אייל גבאי לתפקיד יו"ר מכון היצוא

זאת בשל התנגדות בתוך התאחדות התעשיינים. מועצת המכון אישרה את המשך כהונתו של רמזי גבאי. אייל גבאי עשוי להחליפו בעוד שנתיים

03.09.2013, 14:33 | מיקי פלד

שר הכלכלה, נפתלי בנט, מעוניין למנות את מקורבו, אייל גבאי, לתפקיד יו"ר מכון הייצוא. גבאי, לשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה וכיום המומחה הכלכלי מטעם בית המשפט בחברת אי.די.בי, היה הנציג של בנט וסיעת הבית היהודי במשא ומתן הקואליציוני. למרות דחיפתו של בנט, בשל התנגדות פנימית למינוי בתוך התאחדות התעשיינים, הוא סוכל ומועצת המכון אישרה את המשך כהונתו של רמזי גבאי, היו"ר הנוכחי. אייל גבאי עשוי לכהן בתפקיד סגן היו"ר וכדירקטור במכון היצוא במשך השנתיים הקרובות עד לסיום הקדנציה של רמזי גבאי, ורק אז להתמנות לתפקיד יו"ר המכון.

ביומיים האחרונים געש מכון הייצוא בשל הפרשה. לפני יומיים התכנסה נשיאות התאחדות התעשיינים ואישרה פה אחד את המשך כהונתו של רמזי גבאי, אך יום למחרת, כאשר נדרשו לכך חלק מנציגי התעשיינים בישיבת מועצת מכון היצוא, הם נמנעו מתמיכה ברמזי, וביקשו לכנס מועצה חדשה.

אייל גבאי. המינוי סוכל, צילום: עמית שעל אייל גבאי. המינוי סוכל | צילום: עמית שעל אייל גבאי. המינוי סוכל, צילום: עמית שעל

גורמים בקרב התעשיינים אומרים כי ההוראה להימנע הגיעה מנשיא ההתאחדות, צביקה אורן, שניסה ליישר קו עם בנט בנושא מינויו של אייל גבאי. עם זאת, לדברי אורן, הוא דווקא תמך במינויו של רמזי לשנתיים נוספות, "אבל היתה בעיה בירוקרטית שהתנפחה לחינם, בשאלה האם המועצה הנוכחית יכולה לקבוע את זהות יו"ר המכון או שצריך מועצה חדשה. אני מקווה שזה ייפתר במהרה". עם זאת, אורן לא מכחיש שהוא תומך באייל גבאי לתפקיד היו"ר בעוד שנתיים. עמדה זו של אורן מרגיזה לא מעט תעשיינים, שכן תפקיד יו"ר המכון שייך באופן מסורתי לתעשיין. לדברי אורן, "אם אדם ברמתו של גבאי רוצה להתמנות לתפקיד במכון היצוא, אני אשמח".

תפקיד יו"ר מכון היצוא נעשה בהתנדבות. מעבר לעשייה הציבורית, התפקיד מציע גם התחככות בראשי עולם העסקים בחו"ל ובארץ. לשר הכלכלה שמורים כמה נציגים בדירקטוריון מכון היצוא, ואייל גבאי אמור להחליף בתפקיד את רן קויתי, ראש הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים.

בזמן המשא ומתן הקואליציוני היה זה דווקא בנט שהציע יוזמה שהיתה אמורה לצמצם את ההשפעה של שרים במינוי דירקטורים בחברות ממשלתיות. היוזמה של בנט לא יצאה לפועל, אך עיקרה היה העברת הסמכות למינוי הדירקטורים לסמכות הפקידים הבכירים במשרדי הממשלה, כאשר השר עצמו ימשיך למנות את יו"ר החברה.

תגובת בנט טרם התקבלה.

תגיות