אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמני האג"ח בבזק דוחים התנגדות מחזיקים לחלוקת הדיבידנד צילום: עמית מגל

נאמני האג"ח בבזק דוחים התנגדות מחזיקים לחלוקת הדיבידנד

החברה אישרה באוגוסט דיבידנד שוטף של 969 מליון שקל, וכן תשלום של 500 מיליון שקל כמנה השישית מדיבידנד של 3 מיליארד שקל שאושר בינואר 2011; פרופ' ברנע: "לא קיים חשש סביר לאי יכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה"

08.09.2013, 13:29 | מיקי גרינפלד

הנאמנים של סדרות האג"ח בבזק דוחים את ההתנגדות מצד מחזיקים לחלוקת הדיבידנד בחברה. זאת לאחר קבלת חוות דעת נוספת של פרופ' אמיר ברנע, אותה הזמינו הנאמנים. במקביל פנו הנאמנים לחברה וקיבלו ממנה הבהרות נוספות.

קראו עוד בכלכליסט

בתחילת אוגוסט האחרון המליץ דירקטוריון בזק לאסיפת בעלי המניות לאשר חלוקת דיבידנד של 969 מיליון שקל בהתבסס על רווחי החברה. ההמלצה אושרה על ידי אסיפת בעלי המניות ב-27 באוגוסט. במקביל אישרה החברה תשלום של 500 מיליון שקל, המהווה את המנה השישית והאחרונה מתוך דיבידנד מיוחד ושנוי במחלוקת של 3 מיליארד שקל. הדיבידנד המיוחד שלא מרווחי החברה אושר לחלוקה בינואר 2011 ומאז עורר לא מעט התנגדות בקרב מחזיקי האג"ח של בזק.

החלטת הדירקטוריון מתחילת אוגוסט אושרה לאחר קבלת חוות דעת של הפרופסורים דן דלאי וויינר. דלאי ווינר קבעו בחוות הדעת כי בהתחשב בכלל התחייבויותיה ומצבה של בזק, הסיכון שתיקלע לבעיית איתנות כתוצאה מתשלום הדיבידנד השוטף והמנה השישית "הינו זניח ובלתי סביר".

לנאמנים הועברה התנגדות מצד מחזיקים, בטענה כי קיים חשש שהחלוקות יגרמו לפגיעה ביכולת הפירעון של החברה. לאחר קבלת הבהרות מהחברה, החליטו הנאמנים לפנות לקבלת חוות דעת נוספת, ולשם כך פנו כאמור לפרופ' ברנע.

פרופ׳ ברנע לא ביצע הערכת שווי עצמאית לנכסי בזק ולא קיבל מהחברה כל חומר פנימי. כמו כן, לא ניתנה לפרופ' ברנע כל התחייבות לשיפוי בקשר עם חוות הדעת. מסקנות חוות הדעת של פרופ' ברנע היו כי חוות הדעת של הפרופסורים גלאי-ווינר משקפת נכון ובאופן הוגן את יכולת הפירעון של החברה, וכי אכן "לא קיים חשש סביר לאי יכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה בהגיע מועד פירעונן לאחר החלוקה".

פרופ פרופ' אמיר ברנע | צילום: אוראל כהן פרופ

הכנסותיה של בזק ברבעון השני של 2013 הסתכמו ב-2.35 מיליארד שקל, ירידה של 9% בהשוואה לרבעון המקביל. הירידה בהכנסות הקבוצה נבעה בעיקר מהגברת התחרות במגזר הסלולר שהביאה לירידה בהכנסות של החברה הבת פלאפון ממכירת ציוד קצה ומשירותים. למרות הירידה ברווח, בשורה התחתונה רשמה קבוצת בזק רווח נקי של 473 מיליון שקל ברבעון השני של השנה, עלייה של 15% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. העלייה ברווח הנקי נובעת בין השאר מקיטון של 14% בהוצאות ההפעלה והכלליות של הקבוצה.

תגיות