אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נא להכיר: הפלסטיני שקונה את אלווריון

נא להכיר: הפלסטיני שקונה את אלווריון

האני עלמי מבית חנינא רכש את חברת ההייטק הישראלית בעזרת התמיכה של 48 עובדיה. בשיחה עם כלכליסט הוא מספר: "אני לא מסתכל על אלווריון כחברה ישראלית או פלסטינית. מבחינתי זה עסק"

09.09.2013, 07:03 | אסף גלעד

בשבוע שעבר ניהל האני עלמי, פלסטיני תושב בית חנינא, מאבק עיקש לרכישת אלווריון, בעבר חברת תקשורת מבטיחה. חברת סיגמא ווייב הציעה 38 מיליון שקל על נכסי אלווריון, לאחר שעלמי הציע לשלם 21 מיליון שקל, אלא שברגע האחרון הוא החליט לקפוץ על ההזדמנות ולהשוות את ההצעה. עלמי הוא שזכה, בין היתר בזכות תמיכת 48 עובדי החברה, שהציע להם 10% ממניותיה בהבטחה להמשיך להעסיק את כולם.

קראו עוד בכלכליסט

עלמי הוא איל תקשורת פלסטיני שהקים כמה חברות תקשורת, שהמרכזית בהן היא קולנט (Coolnet), ספקית תקשורת (ISP) המפעילה שירותי אינטרנט מהיר בשיטת ADSL וספקית תקשורת בפס רחב באמצעות WiFi, גלי מיקרוגל ו־OFDM. קולנט גם מפעילה שירותי אינטגרציה של רשתות תקשורת אלחוטיות, מבצעת פרויקטים עבור חברות ישראליות כמו בינת ורדווין ומשמשת כקבלנית פרויקטים עבור בזק וסלקום במגזר הערבי. במסגרת זו היתה אלווריון ספקית טכנולוגיות עבור קולנט. לאחרונה אף חתמה החברה על הסכם עם חברת החשמל לאספקת שירותי אינטרנט לתושבי השטחים על גבי הסיבים האופטיים.

האני עלמי. על השותפים לרכישה: "החלטתי להביא את פלג הדר, שמתמחה בתוכניות מימון והוא מהמתכננים של הצעת המכרז של ויה אירופה, ואת פיניאבסקי, שמגיע מעולם פרויקטי התקשורת והאינטגרציה" האני עלמי. על השותפים לרכישה: "החלטתי להביא את פלג הדר, שמתמחה בתוכניות מימון והוא מהמתכננים של הצעת המכרז של ויה אירופה, ואת פיניאבסקי, שמגיע מעולם פרויקטי התקשורת והאינטגרציה" האני עלמי. על השותפים לרכישה: "החלטתי להביא את פלג הדר, שמתמחה בתוכניות מימון והוא מהמתכננים של הצעת המכרז של ויה אירופה, ואת פיניאבסקי, שמגיע מעולם פרויקטי התקשורת והאינטגרציה"

"כל אחד מהשותפים ישלב ציוד של אלווריון בפרויקטים"

את דרכו החל עלמי כשותף בצוות המייסד של קבוצת התקשורת הפלסטינית BCI, שהקימה עם הסכמי אוסלו תשתיות תקשורת לאוכלוסייה בשטחי הרשות, שהמרכזית בהן היא רשת התקשורת של מוטורולה, שעלמי היה אחראי לה אישית, אשר הפיצה את מוצריהן של חברות כמו סמסונג ופוליקום.

אמנם רכישת אלווריון נעשתה באמצעות חברת ואלי טלקום, שבבעלות עלמי וחורחה פיניאבסקי, בעל חברת התקשורת מובייל טורנדו. עם זאת, בימים הקרובים תוקם חברה חדשה שתהיה בבעלות שלושת הרוכשים שהזרימו את הכסף הנדרש לצורך הרכישה: עלמי, פיניאבסקי ופלג הדר, מנהל הפיתוח העסקי של קבוצת רפק, שותפתה של ויה אירופה בקבוצה שזכתה בהפעלת מכרז הסיבים של חברת החשמל.

לפי הערכות, הדר נחשב לאחד מאנשי המפתח מאחורי הצלחת הקבוצה במכרז. הקבוצה החדשה שתפעיל את אלווריון תורכב בימים הקרובים ותיקרא "ואלי החדשה" או "ואלי 2013", ותהיה בבעלות שווה של עלמי, פיניאבסקי והדר (30% כל אחד ו־10% לעובדים).

הם צפויים לקבל את החברה לידיהם רק בין 15 ל־17 בספטמבר, למצוא לה מנהלים ולאחר מכן לייצב את פעילותה. "נשלים את המעבר של החברה לידינו, נבנה רשת של משווקים, נבנה מחדש את הרשת ונמשיך להפעיל פרויקטים קטנים כדי להביא לייצור יחידות", מספר עלמי. "נחזיר את החברה לפעילות של סטארט־אפ ומשם נצמיח אותה. אלוווריון תהיה רווחית כבר ברבעון הבא".

לפי עלמי, לא יהיה קשר ישיר בין החברות שכל אחד מהשותפים מנהל לבין אלווריון, אף שחלקן לקוחות שלה כיום. "כמנהל של חברת אינטגרציה כבר היום אני לקוח של אלווריון ומשלב את מוצריה באפריקה ובמזרח התיכון. אני מכיר היטב את המוצרים שלה, את מוצרי המתחרים ואת השוק", הוא אומר. "החלטתי להביא איתי את פלג הדר, שמתמחה בתוכניות מימון והוא מהמתכננים של הצעת המכרז של ויה אירופה, ואת חורחה, שמגיע מעולם פרויקטי התקשורת והאינטגרציה. כל אחד מאיתנו ישלב את הציוד של אלווריון בפרויקטי התקשורת שאנחנו מנהלים".

"נפתח סניפים מחוץ לישראל כדי לשווק לעולם הערבי"

בתשובה לשאלה מה יש לעשות בטכנולוגיה של אלווריון, שנדמה שהביקוש לטכנולוגיה שלה לא היה גבוה, טוען עלמי כי מדובר בתפיסה לא נכונה. "אלווריון התמחתה בטכנולוגיות של רדיו ומיקרוגל, המסייעות להביא את האינטרנט לכל מקום, במיוחד לאזורים כפריים ומרוחקים. סיבים אופטיים הם טכנולוגיות שמתאימות לערים, אבל כשאתה יוצא לסביבה כפרית, תקשורת מיקרוגל יכולה לספק לך אינטרנט באופן מיידי ובהשקעה נמוכה". עלמי מוסיף כי "לאלוווריון יש טכנולוגיית WiFiמשלימה לכל אלה שמבוססת על רכישת וויביון. באמצעות הרשת שלנו מחוברים כיום לאינטרנט 20 אלף לקוחות בשטחים באופן אלחוטי".

כפלסטיני יליד ירושלים, האם זו סגירת מעגל לרכוש חברה שבעבר נחשבה לאחת החברות המובילות בישראל?

"אני לא מסתכל על אלווריון כעל חברה ישראלית או פלסטינית. מבחינתי זה עסק. אני מכיר את החברה ועבדתי איתה שנים רבות. אני מלא באנרגיה ורצון להפעיל אותה ולהביא אותה להצלחה. כאדם שנולד בירושלים אני יכול לומר שהשלום יגיע אם כל אחד מאיתנו גם יעשה לביתו".

בינתיים עלמי מספר שייתכן שאלווריון תקים פעילות גם ברשות הפלסטינית. "לא חשבנו על זה, אבל נראה שיש אפשרות לפתח אותה לרשות ולמזרח התיכון כולו. נפתח סניפים שלה מחוץ לישראל, כך שאפשר יהיה לשווק את מוצריה בעולם הערבי".

תגיות