אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"השופטת ורדה אלשיך לא יכולה להישאר יום אחד נוסף בתפקידה" צילום: אוראל כהן

נחשף בכלכליסט

"השופטת ורדה אלשיך לא יכולה להישאר יום אחד נוסף בתפקידה"

יו"ר מחוז ת"א בלשכת עוה"ד קורא להפסיק לאלתר את כהונת אלשיך לאחר שנציב התלונות על השופטים מצא תלונה מוצדקת נוספת נגדה, אחרי פרשת הפרוטקול המשופץ מהשנה שעברה. בינתיים הנהלת בתי המשפט ממשיכה לגבות אותה בשתיקה

09.09.2013, 07:03 | ענת רואה

הנהלת בתי המשפט ממשיכה להתעלם ממעשיה של השופטת ורדה אלשיך, אף כי נציב התלונות על שופטים מצא תלונה נגדה כמוצדקת בפעם השנייה בתוך שנה ורבע. כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", הנציב אליעזר גולדברג מצא כי במהלך ביקור בית חריג שערכה אלשיך בביתה של החייבת רחל סופר, נפגעו זכויותיה של סופר בארבעה עניינים שונים.

קראו עוד בכלכליסט

עוד עלה מממצאי הנציב כי בחלק מהמקרים השופטת אלשיך הכחישה בפניו עובדות. כך, בין היתר היא הכחישה כי שוחחה מחוץ לביתה של סופר עם הנאמן עו"ד איתן ארז, אף כי עו"ד ארז ומאבטח שנכח במקום העידו כי השיחה התקיימה. כמו כן הכחישה אלשיך כי עו"ד אורן בן, המייצג את סופר, אמר בבית המשפט כי לא יוכל להגיע לביתה של סופר משום שעליו להתייצב לדיון בבית המשפט בלוד. הנציב קבע כי עו"ד בן אמר את הדברים, וכי אלשיך בחרה להתעלם מהם ולהתיר חקירה של סופר מבלי שהיא זוכה לייצוג משפטי.

הנהלת בתי המשפט ונשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס סירבו אתמול להשיב לכל שאלות "כלכליסט" בנושא, ובהן השאלה מדוע לא פועלת הנהלת בתי המשפט למנוע מהשופטת אלשיך להוסיף ולדון בענייניהם של מתדיינים המופיעים בפניה, נוכח רצף החלטות הנציב בעניינה.

אלשיך. "היתה צריכה להחזיר את המפתחות כבר מזמן", צילום: עמית שעל אלשיך. "היתה צריכה להחזיר את המפתחות כבר מזמן" | צילום: עמית שעל אלשיך. "היתה צריכה להחזיר את המפתחות כבר מזמן", צילום: עמית שעל

בתוך כך אמר אתמול ל"כלכליסט" עו"ד אפי נוה, יו"ר מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין, כי השופטת ורדה אלשיך "לא יכולה להישאר יום אחד נוסף בתפקידה". עו"ד נוה הוא שהגיש לנציב התלונות על שופטים את תלונתו של עו"ד רפאל ארגז נגד אלשיך בפרשת הפרוטוקול המשופץ, שנחשפה ב"כלכליסט" בינואר 2012. במסגרת הפרשה הכניסה אלשיך 35 תיקונים בפרוטוקול של דיון שנערך בפניה, ושיגרה אותו כתלונה רשמית נגד ארגז. נציב התלונות על שופטים קיבל לבסוף את תלונתו הנגדית של ארגז, שהיה ברשותו עותק מהפרוטוקול המקורי.

לאחר שהתלונה נגד אלשיך נמצאה מוצדקת, יצא נוה למאבק עם ארבעת ראשי המחוזות האחרים בלשכה בדרישה להדיח את אלשיך. המאבק הסתיים לאחר ששר המשפטים הקודם פרופ' יעקב נאמן העביר מסר לנוה וחבריו, ולפיו אלשיך תפרוש בתוך חודשים ספורים, אך בפועל היא נשארה בתפקידה עוד חודשים ארוכים ורק לאחרונה הודיעה כי תפרוש בחודש נובמבר.

נוה אמר אתמול כי "השופטת אלשיך היתה צריכה כבר מזמן להחזיר את המפתחות ולפרוש מתפקידה. היא לא עשתה זאת אלא התעקשה להמשיך לכהן, וכעת אין זה מפתיע כי היא שוב מככבת בפרשייה מפוקפקת".

נוה הוסיף שבעיניו, חמורה מכל היא קביעת הנציב שהשופטת אלשיך לא אמרה לו את האמת בחלק מהעניינים שעלו בפניו. "עצם העובדה שהשופטת אלשיך מתכננת לפרוש בעוד כחודשיים, אין פירושה שהיא מסוגלת להמשיך בחודשיים האלה לטפל בענייניהם של מתדיינים תמימים".

דוברות בתי המשפט סירבה בשם השופטת אלשיך להגיב לידיעה.

תגיות

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
חמור מאוד, ומראה רצף של שחיתות.
חמור מאוד. ומראה רצף של שחיתות. השופטת ורדה אלשיך קיבלה באופן אוטומטי את כל התיקים הכלכליים החשובים קיבלה טובות הנאה באמצעות בעלה ברצף מאוד ברור של תמורה. 1. אחרי חיסול פיקנטי הפך לדירקטור באוסם. 2. נתנה החלטות בתיק הקשור לבנק הבינלאומי שבעלה היה דירקטור בחברת האם שלו. 3. פסקה במקרים בהם הדיון השפיע ישירות על רשתות השיווק בישראל למרות שבעלה היה חבר דריקטוריון של "הריבוע הכחול" (האמא של מגה) 4. פסקה בנוגע לשינוי המבנה של חברת "דן" ואח"כ בעלה מונה לדירקטור בחברה. 5. אישרה את מכירת "נטויז'ן" ל"דיסקונט השקעות" אחר כך מונה בעלה לדירקטור בחברת "נטויז'ן" 6. פסקה בתיקים הקשורים לבנק הפועלים, אח"כ מונה בעלה לדירקטור בחברת "שיכון ובינוי" הנשלטת על ידי שרי אריסון(בעלת השליטה בבנק הפועלים) 7. האם הכל "במקרה" והשופטת שלנו ישרה כסרגל?! יבא המקרה בו זייפה פרוטוקול של דיון ויוכיח שלא כך הדבר... רק לי זה נראה תמוה???
רקפת  |  16.04.16
44.
השאלה איך התקדמה ו-15 שנים בתפקיד אחד...
איירין ברקוביץ' – לא בישראל בארה"ב נלחמה גיבורה בשם איירין ברקוביץ', למען נפגעי חומרים מסרטנים של חברת ענק שנתמכה בגורמי ממשל. איירין זכתה בגדול, אנשי העיירה שחלו בסרטן זכו לפיצוי במיליוני שקלים, הלוחמת הפכה לדמות מופת של עשיית צדק במשפט, ואנו כולנו זכינו לראות גם סרט הוליוודי בכיכובה של ג'וליה רוברטס. מתי דבר כזה יקרה בישראל? והכי אין בישראל מספיק עוולות, כדי שהצדק יזרח? בישראל יש עוולות רבות ודומות, אבל אין מי שישמע אותן, כי מערכת המשפט חולה: א. שערי המשפט נעולים כיום על ידי אגרות משפט, שכל מי שנגרם לו עוול עצום ורב לא יוכל לשלם את האחוז המתבקש ממנו מיד בתחילת המשפט. ב. ועוד, אין בישראל מושבעים במשפט - כדי שהציבור יעשה את הצדק ולא כמה שכירים העוטים גלימה שחורה. חיסול תשלובת פיקנטי זו דוגמא מאלפת ששום ז'אן דארק, ברקוביץ' או גיבור קרבות ידוע ברשויות המס, הלא הוא משה בדש, לא יכול היה למנוע. אוסם תנובה ואחרים חברו יחד על ראשו של משה בדש כדי לחסל את תשלובת פיקנטי שלו בשל תחרות בה פתח על מחירי הבמבה. הוא האמין בשופטים, והם קנו את השופטת ורדה אלשיך – שהייתה ממונה בלעדית במשך כ- 15 שנה על פירוק חברות. היא קיבלה כמובן את התיק ומינתה לחברות מפרק שנשמע להוראותיה עד לחיסולן. השופטת זכתה לבעל כה חכם, שבגיל 80 לערך מונה לדירקטור באוסם ועוד חברות במשק, וזוכה למאות אלפי שקלים - והמבין יבין. כדי לתקן את העוול במשפט בשיתוף בעלי ההון (אוסם) והשלטון (השופטת) הוא הגיש תביעה במיליארד שקלים, ושם נעצר. הוא נדרש לשלם אגרת משפט של 1.25%, דהיינו 12,500,000 ₪, בקשתו לפטור מאגרה או לדחייתה – לא נתקבלה. הוא ערער לבית המשפט העליון וגם שם לא פתחו לו שער. התביעה - שהייתה בוודאי מעניינת כל אדם בישראל - נזרקה מכל המדרגות, ושופטים סגרו שורות למען שופטת רודפת בצע כמותם. דבר כזה לא היה קורה במשפט עם מושבעים, הם היו מגלים עניין בטענות של משה בדש, ואף היו שואלים: כמה הרוויחה אוסם משליטתה המוחלטת בחטיף הבמבה? כמה מיליארדים היא גזלה מפיהם של תינוקות? וכמה התקשו אמהות צעירות לשלם על הבמבה של אוסם, כאשר פיקנטי מכרה אותה במחיר הפחות פי 10 מזו של אוסם? וכך היו פוסקים המושבעים: כמידת הרווחים שעשתה אוסם, כך הם יחייבו אותה לשלם פיצויים עונשיים לפיקנטי. הם לא היו משאירים את הרווח אצל המעוול אלא מעבירים אותו לקורבן. כך עושים צדק וגם נקמה במעוול הגדול – ומידה תחת מידה. אנו מרבים לראות סרטים ההוליוודיים, לכן איננו יודעים ששיטת המושבעים איננה שייכת רק לארה"ב, אלא לכל המעצמות הנאורות, כמו: קנדה, בריטניה, אוסטרליה, בלגיה, שבדיה, צרפת, נורבגיה, ואפילו בדרום קוריאה, ביפן, ובהונג קונג אימצו אותה. שם מובטח לאזרח לא רק צדק חברתי אלא גם שגיבורים כמו בורוקוביץ ובדש יזכו לצדק ורבים יהנו מזה: תינוקות וגם אימהות, בשל תחרות אמתית והוזלה ביוקר המחייה לכולם.
ברוך דוד  |  16.09.15
42.
שופטת הפכפכה
לאחר שהייתי במספר דיונים בנושא מעריב הבנתי שהשופטת הנ"ל הפכפכה. בדיון אחד היא מאיימת על הרוכש שאם לא יכבד את ההסכם שנחתם תפרק את העיסקה אך בהמשך כיבדה את כל מבוקשו למרות שהכל בניגוד להסכם שנחתם ותוך כדי רמיסת כבודם של 950 עובדים ואף פיטורם של כל עובדי מערך ההפצה שלא לדבר על עוד כ 1000 עובדים נוספים של מעריב ובית הדפוס שגם אותם רמסו באדיבותה של השופטת המכובדת
ציון חבס , כרמיאל  |  10.09.13
לכל התגובות