אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טנא השלימה גיוס של 200 מיליון דולר לקרן השלישית שלה צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

טנא השלימה גיוס של 200 מיליון דולר לקרן השלישית שלה

בעל השליטה ד"ר אריאל הלפרין גייס 50 מיליון דולר מעל הסכום המקורי המתוכנן להזנקת הקרן השלישית בטנא. ל־50 מיליון דולר מהסכום המגויס אחראיים הבנק הלאומי ומנורה מבטחים

09.09.2013, 08:56 | גולן חזני

קרן טנא מסיימת בימים אלה גיוס ראשון לקרן השלישית שלה. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן הצליחה לגייס 200 מיליון דולר, 50 מיליון דולר יותר מהסכום המקורי שביקשה לגייס.

קראו עוד בכלכליסט

קרן טנא, שהוקמה ב-2005 ומנוהלת מאז על ידי בעל השליטה ד"ר אריאל הלפרין, החלה בהקמת הקרן השלישית לפני כשנה וחצי. פרופיל ההשקעות של הקרן החדשה דומה לזה של שתי הקרנות הקודמות ויתמקד בהשקעות בחברות תעשייה, בעיקר חברות ממגזר הקיבוצים. השאיפה היא כי הקרן תגיע לשיעור תשואה פנימי ממוצע (IRR) דו־ספרתי על ההון העצמי המושקע.

ד"ר אריאל הלפרין. מרחיב פעילות, צילום: עמית שעל ד"ר אריאל הלפרין. מרחיב פעילות | צילום: עמית שעל ד"ר אריאל הלפרין. מרחיב פעילות, צילום: עמית שעל

עוד נודע ל"כלכליסט" כי שני משקיעים גדולים בקרן היו חברת הביטוח מנורה ובנק לאומי באמצעות זרוע ההשקעות לאומי פרטנרס. שני הגופים שהשקיעו עשרות מיליוני שקלים בקרנות הקודמות, השקיעו יחד 50 מיליון דולר בקרן: 30 מיליון דולר על ידי מנורה ו־20 מיליון דולר על ידי בנק לאומי. לאומי השקיע לאחרונה 50 מיליון דולר בקרנות של קבוצת ויולה: ויולה פרייבט אקוויטי וויולה קרדיט. משקיע נוסף היה בית ההשקעות פסגות.

בקרן השקיעו בנוסף גופים אירופאיים שאותם גייס הלפרין בעיקר בפגישות שקיים בלונדון. ההשקעות העיקריות שביצעה טנא עד כה היו ביצרנית מוצרי ההשקיה נטפים, בחברת אבן קיסר המייצרת משטחי קווארץ מעובדים לשוק המטבחים וחדרי האמבט, בקוטלב חניתה המייצרת סרטי הדבקה על חלונות ובחברת אמן אחזקות המייצרת תבניות פליז ואלומיניום לתעשיית הרכב.

ההשקעה המוצלחת ביותר עד כה של קרן טנא היתה בחברת אבן קיסר. באפריל השנה הובילה טנא הצעת מכר מוצלחת של מניותיה בחברת אבן קיסר הנסחרת בניו יורק תמורת 181 מיליון דולר. טנא ומשקיעים נוספים שהחזיקו ב־23% ממניות החברה מכרו 21.3% מההון תמורת כ־180 מיליון דולר. אבן קיסר שהונפקה לראשונה בנאסד"ק לפני שנתיים לפי מחיר מניה של 11 דולר (שווי של 380 מיליון דולר), המשיכה לזנק אחרי המימוש של טנא והגיעה לשווי של 1.4 מיליארד דולר. טנא השקיעה באבן קיסר סכום מצטבר של 37 מיליון דולר בשנים 2006–2009 וקיבלה את חלקה (21.7%–30%) בדיבידנדים בהיקף מצטבר של 30.8 מיליון דולר שחילקה אבן קיסר בשנים 2009–2011, כך שהתשואה שלה עמדה על פי שלושה מההשקעה הראשונית בחברה. השקעה נוספת בולטת של קרן טנא היתה בחברת נטפים, שבה השקיעה כ־30 מיליון דולר תמורת אחזקה של כ־10%. לפני שנתיים השתתף הלפרין באופן פעיל בעסקה שבמסגרתה נמכרה השליטה בנטפים לידי קרן פרמירה האירופית לפי שווי של 850 מיליון דולר. כחלק מהעסקה מכרה טנא את מרבית אחזקותיה (בין 7% ל־8%) בנטפים וברווח נאה. בצד ההשקעות הפחות מוצלחות בולטת ההשקעה שנעשתה בחברת דודי השמש כרומגן מקיבוץ שער העמקים, שאיבדה את הובלתה בשוק.

תגיות