אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אין עוררין על חוסנה הפיננסי של כור" צילום: עמית שעל

"אין עוררין על חוסנה הפיננסי של כור"

בחוות דעת שהוכנה על ידי ד"ר אדם רויטר מחברת חיסונים פיננסים כדי לקבוע האם כור תעמוד בהתחייבותיה לאחר המיזוג, נמצא כי בעסקת המיזוג מנגנונים המבטיחים פירעון לאג"ח כור

10.09.2013, 09:03 | יניב רחימי

אתמול פרסמה כור את חוות הדעת שהוכנה עבורה על ידי חברת חיסונים פיננסים, שלפיה לאחר השלמת עסקת המיזוג עם דסק"ש, לא קיים חשש סביר שהמיזוג ימנע מכור את היכולת לעמוד בהתחייבויותיה.

חוות הדעת, שהוכנה עבור כור על ידי ד"ר אדם רויטר, נדרשת לצורך קבלת האישורים למיזוג הנרקם בין כור ודסק"ש, שתיהן מקבוצת אי.די.בי. על פי חוק החברות, הדירקטוריון של כור נדרש לדון ולקבוע האם קיים חשש סביר שעקב המיזוג לא יהיה ביכולתה של החברה לעמוד בהתחייבויותיה. נוסף לכך, היות שתמורת המיזוג עם דסק"ש אמורה להיות ממומנת מתוך יתרות הנזילות של כור, על כור לפנות לבית המשפט לצורך אישור לביצוע חלוקה שלא מקיימת את מבחן הרווח, וזאת משום שלכור אין יתרת רווחים הראויים לחלוקה. חוות הדעת שהוכנה תשמש גם במסגרת הבקשה שתוגש לבית המשפט.

כשירה למיזוג

המסקנות של רויטר חד־משמעיות ונותנות לעסקת המיזוג בין דסק"ש וכור רוח גבית. מחוות הדעת עולה, שהן עסקת המיזוג והן החלוקה המבוקשת מבית המשפט לא ימנעו מכור את היכולת לעמוד בהתחייבויותיה הקיימות בהגיע מועד קיומן.

מבחינת מחזיקי האג"ח של כור, שהחוב כלפיהם הוא כ־1.5 מיליארד שקל, המיזוג עם דסק"ש לא כרוך בסיכון מסוים. בעסקת המיזוג יש מנגנונים המבטיחים את פירעונן המלא של האג"ח שהנפיקה כור באופן שאף מצמצם את הסיכון שלו חשופים מחזיקי האג"ח. כור מציעה למחזיקי האג"ח לבחור בין פדיון מוקדם בשווי שיקבע על ידי היוון לפי תשואת אג"ח ממשלתיות בתוספת של 0.45% לבין הפקדת כל הסכום שיכסה את התחייבויות כור למחזיקי האג"ח בפיקדון ייעודי במזומן.

על פי חוות הדעת, נקודת המוצא של כור מצוינת. "אין עוררין על חוסנה ואיתנותה הפיננסית של החברה", קובע רויטר. לדבריו, כור מחזיקה ביתרת מזומנים, שווי מזומנים והשקעות לזמן קצר של כ-1.8 מיליארד שקל. ביחס ליתרות אלו טוען רויטר שקופת המזומנים הדשנה של החברה, והמזומנים נטו שינבעו ממימוש מניות קרדיט סוויס, לאחר פירעון ההלוואות מהתאגידים המלווים, מספיקים לצורך הפקדה בנאמנות של המזומן הנדרש וביצוע הפחתת ההון כדי לשלם את תמורת המיזוג לבעלי מניות המיעוט של כור.

ליאור חנס יו"ר כור, צילום: סיון פרג ליאור חנס יו"ר כור | צילום: סיון פרג' ליאור חנס יו"ר כור, צילום: סיון פרג

לאחר השלמת כלל המהלכים העסקיים לצורך השלמת המיזוג עם דסק"ש, לרבות הפחתת ההון בגובה היקף החלוקה המבוקשת הנאמדת ב־1.7 מיליארד שקל, קופת כור צפויה להיוותר עם יתרת מזומנים נזילה של 255 מיליון שקל. לשיטתו של רויטר, סכום זה מהווה רזרבה לכיסוי התחייבויות נוספות, וכרית ביטחון שאמורה להספיק לחברה לעמוד בכל התחייבויותיה, לתמוך ביתרת מחויבויות ההשקעה שלה ולשמש לצורך תפעולה השוטף.

מיעוט מקופח

בעוד שנראה שמחזיקי האג"ח לא יערימו קשיים על כור, באסיפת בעלי המניות החברה צפויה להיתקל בהתנגדות. לפני כשבועיים הוגשה לבית המשפט המחוזי תובענה להסרת קיפוח ובקשה לאישורה כתובענה ייצוגית נגד כור, דסק"ש ואי.די.בי פתוח, בטענה שרכישת מניות המיעוט בכור נעשית לפי שווי של כ־3 מיליארד שקל לכור, שווי הנמוך משמעותית מזה שנקבע בהערכה שהגישה אי.די.בי פתוח לבית המשפט (5 מיליארד שקל). מגישי התובענה טוענים כי מקפחים את בעלי מניות המיעוט בכור וכי הם מעריכים את סך התובענה ב־380 מיליון שקל לציבור בעלי מניות כור וב־247 מיליון שקל לאי.די.בי פתוח המחזיקה (13.3%) בכור.

אם כור תצלח את משוכת בעלי המניות, היא תגיע לדיון בבית המשפט ב־28 באוקטובר שעניינו הפחתת ההון. קבלת אור ירוק מבית המשפט למהלך תסלול את הדרך להשלמתו, וכעבור 15 יום, כור ודסק"ש יתמזגו וקומה אחת בפירמידה של אי.די.בי תצטמצם. מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

תגיות