אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בהפסקות בין הסרטים צילום: אלעד גרשגורן

בהפסקות בין הסרטים

לבקר בבתי אמנים, להאזין למופעי מוזיקה ברחוב, ליהנות מהאווירה בשוק הפשפשים, לבלות בערב שירי שנות השישים ולטעום מאכלי רחוב - כל הדברים שחיפה מציעה מעבר לפסטיבל הקולנוע

11.09.2013, 09:35 | כתבי כלכליסט

פסטיבל הקולנוע הוא חגיגה חיפאית שסוחפת את העיר כולה, ויש עוד הרבה מה לראות ולעשות בעיר מעבר לסרטים. מתערוכה ארץ־ישראלית דרך פסטיבל רחוב וכלה במועדון הכי חם בעיר - "כלכליסט" מגיש את המדריך לחוויה החיפאית השלמה.

אמנות

אסכולת פריז. במוזיאון מאנה־כץ תיפתח ב־17 בספטמבר התערוכה החדשה "בעקבות אסכולת פריז", שתעסוק באמנות הארץ־ישראלית בשנות השלושים והארבעים ותציג קרוב ל־100 עבודות של אמנים בני התקופה, ובהם משה קסטל, מנחם שמי, אריה ארוך ואחרים, לצד עבודות ציור צרפתי וכן יצירות של אמני אסכולת פריז היהודים (www.mkm.org.il).

אמנים פותחים את בתיהם אמנים פותחים את בתיהם אמנים פותחים את בתיהם

דיוקנאות מפלסטלינה. במוזיאון העיר חיפה יתקיים ב־22–24 בספטמבר מיצג מיוחד של הפסלת אפרת זהבי, שתפסל בפלסטלינה את דיוקנאותיהם של המבקרים (hcm.org.il).

בתים פתוחים. בשכונת בת גלים יתקיימו ב־20–22 בספטמבר תערוכות בבתים פרטיים של אמנים מקומיים, לצד תערוכות במרכזים ציבוריים ותערוכת חוצות ברחוב פינת גן (beitgalim.co.il).

רחובות עולמיים. בעיר התחתית יתקיים זו השנה השלישית פסטיבל אמנות רחוב ב־23–24 בספטמבר, שיתמקד השנה במחווה לרחובות איטליה, יוון והוליווד. במתחמים שיוקמו יתקיימו מופעי מוזיקה ולהטטנות, טברנות, תיאטרון רחוב ועוד. בין היתר יופיעו במקום מרסדס בנד, מטרופולין, מג'יקל מיסטרי טור והג'ירפות. הכניסה חופשית (sukot-haifa.co.il).

קניות

מציאות על המדרכה. מדי שבת וראשון נאספים בעיר התחתית בחיפה עשרות רוכלים ואספנים שפורסים את מרכולתם על המדרכה. הקונים מתחילים להגיע עם אור ראשון, חלקם אף ב־5 בבוקר, ומתחילים להתמקח. בשוק אפשר למצוא כלי אמייל ונחושת, רהיטי וינטג', אהילים ישנים, בגדים יד שנייה ושלישית, תקליטים וקלטות ישנות וגם פוסטרים של זוהר ארגוב. בשונה משוק הפשפשים של יפו, האווירה בשוק הזה משוחררת יותר ומסחרית פחות, והמחירים נמוכים בהתאם. למחפשים מציאות מומלץ להגיע מוקדם בבוקר עם כסף מזומן, בקבוק מים והרבה מוטיבציה להתמקח (רחוב קיבוץ גלויות ורחוב הרב אלקלעי).

לילה

ג'אם סשן. מועדון הג'אם שנפתח לפני כשלושה חודשים בעיר התחתית, כבר הספיק להפוך לאכסניה הקבועה של חובבי הג'אז בעיר. מבקר המזדמן למועדון עשוי להיקלע לערבי שירי שנות השישים, רוק, בלוז ופולק, ובעיקר לערבים שבהם מאלתרים על הבמה זה לצד זה נגנים מקצועיים וחובבים מקרב הקהל שעולים לנגן, ובהם מנהלי מחלקות מבית החולים רמב"ם ומרצים מהטכניון. הבעלים, האדריכל והמוזיקאי פיני ויינברג, מגדיר את המועדון "מועדון קהילתי" ומספר שהרווחים חוזרים לקהילה כתרומה. התפריט במועדון צמחוני וחלבי וכולל מנות פסטה, סלטים וכריכים (רחוב הבנקים פינת רחוב המגינים).

מועדון הג מועדון הג'אם | צילום: אלעד גרשגורן מועדון הג

חמישה מוסדות אוכל מיתולוגיים בחיפה

1. פאב העוגן. המקום, הפועל משנות הארבעים של המאה הקודמת, מצליח לשמר את הקסם הימאי הוותיק הייחודי כל כך לעיר. המנה המומלצת היא כריך רוסטביף עם אמנטל (שער פלמר 3).

2. מעיין הבירה. הבירה עדיין נמזגת כאן מהחבית במומחיות שאין לה תחרות, הקוסטיצה המוגשת ליד הר של שום כתוש מצוינת וגם הקרעפלך (נתנזון 4).

3. שווארמה אמיל. הדוכן הזעיר של אמיל בעיר התחתית מגיש מנה מינימליסטית (שווארמה, עגבנייה ובצל) באיכות אלוהית (דרך אלנבי 33).

4. פלאפל מישל ופלאפל הזקנים. זה מול זה, ברחוב הוואדי, ניצבים שני מוסדות הפלאפל של העיר. לטעמנו שניהם מצוינים, ומי שאין לו סנטימנטים לזה או לאחר יכול פשוט לאכול חצי מנה באחד ועוד חצי בשני, ולהכריע מיהו הפייבוריט שלו. (ואדי 18 ו־21).

5. הקונדיטוריה של גל. היקים של הכרמל פוקדים את הקונדיטוריה ובית הקפה מדי יום כדי לשבת בחצר הירוקה ולאכול מפאי השזיפים, המקלות המלוחים, הקרמשניט ושאר מטעמי העונה שנאפים במקום מדי בוקר שדרות הנשיא (131).

השתתפו בהכנת הכתבה: גלי וולוצקי, תמר וילרפורט, רעות מרים כהן, מאיה נחום שחל ויעל סובינסקי.

תגיות