אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיסתדרו לבד: מי הם המיליארדרים שישאירו פירורים לילדיהם צילום: בלומברג

שיסתדרו לבד: מי הם המיליארדרים שישאירו פירורים לילדיהם

ממייקל בלומברג שמתכנן להשאיר לקברן "צ'ק שחוזר" - ועד ג'ינה ריינהרט שסבורה כי לילדיה "אין מוסר עבודה". לאן יילך הכסף?

14.09.2013, 21:47 | סוכנויות הידיעות
לא כל המיליארדרים בעולם מחויבים לאלטרואיזם, רבים מתוכם מעדיפים להוציא את הכסף שלהם על מכוניות מפוארות, מטוסים ויאכטות. אך מנגד, אחרים מעוניינים לתרום את כספם ככל האפשר לפני מותם, ובודדים מתוכם אפילו מעוניינים שהצ'ק האחרון שלהם יכסה רק את עלויות ההלוויה. הבעיה היא שלא כולם צפויים להרוויח מנדיבות הטייקונים, בעיקר לא הילדים שלהם. בביזנס אינסיידר קיבצו רשימה של הילדים של 12 טייקונים שאף שעדיין עומדים לפניהם הזדמנויות, יתרונות וקשרים שיעזרו להם להצליח, הם לא יוכלו להשתולל על הירושה שלהם.

קראו עוד בכלכליסט

1. איש העסקים וורן באפט

 

המשקיע העשיר והנדבן הידוע התחייב לחלק 99% מהונו במהלך חייו ולאחר מותו. הוא התחיל בכך שהבטיח להעביר 83% מההון לעמותת ביל ומלינדה גייטס. האורקל מאומהה אינו מודאג במיוחד מכך שילדיו לא זוכים לירושה הולמת. במכתב לעמותת גייטס הביע דעה רווחת בקרב התורמים: "אני רוצה להשאיר לילדים שלי מספיק כך שירגישו שיוכלו לעשות כל דבר, אך לא יותר מדי כך שירגישו שהם לא צריכים לעשות דבר".

וורן באפט, צילום: בלומברג וורן באפט | צילום: בלומברג וורן באפט, צילום: בלומברג

2. פייר אומידייר, מייסד eBay

 

מאז הפך למיליארדר בגיל 31, מייסד eBay הפך זאת למשימת חייו לתרום את מרבית הונו לאנשים שמזלם לא שפר עליהם ולא לשלושת ילדיו.

 ב-2010 הוא חתם על ההתחייבות של גייטס ובאפט, והתחייב לתרום את הונו. הוא גם תורם בנדיבות מניות של eBay לרשת אומידייר, חברת ההשקעות הפילנתרופית שלו. הוא ואשתו פאם הם גם התורמים הגדולים ביותר למלחמה נגד סחר בבני אדם.

פייר אומידיאר, צילום: בלומברג פייר אומידיאר | צילום: בלומברג פייר אומידיאר, צילום: בלומברג

3. מייקל בלומברג, ראש עיריית ניו יורק

בלומברג מרוויח דולר בשנה עבור עבודתו הציבורית, זאת מכיוון שעם שווי הון של 19.5 מיליארד דולר, אפשר לומר שהוא מסודר פיננסית. אך בלומברג הוא גם נדבן נלהב שתרם מיליונים לאוניברסיטת ג'ון הופקינס, עמותת קרנג'י ולעוד אלפי עמותות ללא מטרת רווח. במכתב שהצטרף להתחייבותו לתרום את כספו, כתב בלומברג "כמעט כל ההון שלי ייתרם בשנים הקרובות או שיועבר לעמותה שלי". למעשה, ייתכן שבנותיו של בלומברג אף ייאלצו לשלם על הלווייתו. בלומברג ידוע כמי שאמר "התכנון הפיננסי הטוב ביותר הוא להשאיר לקברן צ'ק שחוזר".

מייקל בלומברג, צילום: בלומברג מייקל בלומברג | צילום: בלומברג מייקל בלומברג, צילום: בלומברג

 

4. כוכב הרוק ג'ין סימונס

הבסיסט של להקת קיס, שנחשבת לאחת מהלהקות האמריקאיות הפופולאריות ביותר בכל הזמנים, הוא מיליונר בכוחות עצמו. סימונס נולד בישראל ועבר לקווינס עם אימו, שם הקים את הלהקה שהוציאה 28 אלבומי זהב. סימונס מעוניין ששני ילדיו, ניק וסופיה יעברו תהליך דומה. "במונחים של ירושה הם יהיו מסודרים, אבל הם לעולם לא יתעשרו מהכסף שלי. מכיוון שבכל שנה הם יהיו חייבים לצאת מהמיטה וללכת לעבוד", אמר בראיון שהעניק לפני מספר שנים ל-CNBC, כך ש-300 מיליון הדולר של סימונס כנראה יעברו למקום אחר לאחר מותו.

ג ג'ין סימונס | צילום: אם סי טי ג

5. ג'ינה ריינהרט, טייקונית מכרות הברזל האוסטרלית

ריינהרט, האישה העשירה ביותר באוסטרליה, מעוניינת לנשל את ילדיה מהירושה. היא עצמה ירשה את החברה וההון מאביה, לאנג הנקוק, וילדיה הוזכרו גם כן בעיזבון שלו. אולם ריינהרט נמצאת בעיצומו של סכסוך משפחתי עם ילדיה, ומסמכים שהוגשו לבית המשפט האוסטרלי ונחשפו בתקשורת מצביעים על כך שריינהרט אינה מאמינה ביכולת של ארבעת ילדיה לנהל את ההון המשפחתי. "לאף אחד מהתובעים אין את היכולות, הכישורים, הידע, הניסיון או מוסר עבודה אחראי", טענה בכתב ההגנה.

ג ג'ינה ריינהרט | צילום: בלומרג ג

6. ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט

 

ביל גייטס הוא אחד מהאנשים העשירים ביותר בעולם, אך הוא ואשתו מלינדה אינם מעוניינים לשמור את כספם לעצמם או לילדיהם. "ידעתי תמיד שאני לא חושב שזה רעיון טוב להעניק לילדים שלי את הכסף. זה לא יהיה טוב לא לילדים שלי ולא לחברה כולה", הוא אמר לסאן ב-2010. במקום, הם הקימו ב-1994 את עמותת ביל ומלינדה גייטס, שמנהלת כיום נכסים בשווי של 37 מיליארד דולר. העמותה החלה את תכנית ההתחייבות, במסגרתה עשירים מתחייבים לתרום את כספם לצדקה.

ביל גייטס ביל גייטס ביל גייטס

 

7. השחקן ג'קי צ'ן

כוכב הקולנוע הכריז ב-2011 כי החליט לתרום לאחר מותו מחצית מהונו לצדקה. הוא אף הוסיף כי אינו מתכוון להוריש לבנו ג'ייסי את המיליונים שצבר במהלך הקריירה שלו. "אם הוא מוכשר, הוא יוכל להרוויח כסף בעצמו. אם הוא לא, אז הוא ממילא רק יבזבז את הכסף שלי", צוטט בצ'אנל ניוז אסיה.

ג ג'קי צ'ן | צילום: אם סי טי ג

 

8. ברנרד מרקוס, מייסד הום דיפו 

מרקוס גדל בניוארק, ניו ג'רזי להורים מהגרים מרוסיה. הוא הקים את הום דיפו והצלחתו הקמעונאית עזרה לו לצבור הון אישי של 1.5 מיליארד דולר. הנדבנות שלו כוללת את מימון אקווריום ג'ורג'יה והקמת עמותת מרקוס. למגזין פורבס סיפר שאינו מעוניין שילדיו יירשו סכומים גדולים של כסף, לטובתם שלהם. במקום, הוא מתכנן להוריש את מרבית מניות הום דיפו שבבעלותו לעמותה שהקים, שעוסקת בשיפור נגישות לנכים ובחינוך.

ברנרד מרקוס, צילום: בלומברג ברנרד מרקוס | צילום: בלומברג ברנרד מרקוס, צילום: בלומברג

 

9. נייג'לה לוסון, שפית בריטית

לוסון היא מחברת של ספרי בישול ומככבת בתכניות בישול, שהפכו אותה למיליונרית עוד לפני נישואיה (והגירושים הקרבים) לטייקון הפרסום ואספן האמנות צ'רלס סטאצ'י. אף שלוסון עצמה מגיעה ממשפחה מבוססת נראה שהיא אינה מאמינה בהענקת יתרונות דומים לשני ילדיה. היא ספגה ביקורת רבה לאחר שטענה "אני נחושה שלילדים שלי לא יהיה ביטחון פיננסי. אנשים נהרסים אם הם אינם צריכים להרוויח כסף". היא אמנם ציינה כי אינה מתכוונת להשאיר את ילדיה "חסרי כל", אך המשיכה לתמוך ברעיון שהם יאלצו לתמוך בעצמם לאחר שיסיימו ללמוד.

נייג נייג'לה לוסון | צילום: אם סי טי נייג

10. טד טרנר, איל תקשורת

טרנר הוא נדבן בולט כל כך שהוא כבר מפורסם בשל הכסף שהוא מחלק כפי שהוא מפורסם בזכות הכסף שהרוויח. לאחר שצבר את הונו באמצעות הקמת ערוצי תקשורת כמו CNN ו-TBS, טרנר תרם מיליארדי דולרים למימון מטרות כמו עמותת האו"ם. לטרנר חמישה ילדים משלוש נשים, אך לא כדאי להם לצפות לרשת סכומים נרחבים לאחר מותו. בחצי צחוק ובחצי רצינות טרנר אמר ב-2010 שהוא "קרוב לעוני" ומעוניין שיישאר לו מספיק כסף רק לכיסוי עלויות ההלוויה שלו.

טד טרנר, צילום: בלומברג טד טרנר | צילום: בלומברג טד טרנר, צילום: בלומברג

11. אנדרו לויד וובר, מלחין בריטי

לאחר שצבר מאות מיליוני דולרים והוכתר כאביר, הודות לעבודתו כמלחין בתיאטרון, וובר מעוניין כעת להשתמש בכסף כדי לתמוך בלימודי האמנות. "צוואה היא משהו שבאמת מתחילים לחשוב עליו בגילי. אני לא חושב שהיא צריכה להתמקד בהפיכת הילדים והנכדים לעשירים, אלא צוואה צריכה לשמש כדי לעודד את האמנויות", אמר בעבר. לדבריו, חמשת ילדיו "יהיו מסודרים" אך מרבית עיזבונו ייתרם להקמת תכניות לאמנות.

אנדרו לויד וובר, צילום: בלומברג אנדרו לויד וובר | צילום: בלומברג אנדרו לויד וובר, צילום: בלומברג

12. ג'ורג' לוקאס, במאי ומפיק

לוקאס חתם על ההתחייבות של גייטס ובאפט ביולי 2010, והתחייב לתרום לפחות מחצית מהונו. "אני מקדיש את מרבית הוני לשיפור החינוך", כתב בעת הצטרפותו לתכנית. האב לארבעה מסר בהצהרה כי בכוונתו גם לתרום את הארבעה מיליארד דולר שקיבל מדיסני עבור חברת ההפקה שלו לצדקה.

ג ג'ורג' לוקאס | צילום: אי פי אי ג

תגיות

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
יש ליהדות נקודת מבט בעניין זה
לפי היהדות מקובל שכל אדם יתרום לפחות 10% מהונו. אפילו קבצן אמור לתרום 10% ממה שהוא מקבץ מצד שני, היא גם אוסרת לתרום מעל ל-33% מהונו בחייו או מעל ל-50% מהונו במותו. הסיבה לכך היא שהיו בהסטוריה אנשים שאהבו את מצוות הצדקה כל-כך שתרמו יותר מדי וגרמו לעצמם להיות עניים, או שבמותם לא השאירו לנשיהם ולילדיהם כסף
אחד  |  15.09.13
37.
למה לא להיות חכמים ולחנך את הילדים מגיל קטן?
לתת לילדים במידה, להעניש אותם במידה, להכשיר אותם ללמוד לנהל את העסקים בתחילת דרכם, לא חייבים לתרום את רוב ההון לציבור. אם הילדים מספיק חכמים ונבונים והוכשרו בהתאם אז אין עם זה שום בעיה. כמו כן לייצר מנגנון שלא יאפשרו לילדים לעשות עם ההון מה שהם רוצים ולקבל ממנו בצורה קצובה ביותר, לפחות ב - 10/15 שנים הראשונות עד שיירגעו ויקבלו יותר שכל.
התשובה - חינוך וריסון הילדים  |  15.09.13
לכל התגובות