אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרינג נמכרת בכ-50 מיליון דולר לג'נבנד האמריקאית

פרינג נמכרת בכ-50 מיליון דולר לג'נבנד האמריקאית

החברה שפיתחה מערכת המאפשרת למשתמש לשוחח בטלפון סלולרי בחו"ל באמצעות כרטיס סים ובמקביל לשמור על מספר הטלפון המקורי שלו, נמכרת לאחר 9 שנות פעילות

12.09.2013, 09:38 | אסף גלעד
לאחר תשע שנות פעילות בשוק חסר הרחמים של השיחות החינמיות, השקעות של 37 מיליון דולר ושינויים במוקד העסקי, מגיעה פרינג לסוף דרכה העצמאית. החברה הודיעה היום (ה') על מכירתה לחברת שירותי ה – VoIP האמריקאית ג'נבנד הממוקמת בדלאס שבטקסס. פרטי המכירה טרם פורסמו, אך היא מוערכת בכ-45-50 מיליון דולר, שיועברו בעיקר לכיסן של המשקיעות הפעילות בחברה: פיטנגו, נורת' ברידג' ווריטאס. במקור מושקעים בה גם יוסי ורדי ו- VenFin אך אלה הקטינו את פעילותם בחברה עם הזמן.

קראו עוד בכלכליסט

פרינג הוקמה כחברה המפתחת אפליקציית VoIP למשתמש הסופי, אך עם ריבוי התחרות בתחום והקושי לייצר הכנסות מפרסום מאפליקציה למשתמש פנתה לשוק העסקי, והחלה לשרת מפעילות סלולריות. המוצר החדש של פרינג מאפשר למפעילה סלולרית להציע למשתמש כרטיס סים המתחבר לענן ומשמר את מספר הטלפון המקורי שלו מחוץ לארץ. השירות מאפשר למפעילות הסלולריות לשמור על קשר עם הלקוחות שלהם גם מעבר לים, למרות שהלקוח אינו פעיל באותו הרגע ברשת ה-GSM המקורית של המפעילה.

פרינג. נמכרת בכ-50 מיליון דולר פרינג. נמכרת בכ-50 מיליון דולר פרינג. נמכרת בכ-50 מיליון דולר

הרוכשת ג'נבנד היא חברה העוסקת בתשתיות סלולריות, מגלגלת כ-800 מיליון דולר בשנה ומעסיקה כ-1,600 איש. היא החלה את ההתקשרות עם פרינג בתחילת השנה כלקוח של פרינג, ולאחר מספר חודשים של שותפות, העבירו לפרינג הצעת רכישה. במסגרת העסקה, יועברו 20 העובדים לחברה החדשה ופרינג תהפוך למרכז הפיתוח הישראלי החדש של החברה.

פרינג הוקמה על ידי אלכס נרסט ובועז זילברמן ונוהלה עד לפני כשנתיים על ידי אבי שכטר, ממנהלי ICQ שנמכרה. שכטר עזב את החברה ובמקומו מונה לתפקיד המנכ"ל סמנכ"ל השיווק בעבר, רועי טימור רוסו, ששינה את המיקוד העסקי של החברה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
נזכרתי בדבר
אי-שם ב 2009, לאחר המשבר הגדול, יצא שחיפשתי עבודה ופנו אליי מחברת כ"א והציעו לי את "פרינג'" (שישבו שבבורסה המזעזעת בר"ג), עד היום אני זוכר את מה שאמרה לי הגברת הנכבדה: "רק שיהיה לך ברור שזו חברה פורצת דרך שתהיה שווה מיליארדים בקרוב וע"כ הם מצפים מהעובד לתת שעות עבודה בהתאם". שאלתי (לאחר שבדיוק סיימתי מקום הזוי ברוח "סטיבי"): "וזה אומר... ?" "בין 12 ל 14 שעות ביום". מיותר לציין שפשוט ניתקתי לה במקום. ושלא יהיו אי-הבנות: העובדים לא ראו כלום חוץ ממשחק המילים של לא לראות את הבית! עוד דבר, אני חי בצפון ולאחר מס' שנים במרכז אני חייב להדגיש: במרכז עובדים ללא פרופורציה בתחום (תוכנה, חומרה), לצאת ב 20:00+ מהעבודה זה היה דבר שבשגרה (+לילות, שישי...) ולטחון פול גז בניוטרל זה היה סוג של מוטו. בצפון מייצרים בדיוק את אותה תפוקה ואיכשהו השעות מאוזנות (ברוב המקומות) - מישהו יכול להסביר לי למה?
רועיהו , הרחק מהמרכז, תודה לאל  |  15.09.13