אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות השידור מקדמת מכרז גדול למרות עתידה המעורפל

רשות השידור מקדמת מכרז גדול למרות עתידה המעורפל

בצל האיום לסגירתה, רשות השידור מתכננת לרכוש משדרי רדיו ב־5 מיליון דולר אף שמליאת הרשות הקפיאה את כל מכרזי הרכש

12.09.2013, 09:49 | אופיר דור

רשות השידור ממשיכה לקדם מכרז בהיקף של 5 מיליון דולר לרכישת משדרי רדיו, זאת למרות אי הוודאות בנוגע להמשך קיומה, כך נודע ל"כלכליסט".  

קראו עוד בכלכליסט

בחודש יולי הודיעו שר התקשורת גלעד ארדן ושר האוצר יאיר לפיד על הקפאת תוכנית הרפורמה ברשות השידור שנידונה מאז שנת 2007. בשבוע שעבר מינה ארדן ועדה לבחינת המשך עתידה של רשות השידור והצהיר כי כל האפשרויות נמצאות על השולחן בהקשר זה. בסביבתו של ארדן ציינו כי האפשרות המסתמנת היא סגירה של הרשות הקיימת ופתיחת גוף חדש רזה יותר במקומה.

בעקבות הקפאת הרפורמה החליטה מליאת רשות השידור לעצור את כל מכרזי הרכש וכוח האדם עד שיתקבלו הבהרות בנוגע לעתיד הרשות. הקפאת הרפורמה, שבמסגרתה היתה אמורה המדינה להעביר לרשות השידור 770 מיליון שקל בהלוואות ומענקים, יצרה גם חור בתקציב רשות השידור ולכן הורתה המליאה להקצות כספים רק לנושאים חיוניים.

רשות השידור, צילום: מאיר אזולאי רשות השידור | צילום: מאיר אזולאי רשות השידור, צילום: מאיר אזולאי

אולם למרות הקפאת המכרזים, בחודש האחרון קיימה ועדת המכרזים ברשות השידור שתי פגישות לבחון את ההצעות שהוגשו למכרז משדרי הרדיו. הוצאו תשובות שליליות לחלק מהמועמדים במכרז שלא עמדו בתנאי הסף ונערכו בדיקות מול חברת בזק שמפעילה את מערך המשדרים עבור רשות השידור.

גורמים ברשות השידור הסבירו כי המכרז למשדרי רדיו הוא אכן צורך חיוני מכיוון שקיימות בעיות קליטה של תחנות קול ישראל בחלק מהאזורים בארץ. אולם גורם המצוי בנושא אמר ל"כלכליסט" שמדובר במכרז שיציאתו נדחית כבר שנתיים ורק לאחרונה רשות השידור החלה לקדמו.

מרשות השידור נמסר בתגובה כי "נושא משדרי הרדיו נכלל בסדר עדיפויות עליו החליטו מוסדות הרשות. הרשות אינה מוסרת מידע על תהליכים מכרזיים שטרם הסתיימו".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
חייבים לסגור את הגורם הזה ששודד אגרה על כלום
רשות השידור בהרכבה הנוכחי חייבת להסגר. אף אחד כמעט לא צופה בערוץ 1 על מרבית השידורים החוזרים שלו. ההחלטה האומללה לשדר את מבט ביחד עם שאר הרשתות בשמונה בערב הורידה את הגולל על מעט הצפייה שהיתה לערוץ 1 הגוסס. מי בכלל מאזין לרשתות המיותרות של קול ישראל כמה עשרות או נמאות לכל היותר? רשת א מתי האזנתם? מורשת מה ? 88 כמה צפונים סנובים? רשת ג' מי מאזין מי בכלל עורך את המוסיקה שם ערימה של דיסקים שמושמעים בלי קשר כדי לספק עבודה לשדרנים? קול המוסיקה ? מאה ''יקים'' ששכחו לכבות את הרדיו? הרשות ששודדת כספים מהציבור באגרה ובמיסים אינה מספקת שנים את הסחורה הפתרון: לסגור ולפטר את העובדים. הטובים שבהם ימצאו מייד עבודה חלופית בערוצי התקשורת המסחריים והשאר יש לשלם להם פיצויים מכובדים . אחרי זה יש להקים רשות שידור ציבורית חדשה ורזה ולהעסיק את העובדים בחוזה אישי. יש להשאיר 2 רשתות רדיו 1. רשת ב 2 רשת ד בערבית. לרשת ד בערבית יש לתקצב משדרי רדיו חזקים כדי לשדר לכל המזרח התיכון . קיום הרשת משדרת בעיקר למעט תושבים שקולטים אותם ע''י משדרים חלשים וחלקם מתפוררים. את מהדורת מבט יש לשדר אחרי שיסגר ערוץ 1 באמצעות אחת מגופי התקשורת המסחריים בכבלים או בלווין.
מאזין נגזל , צפון  |  14.09.13