אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Dell מאשרת: התקבלה הצעת הרכש - החברה תהפוך לפרטית צילום: בלומברג

Dell מאשרת: התקבלה הצעת הרכש - החברה תהפוך לפרטית

ההצעה מטעמו של המייסד מייקל דל, שכללה העלאה במחיר המניה, התקבלה ברוב של 65%

12.09.2013, 19:22 | סוכנויות הידיעות

הצעת הרכש ב-Dell התקבלה ברוב של 65% בעד מול 35% נגד - כך מאשרת החברה היום. בכך מסתיימת סאגת העימות הממושך בין מייסד החברה מייקל דל, שהגיש את ההצעה לאחר שביקש להפוך את Dell לפרטית, לבין חלק מבעלי המניות החזקים, שדרשו שיפורים בהצעתו. לאחר שורת דחיות התקיימה היום הצבעת בעלי המניות על הצעת הרכש. לפי המחיר שנקבע בהצעת הרכש מדובר בעסקה בהיקף של 24.9 מיליארד דולר.  

קראו עוד בכלכליסט

בעלי מניות החברה אישרו היום את התכנית שהוצעה על ידי המייסד והמנכ"ל, מייקל דל ואנשי Silver Lake Partners להפוך את ענקית הטכנולוגיה לפרטית בהתבסס על מחיר רכישה של 13.88 דולר למניה. מהחברה נמסר כי מניין הקולות הראשוני הראה כי ההצעה אושרה על ידי "רוב המחזיקים בהון המניות המונפקות של החברה, כנדרש בחוק דלאוור". בהצהרתו, אמר מייקל דל כי "כחברה פרטית, עם שותפות-מניות פרטית חזקה, נשרת את לקוחותינו במטרה אחידה לייצר את החידושים שיעזרו להם להשיג את מטרותיהם".

מזה חודשים ארוכים מתנהל עימות מתוקשר סביב שאלת הוגנות ההצעה שהגיש מייקל דל. במהלך תקופה זו נקבעו כמה אסיפות להצבעה על ההצעה, וחברות יעוץ אף המליצו לבעלי המניות לקבלה. בשל התנגדות חריפה של כמה מהגורמים החזקים שבין בעלי המניות, חלקם עם נציגים בדירקטוריון, נדחו ההצבעות בכל פעם מחדש. בעלי המניות המתנגדים תקפו את הצעת הרכש כבלתי הוגנת ודרשו את שיפור התנאים.

בתחילת אוגוסט הגיש דל הצעת רכש מעודכנת לדירקטוריון החברה שהקים. דל הציע בעבר 13.65 דולר למניה, מה ששיקף ל-Dell שווי שוק של 23.9 מיליארד דולר, והעלה אותה בהמשך ל-13.75 דולר למניה. כאמור, הדירקטוריון הצביע על הצעות הרכש האלו ופסל אותן. בהצעה החדשה הוסיף דל הבטחה לדיבידנד מיידי בסך 13 סנט למניה, וכן הבטחה נוספת לחלוקה של דיבינד בגובה מינימלי של 8 סנט למניה ברבעון השלישי. שווי ההטבות הוערך בלפחות 530 מיליון דולר.  

מייקל דל, צילום: בלומברג מייקל דל | צילום: בלומברג מייקל דל, צילום: בלומברג

דל הוא גם בעל המניות העיקרי בחברה והוא מחזיק ב-15.6% ממניותיה. בראש המתנגדים להצעתו עמד המיליארדר קרל אייקן. ניסיונותיו המשפטיים של אייקן לסכל את הצעת הרכש תוך הגשת הצעה מטעמו, נבלמו, לאחר ששופט סירב לזרז את הליכי התביעה שלו נגד Dell.

החברה שאותה ייסד מייקל דל לפני כמעט 30 שנה כחברה פרטית היא יצרנית מחשבי PC השלישית בגודלה בעולם. קבלת הצעת הרכש של דל הופכת אותה להצעת הרכש הממומשת הגדולה ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מגיב מס 1
לנו בחברה יש דל וקצת לנובו , דל הם די טובים , לדעתי התמורה למחיר היא טובה והמכשירים יציבים ולא מתקלקלים . לי אישית יש LATITUDE E6500 שנקנה בסביבות סוף 2008 ועדין עובד יפה מאוד , העפתי את חלונות והתקנתי אבונטו כך שזה גם מוסיף די הרבה. בגדול הייתי אומר שרוב המכשירים של דל הם ברמה טובה , תתרחק מHP בעיקר בגלל בעיות מאוורר מרעיש ואיכות ירודה , לנובו הם גם מעולים אבל המחיר קצת יקר. לסיום , תלוי בצרכים כמובן , אבל עדיף לקנות דגם זול יחסית כיוון שבדגמים יקרים מקבלים הרבה פעמים חומרה שאין בא שימוש.
ירון גל  |  13.09.13