אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוברים צום: המלצות קריאה לחג צילום: shutterstock

פרויקט כלכליסט

שוברים צום: המלצות קריאה לחג

לכבוד החג, בסוף השבוע הזה איגדנו לכם אוסף של הכתבות המעניינות, מעוררות המחשבה והמפתיעות ביותר שפורסמו השנה במדור טכנולוגי - כל מה שקורה עכשיו בארץ ובעולם

13.09.2013, 14:41 | כתבי כלכליסט

הרבה מאוד דברים קרו השנה בעולם הטכנולוגיה - הטאבלטים עקפו את המחשב האישי, מיקרוסופט רכשה את חטיבת המוצרים של נוקיה, אפל השיקה לראשונה אייפון "מוזל", בלקברי הודיעה על כוונתה למכור את עצמה, והרשימה לא נעצרת שם.

אבל לכבוד החג, חשבנו במדור טכנולוגי להציג בפניכם לא דווקא את הכתבות הגדולות ביותר, אלא המעניינות והמרתקות ביותר. מפרויקט מימון ההמונים הכי גדול בהיסטוריה, ועד לאיך האינטרנט משפיע לכם על צורת המחשבה.

מה שקורה עכשיו

1. האינטרנט הורג את החשיבה

הכתבה הראשונה מתאימה במיוחד לקריאה מחודשת ביום כיפור - היא תזכיר לכם את החשיבות של לדעת לשים דברים בצד ולקחת זמן לעצמכם. קראו אותה שוב, ללא טלפונים מצלצלים ומיילים נכנסים, וראו מה יש לניק קאר ללמד אתכם על הדרך לאזן בין החיים המודרניים ואיכות חיים.

האינטרנט הורג את יכולת החשיבה שלך האינטרנט הורג את יכולת החשיבה שלך האינטרנט הורג את יכולת החשיבה שלך

(כאן

2. רוקדים עם גאדג'טים: איך משפיעים המכשירים על שפת הגוף

טלפונים חכמים לא רק שינו את דרך המחשבה שלנו, אלא גם את שפת הגוף שלנו. החוקר ניקולס נובה רוצה שנשים לב לאיך אנחנו הולכים, מתנהגים, מדברים ונוגעים, ומה זה מלמד אותנו על היחס שלנו לטכנולוגיה ולעולם. אולי גם בדרך, מעצבי מכשירים יוכלו ללמוד משהו וליצור עבורנו מכשירים טובים יותר.

מעשירת השיחה: המשתמשת מציגה תוכן באמצעות הסמארטפון במהלך שיחה עם אדם אחר, למשל בזמן ארוחת הערב. מעצבים כבר התייחסו לתופעה ופיתחו "שולחנות אינטראקטיביים", אבל החוקרים טוענים שזו רק ההתחלה: בעתיד גם התוכן שמוצג במכשיר יכול להיות מותאם אוטומטית לנושאי השיחה סביב השולחן.	מעשירת השיחה: המשתמשת מציגה תוכן באמצעות הסמארטפון במהלך שיחה עם אדם אחר, למשל בזמן ארוחת הערב. מעצבים כבר התייחסו לתופעה ופיתחו "שולחנות אינטראקטיביים", אבל החוקרים טוענים שזו רק ההתחלה: בעתיד גם התוכן שמוצג במכשיר יכול להיות מותאם אוטומטית לנושאי השיחה סביב השולחן. מעשירת השיחה: המשתמשת מציגה תוכן באמצעות הסמארטפון במהלך שיחה עם אדם אחר, למשל בזמן ארוחת הערב. מעצבים כבר התייחסו לתופעה ופיתחו "שולחנות אינטראקטיביים", אבל החוקרים טוענים שזו רק ההתחלה: בעתיד גם התוכן שמוצג במכשיר יכול להיות מותאם אוטומטית לנושאי השיחה סביב השולחן.

(כאן

3. צוקרברג לא חלם: כל מדינה והפייסבוק שלה

פייסבוק הוא משהו שונה לכל אדם, אבל המאמר המרתק הזה מלמד אותנו שהוא גם משהו שונה לכל מדינה. תרבויות הרשת שהתפתחה במדינות העולם השלישי הן מרתקות ומעניינות, ושורה של מחקרים מראים לנו איך אנשים משתמשים בפייסבוק במקומות קרובים כמו טורקיה, או מרוחקים כמו גאנה.

איך אוהבים להשתמש בפייסבוק בגאנה? איך אוהבים להשתמש בפייסבוק בגאנה? איך אוהבים להשתמש בפייסבוק בגאנה?

(כאן)

4. טוויט ב-140 אלף תווים: יש מקום לטקסט איכותי ברשת

כתבה ארוכה שתלמד אתכם להעריך טקסטים ארוכים - מקס לינסקי, מייסד אתר Longform, מצביע על התחזקות של תת-תרבות רשת חדשה, ששמה דגש על מאמרים מושקעים, בדיקת עובדות, מחקרים מקיפים ותוכן איכותי. במקרה שחשבתם שהרשת רק מלאה בשקרים וציטוטים מויקיפדיה וגוגל. 

הגולשים מחפשים טקסט ארוך ומעמיק, איור: יונתן וקסמן הגולשים מחפשים טקסט ארוך ומעמיק | איור: יונתן וקסמן הגולשים מחפשים טקסט ארוך ומעמיק, איור: יונתן וקסמן

(כאן)

5. איך אפשר למכור ספינות חלל וירטואליות ב-15 מיליון דולר

פרויקט גיוס ההמונים של כריס רוברטס, מפתח המשחקים האגדי, ממשיך לגייס מיליוני דולר מדי חודש לכבוד סטאר סיטיזן - משחק מחשב עתידני שיתן לכם להטיס ספינות חלל. איך מוכרים מוצרים וירטואליים באלפי דולר וכיצד משמרים את ההתלהבות של השחקנים? רוברטס מדבר עם "כלכליסט" בכתבה שלא רק מיועדת לגיימרים, אלא לכל מי שרוצה להבין את עולם הקיקסטרטר.

רוברטס: "הפידבק מהקהילה אפשר לנו להבין מה מעניין את השחקנים" רוברטס: "הפידבק מהקהילה אפשר לנו להבין מה מעניין את השחקנים" רוברטס: "הפידבק מהקהילה אפשר לנו להבין מה מעניין את השחקנים"

(כאן

6. התנגשות הטיטאנים

 

אחד הפרויקטים הגדולים והמקיפים ביותר שעשינו אי פעם, ב"כלכליסט" יצאנו לבדוק ולהשוות את כל הטלפונים החכמים המובילים היום, עם בדיקות מתקדמות שבדקו הכל, מאיכות הצבעים במסך ועד לביצועי הסוללה במגוון תנאים. מי זכה בתואר הטלפון הטוב ביותר? קראו וגלו בעצמכם.

המכשירים שלא זכו בתואר הטלפון הטוב ביותר של כלכליסט. ומי כן זכה? המכשירים שלא זכו בתואר הטלפון הטוב ביותר של כלכליסט. ומי כן זכה? המכשירים שלא זכו בתואר הטלפון הטוב ביותר של כלכליסט. ומי כן זכה?

(לעמוד הראשי, כאן

מה יקרה בעתיד

7. גוגל מרחפת אל העתיד: הפרויקטים של גוגל X

אולי אי אפשר להגיד יותר שגוגל "לא עושה רע", אבל היא בהחלט ממשיכה להשקיע בטכנולוגיות חדשניות ומופלאות. מבלונים שאמורים להביא אינטרנט לכל העולם למחשבים שניתן לבלוע, ענקית החיפוש מנסה להמציא לנו מחדש את העולם. האם זה גם באמת יקרה? כנראה מוקדם יותר ממה שאתם חושבים.

גוגל Loon, בלון האינטרנט החדשני גוגל Loon, בלון האינטרנט החדשני גוגל Loon, בלון האינטרנט החדשני

(כאן)

8. ממשקים טבעיים: למעבר לעמוד הבא, מצמץ בעין ימין

זיהוי קול, מחוות ידיים, הבעות פנים, צמידים, התקני אצבע, מצמוצים ותנועות לשון - העכבר, המקלדת ומסכי המגע הם כבר מזמן לא הדרכים היחידות שאנחנו יכולים לתקשר עם המכשירים האלקטרוניים שלנו. סקירה מקיפה על עולם הממשק הטבעי, שישראל מובילה אותו ביד רמה.

הצמיד של MYO מאפשר הפעלת קוואדקופטר צעצוע בתנועות יד הצמיד של MYO מאפשר הפעלת קוואדקופטר צעצוע בתנועות יד הצמיד של MYO מאפשר הפעלת קוואדקופטר צעצוע בתנועות יד

(כאן)

מה שקורה בישראל

9. הסיפור מאחורי רכישת וייז

רכישת וייז היא אחת העסקאות הגדולות ביותר שבוצעו אי פעם בישראל, וללא ספק אחת המרתקות ביותר. מה גרם ללארי פייג', מנכ"ל גוגל, לקנות את חברת המיפוי הישראלית? למה פייסבוק גם רצתה לרכוש את החברה, ולמה העסקה הזו נפלה? כל מה שרציתם לדעת על איך וייז הפכה להיות חלק מגוגל מפות.

מייסד ומנכ"ל גוגל, לארי פייג מייסד ומנכ"ל גוגל, לארי פייג' | צילום: בלומברג מייסד ומנכ"ל גוגל, לארי פייג

(כאן)

10. מלחמת המומחים של המאגר הביומטרי

האם המאגר הביומטרי הוא אכן תיבת פנדורה? האם הוא מאובטח דיו? מה יקרה במידה וידלוף לרשת? כיצד ניתן למנוע זאת, ואיך להתגונן במידה וזה אכן קרה? האם תעודות זהות חכמות מצדיקות את הצורך במאגר, ומה בכלל התועלת בהן? כל השאלות האלו ועוד נענות על ידי סוללה של מומחי אבטחה. לפני שאתם מחליטים על דעתכם בנושא, קראו את עמדות המומחים.

שר הפנים גדעון סער, מחזיק בתעודת זהות חכמה, צילום: עמית שעל שר הפנים גדעון סער, מחזיק בתעודת זהות חכמה | צילום: עמית שעל שר הפנים גדעון סער, מחזיק בתעודת זהות חכמה, צילום: עמית שעל

(כאן)

11. הקונה הישראלי באיביי

מה ישראלים קונים בעיקר באינטרנט? למה דווקא טבעות אירוסין נמכרות היטב באיביי? במה שונה הצרכן הישראלי משאר העולם? מנכ"ל איביי ישראל יובל מטלון מנסה לשפוך אור על הפסיכולוגיה של הישראלים באינטרנט.

הישראלי באינטרנט הישראלי באינטרנט הישראלי באינטרנט

(כאן)

תגיות