אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בחצי שנה: מייקל דל הגדיל את האחיזה ברמי לוי ב־50% צילום: בלומברג

ניתוח כלכליסט

בחצי שנה: מייקל דל הגדיל את האחיזה ברמי לוי ב־50%

הקרנות MSD של מייקל דל ופידליטי העמיקו את אחזקותיהן ברמי לוי, והן עומדות כיום על שיעור של כ־14%. MSD, שהשקיעה 122 מיליון שקל מאז הפכה לבעלת עניין ברמי לוי במרץ, רשמה רווח על הנייר של 27 מיליון שקל על השקעתה - תשואה של 22%

15.09.2013, 07:09 | ניר צליק ונורית קדוש

לאט לאט, בעשרות עסקאות קטנות, שתי הקרנות הזרות MSD ופידליטי מעמיקות את אחיזתן ברשת הקמעונאות רמי לוי שיווק השקמה. לפני כחצי שנה נכנסו הקרנות להשקעה ברמי לוי ובשבוע שעבר - אחרי ש־MSD הגדילה את אחזקתה ב־5,173 מניות נוספות בשווי של כ־930 אלף שקל (בשתי רכישות), והגיעה לאחזקה של כ־7.5% במניות החברה - הגיעו שתי הקרנות יחד לאחזקה של כ־14.3% ברשת.

MSD, שהוקמה על ידי מייקל דל, נכנסה להשקעה המהותית העיקרית ברמי לוי במרץ, כשרכשה 650 אלף מניות בכ־90 מיליון שקל, לפי מחיר של 139 שקל למניה, כשמחיר המניה הנוכחי של רמי לוי עומד על כ־180 שקל.

קראו עוד בכלכליסט

מאז אותה רכישה המשיכה הקרן לרכוש מניות בשוק הפתוח, במחירים שנעים בין 175 שקל ל־181 שקל, ובסך הכל רשמה רווח של 27 מיליון שקל על השקעה של כ־122 מיליון שקל במניות החברה, או תשואה כוללת של 22% על השקעתה. למעשה, השקעתה הראשונית של MSD ברמי לוי בוצעה עוד לפני מרץ, והיקפה עמד על 1.5% ממניות החברה, אך בשל העובדה שהקרן עדיין לא היתה בעלת עניין בחברה, ההשקעה לא דווחה, כך שלא ניתן לדעת לפי איזה שער עסקה זו בוצעה ומה התשואה שרשמה הקרן על השקעה זו. שווי ההשקעה הנוכחי של MSD ברמי לוי עומד על כ־180 מיליון שקל.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

נכון להיום, לקרן אין קשר ישיר לחברת המחשבים דל, ומייקל דל אינו מעורב בניהול היומיומי של השקעותיה. הקרן מנהלת סכום העולה על 10 מיליארד דולר.

הקרן הזרה השנייה פידליטי הפכה לבעלת עניין ברשת הקמעונאות באפריל השנה. הקרן רכשה אז 8,103 מניות תמורת מחיר של 154.1 שקל למניה, והגיעה לאחזקה של 5%. מאז העמיקה פידליטי את ההשקעה והגיעה לאחזקה של 6.8%, ששוויים כיום עומד על כ־165 מיליון שקל. התשואה של פידליטי על ההשקעה פחות מרשימה מזו של MSD. מאז הפכה פידליטי לבעלת עניין ברמי לוי, היא רכשה מניות בשווי של כ־45 מיליון שקל, שעליהן הרוויחה כ־4 מיליון שקל — תשואה של 8.8% (בדרך גם מכרה חלק מאחזקותיה במימושים קטנים). אמנם לא ניתן לדעת באיזה מחיר רכשה פידליטי את מניות רמי לוי לפני שהפכה לבעלת עניין — וסביר כי מחירים אלו היו נמוכים בהרבה ממחיר המניה הנוכחי כך שהתשואה עליהן גבוהה בהרבה — אך ההערכות הן כי הקרן השקיעה כ־100 מיליון שקל לפני שהפכה לבעלת עניין.

רמי לוי. "הקרנות ביצעו בדיקות מקיפות", צילום: אוראל כהן רמי לוי. "הקרנות ביצעו בדיקות מקיפות" | צילום: אוראל כהן רמי לוי. "הקרנות ביצעו בדיקות מקיפות", צילום: אוראל כהן

פידליטי, מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם, מנהלת כספים בשווי 1.7 טריליון דולר ומעסיקה מעל 40 אלף עובדים. הקרן כבר השקיעה בעבר בחברות ישראליות, בהן מירלנד של אליעזר פישמן וצ'ק פוינט, שבניהולו של גיל שויד.

רמי לוי מסר בתגובה כי "ההשקעה של הקרנות הזרות התבצעה רק אחרי שהן שערכו בדיקות מקיפות ומעמיקות. מרגע שהוצאתי את החברה להנפקה, מכרתי מניות בכ־350 מליון שקל ואותן מניות שוות כיום כ־1.25 מיליארד שקל. כל מי שהאמין בחברה והשקיע בה — קטף את הפירות והרוויח הרבה מאוד כסף". 

תגיות