צילום: אריאל בשור
מאבק המרינה בהרצליה גולש לפוליטיקה המקומית
בעלי דירות הנופש מחויבים להעמיד אותן לשימוש מלונאי ולא למגורים. כעת עולות טענות כי העירייה מנהלת מו"מ מולם ומבקשת לדחות את הדיון המשפטי בנושא, מה שלטענת המתנגדים יגרום לסחבת בנושא
15.09.2013, 18:47 | דותן לוי
האם המאבק המשפטי ארוך השנים המתנהל סביב הדירות במרינה הרצליה הגיע לפוליטיקה המקומית? מתכתובות של עורכי דין המייצגים את בעלי הדירות בפרויקטים במרינה מסתמן כי יונתן יסעור – ראש העיר הנוכחי (נכנס לתפקיד לאחר שיעל גרמן עזבה לטובת התמודדות לכנסת במסגרת מפלגת יש עתיד וכיום בתפקיד שרת הבריאות) נפגש עימם בימים האחרונים והחל לנהל עימם משא ומתן בנושא עתיד הדירות שבבעלותם.
לפי אותן תכתובות, יסעור וסגניתו נפגשו עם בעלי הדירות מתוך כוונה לסיים את המלחמה ארוכת השנים במשא ומתן ולא בהליך משפטי. בהתאם לכך, הושגה הבנה בין דיירי המרינה לבין ראש העיר וסגניתו - לפיה עורכי הדין יגישו לבית המשפט בקשה מוסכמת בכתב - לדחות את מועד הדיון הקרוב (יום ראשון) למועד אחר.
במסגרת המאבק המתנהל בנושא בשנים האחרונות, ביקשו הארגונים הירוקים ועיריית הרצליה לחייב את בעלי דירות הנופש להעמיד אותם לטובת הציבור כפי שהחוזה עימם מחייב, בעוד שמרביתם השתמשו בדירות אלה כדירות מגורים.
סוגיית דירות הנופש הוכרעה באופן עקרוני בפסק דין שניתן על ידי בית המשפט העליון. במסגרת ההחלטה נקבע כי לאור היותו של חוף הים משאב ציבורי, יחויבו בעלי הדירות שנבנו לצורכי נופש להעמיד אותן לשימוש מלונאי, ולא יוכלו להשתמש בהן כדירות מגורים רגילות. לאחר שהקרב על השכרת הדירות הוכרע, עסק המאבק במתווה ההשכרה - ובעיקר על תקופת השכירות שבה יחויבו בעלי הדירות. בעוד שהעירייה דרשה מהבעלים להשכיר את הדירות לאורך תשעה חודשים בשנה, ניסו הבעלים למזער את התקופה לחצי שנה בלבד. בעקבות הפגישה לא ברור האם הדיון שאמור היה להתקיים יידחה. לטענת המתנגדים, דחייה של הדיון תיצור סחבת של מספר חודשים, כיוון שמדובר בתיאום של גורמים רבים ובהם בכירים במשרד התיירות. במכתב שהעביר ליסעור סגן וממלא מקום ראש העירייה, צביקה הדר, המכהן גם כיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, כתב הדר, "איך נעמוד בפני שופט כאשר בפניו הודאת ראש העירייה כי הוא רואה מקום למשא ומתן, דהיינו לויתורים מצידה של עיריית הרצליה?האינך סבור שבנושא כה מרכזי אתה חב לציבור חוב של אמינות ושקיפות? האם שותפינו לדרך, משרד התיירות והחברה להגנת הטבע הסכימו למו"מ? האם יידעת אותם בדבר השינוי בדעתך? גרמת לנזק גדול מאד לעיר הרצליה ולכל התומכים בשלטון החוק. חיזקת את אלה המצפצפים זה שנים על פסיקתו של בית המשפט העליון, ואת אלה הטוענים כי "הכלבים נובחים והשיירה עוברת". בתגובה אמר ראש עיריית הרצליה, יהונתן יסעור, כי ימשיך לשמור על האינטרס הציבורי באזור חוף הים בהרצליה. ראש העיר נענה לבקשת הדיירים לקיים הליך של הידברות פתוחה ושקופה במקביל להליך המשפטי. "הגיעה השעה לקבל החלטות שלא נשענות על שנים של מאבק אלא על רצון ומחויבות להידברות על מנת לסיים את הפרשה באופן שיהיה לטובת כלל תושבי העיר".
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה