אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חבל, כי דווקא יש לה פוטנציאל צילום: רויטרס

חבל, כי דווקא יש לה פוטנציאל

ליגת האלופות מכניסה 1.34 מיליארד יורו. זה סכום עלוב עבור ליגה שמשחקים בה כל השמות הגדולים והמותגים החזקים ביותר בעולם הספורט

17.09.2013, 10:13 | אוריאל דסקל

זה די ברור שמספר הלייקים בפייסבוק ומספר העוקבים בטוויטר מספרים עד כמה חזק או מוכר מותג כלשהו ברחבי העולם. אמנם, רשתות חברתיות אינן הדרך היחידה לבדוק את כוחו של מותג, אבל זו דרך די טובה לחשב עד כמה מותג פופולרי. ככל שזה יותר גדול ברשתות החברתיות, כך יש לו פוטנציאל גדול יותר להיות רווחי.

קראו עוד בכלכליסט

עכשיו, בואו נבדוק את מותגי הספורט הפופולריים ביותר בעולם בעזרת אתר fanpagelist.com.

מעל כולם יושבת ברצלונה. עם 44,629,159 מעריצים בפייסבוק ו־10,033,223 עוקבים בטוויטר, יש לה 54,662,382 אוהדים אונליין. זה מספר אדיר של אנשים שמחוברים לאינטרנט ושעוקבים אחרי כל מה שהקבוצה עושה.

ריאל מדריד במקום השני עם 50.5 מיליון אוהדים באונליין ומנצ'סטר יונייטד שלישית עם 36 מיליון אוהדי אינטרנט. במקום הרביעי נמצאת ליגת הכדורסל של צפון אמריקה - ה־NBA - שלה 26 מיליון מעריצים. צ'לסי עם 21.2 מיליון במקום החמישי.

ה־NBA היא אחת משלוש ישויות ספורט שאינו כדורגל בטופ 10 של קבוצות/ליגות הספורט הגדולות ביותר באינטרנט. השתיים האחרות הן לוס אנג'לס לייקרס (20 מיליון מעריצים) וליגת ההיאבקות המקצועית (WWE), שלה יש 16.4 מיליון מעריצים. הן במקום השישי והתשיעי בהתאמה. הקבוצות שמשלימות את הטופ 10 הן מילאן (18.7 מיליון מעריצים), ארסנל (17.5 מיליון מעריצים) וליברפול (14.6 מיליון מעריצים).

גלאטסריי. יותר אוהדים מהקאובויז, צילום: אימג גלאטסריי. יותר אוהדים מהקאובויז | צילום: אימג'בנק, Gettyimages גלאטסריי. יותר אוהדים מהקאובויז, צילום: אימג

קאובויז < גלאטסריי

ה־NFL, ליגת הפוטבול של ארה"ב והליגה העשירה בתבל, אפילו לא מתקרבת למילאן. יש לה 13 מיליון מעריצים - רובם הגדול בפייסבוק. 20 הקבוצות הכי פופולריות ב־NFL בפייסבוק ובטוויטר לא מגיעות ביחד לברצלונה. למען האמת, אם מחברים את המספרים של שתי הקבוצות הפופולריות ביותר ב־NFL, פיטסבורג סטילרס ודאלאס קאובויז, אין להן את מספר המעריצים שיש לשחקן אחד בארסנל - מסוט אוזיל, שלו יש 11 מיליון לייקים בפייסבוק ועוד 3.4 מיליון עוקבים בטוויטר.

לזוכה בסופרבול האחרון, בולטימור רייבנס, יש אותו מספר מעריצי אינטרנט שיש לג'ק ווילשר, הקשר הצעיר של ארסנל. לארון ראמזי, קשר נוסף של ארסנל ופחות פופולרי מווילשר, יש יותר מעריצים מאשר לקנזס סיטי צ'יפס, סינסינטי בנגלס וקליבלנד בראונס.

לדאלאס קאובויז, "הקבוצה של אמריקה", יש רק 5.5 מיליון מעריצים בפייסבוק ופחות עוקבים בטוויטר מאשר לעמנואל פרימפונג, שחקן שאפילו לא מתאים לספסל של ארסנל. לגלאטסריי הטורקית יש פי שניים יותר לייקים בפייסבוק מאשר לקאובויז.

לגרין ביי פאקרס, אחת מקבוצות הפוטבול הפופולריות בעולם, יש 3.5 מיליון מעריצים בפייסבוק - 400 אלף פחות מאשר לדייגו פורלאן. כלומר לשחקן מאורוגוואי יש יותר מעריצים מאשר לאחת מקבוצות הספורט המרוויחות ביותר בעולם. לחואן מאטה, שחקן ספסל בנבחרת ספרד, יש יותר מעריצים מאשר לסן פרנסיסקו פורטיניינרס, אחת מקבוצות הספורט החשובות ביותר בהיסטוריה של הספורט האמריקאי.

. . .

כמו קניון ענק ומפסיד

 

עכשיו, זה לא שה־NFL לא עובדת טוב מספיק ברשת. פשוט הפוטנציאל של הליגה הוא מוגבל כיוון שה־NFL היא בעיקר אובססיה אמריקאית ולא תופעה בינלאומית כמו כדורגל. אמנם ה־NFL הופכת ליותר ויותר פופולרית ברחבי העולם, אבל עדיין רוב מוחלט של האוהדים שלה נמצא בארה"ב.

עם זאת, למרות חוסר הפופולריות העולמי, ה־NFL מגלגלת 9 מיליארד דולר בשנה (ובדרך ל־25 מיליארד דולר בשנה) - שזה בערך 7.2 מיליארד דולר יותר מאשר הטורניר שלו יש את מותגי הספורט הגדולים בעולם - ליגת האלופות.

אמנם בכדורגל יש יותר מליגה ראשית אחת והכסף מתפזר בין יותר ליגות, זה מובן. עם זאת, הפוטנציאל של ליגת האלופות כל כך הרבה יותר גדול מזה של ה־NFL. כלומר, היא יכולה לגלגל הרבה יותר מ־9 מיליארד דולר - שזה כסף שיגיע לקבוצות הגדולות אבל גם, בעזרת רגולציה נכונה, יגיע גם לשורשי הכדורגל.

הפופולריות הגלובלית של המותגים הראשיים והשחקנים הראשיים של ליגת האלופות אמורה להפוך את הליגה להרבה יותר עשירה. כשיש לך ליגה עם ברצלונה, ריאל מדריד, מנצ'סטר יונייטד, ארסנל, מילאן, יובנטוס, צ'לסי, באיירן מינכן, והשחקנים שמשחקים בה הם ניימאר, כריסטיאנו רונלדו, ליאו מסי ואחרים ואתה עדיין לא מרוויח כמו ליגה עם מותגים לא מוכרים כגון סן דייגו צ'ארג'רס וטמפה ביי באקנירס, אפשר להגדיר זאת ככישלון מסחרי.

זה כמו שיש לך קניון ענק עם חנויות של אפל ומיקרוסופט, חנות עודפים של קוקה־קולה, מגה־שופ של יבמ, משרד של גוגל, מסעדות של מקדונלד'ס, סוכנויות של מרצדס וב.מ.וו, דיסנילנד, בוטיק של לואי ויטון ואזור משחקים של ניטנדו ועדיין אתה מפסיד כסף.

פורמט משעמם

הפוטנציאל הכספי של ליגת האלופות ענק. עם פורמט נכון - לא פורמט שבו כמעט 50% מהמשחקים בשלב הבתים לא חשובים או צפויים להחריד - ליגת האלופות יכולה להרוויח הרבה יותר כסף מה־NFL מבלי לפגוע בליגות המקומיות.

אבל ליגת האלופות לא מרוויחה מספיק כיום וזה כי מנצ'סטר יונייטד משחקת נגד ריאל מדריד רק פעם בעשור במסגרת התחרות הזאת, והקבוצות הגדולות לא באמת בודקות את טיבן מול קבוצות גדולות אחרות עד שלב הנוק־אאוט הראשון, שגם הוא משוחק על פני שני משחקים, שבדרך כלל אחד מהם די משעמם. כיום הרעב של חברות התקשורת לאירועים בלייב, הוא ענק. וזה ככה ברחבי העולם. אופ"א אולי מבינה את זה, אבל לא בטוח שאנשיה יודעים מה לעשות עם האינפורמציה הזאת.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
יש רק בעיונת קטנטונת בעובדות
ה-NFL ממתג תחתיו את כל הקבוצות שמשחקות בו (ומכאן גם את כל מוצריהן) בדיוק כמו הNBA, ולכן כהNFL מדבר על הכנסות הוא מדבר על כלל ההכנסות תחת המותג NFL, שבחלקן הגדול מדובר על הכנסות הקבוצות. ליגת האלופות לעומת זאת פועלת בסגנון של נותנת שירות ולכן בהכנסות שלה נכללות רק ההכנסות של החברה עצמה (זכויות שידור וחסויות) ולא נכלל אפילו לא יורו אחד בהכנסות הקבוצות. במילים פשוטות- כשריאל מדריד מוכרת חולצה במשחק של הצ'מפיונס או אפילו כשהיא מוכרת כרטיס כניסה למשחק של הצ'מפיונס, הצ'מפיונס לא רואים מזה כלום. בקיצור, השוות אגסים עם תפוחים והגעת למסקנה שלאגסים יש טעם יותר חזק של אגס. יופי.
אחד  |  18.09.13
5.
צודק! חייבים 2 ליגות :אחת מקומית ואחת אירופאית
ליגה מקומית-ספרד,איטליה וכו',עם 16 קבוצות-כך 30 משחקים בעונה ליגה אירופאית-16 קבוצות הבכירות ביותר-30 משחקים בעונה סה"כ 60 משחקים.זה פחות או יותר המשחקים שקבוצה גדולה משחקת כיום יש גם מפעל גביע עם 5-6 משחקים וזהו. להקלת העומס ניתן אפילו לאפשר יותר חילופים במשחק (נניח 5-6) תחשבו איזה ליגה זו תהיה:לא יהיו לה בכלל מתחרים! כל שבוע 8 משחקים ענקיים.
שלמה  |  18.09.13
4.
זה רחוק מליהיות אותו דבר.
סגנון הספורט הוא שונה ומותאם מבחינה כלכלית יותר טוב לתרבות הספורט האמריקנית. בלא-אמריקה אוהבים סוגי ספורט ללא הפסקות רבות(כדורגל,ריצות,שחייה,אופניים...),ככה שהכושר חשוב מאוד ותפקוד תחת עייפות,לחץ וכאבים הוא חלק בלתי נפרד מהספורט,כנראה בגלל שהדבר גורם לדרמטיות.באמריקה,למה להם לרוץ כל כך הרבה?נרוץ 40 שניות וננוח 5 דקות.מה נעשה ב5 דקות האלה?פרסומות!וככה עם 400 פרסומות במשחק מכניסים טונה כסף.
יעי , הגבול בין ירדן לסין  |  17.09.13
3.
הכדורגל באירופה מושחט עד היסוד ולכן לא רווחי
המודל בארהב שבו הליגה היא שותפות של בעלי המועדונים להם אינטרס להרוויח והם ממנים מנהל מקצועי שונה מאד מUEFA. כל משחק הוא חשוב ואין הרבה מהם (למעשה כל העונה היא 21 שבועות מהתחלה ועד הסוף) וכל הקבוצות מתחלקות בהכנסות ותקרת השכר קשיחה, לכן כל קבוצה יכולה להפוך מנמושה למתמודדת על האליפות תוך 3-4 שנים עם ניהול נכון. באירופה יש המון עסקנים ופוליטיקאים ומתווכים בשוק השחקנים שלא מקדמים את המשחק או האוהדים ורוב הקבוצות בהספדים או תליות באוליגרך או שייך סעודי כדי להתקיים (חוץ מגרמניה וכמה מועדונים באנגליה - בספרד פשוט מוחקים חובות). חוץ מזה , הליגות המקומיות מתו כי בכל ליגה יש 2-3 קבוצות שקבוע זוכות באליפות ויש להם הכי הרבה כסף. המודל של צ'אמפיונס לא מעניין ואם הם רוצים ללכת קדימה הם חייבים לאמץ את מודל הNFL (כאשר הליגות המקומיות הן כמו ליגות קולג', בהם השחקנים מתפתחים). לצערי, המנטליות והגאוותנות האירופית לא תאפשר שינוי כזה ב-10 שנים הקרובות.
סמיילי , מרכז  |  17.09.13
לכל התגובות