אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בילינסון חשף נבדקים ל־HIV והשיג פשרה זולה

בילינסון חשף נבדקים ל־HIV והשיג פשרה זולה

ביה"ח הציע לשלם 6,000 שקל לכל מטופל שנבדק במכשיר מזוהם, אך נתקל בהתנגדות: הפשרה "בלתי סבירה" ואינה כוללת נטילת אחריות

17.09.2013, 08:29 | זוהר שחר לוי

תובענה ייצוגית שהוגשה נגד בית החולים בילינסון היתה אמורה לפצות מטופלים שנבדקו במכשיר אנדסקופיה מזוהם והיה חשש שנדבקו באיידס. הסכם פשרה שמסתמן בתיק צפוי לפצות כל אחד בכ־6,000 שקל בלבד ואת התובע הייצוגי ב־30 אלף שקל, אולם חלק מהמטופלים מתנגדים לפשרה ובית המשפט ביקש הבהרות.

לאחרונה הוגש למחוזי מרכז הסכם פשרה שהושג בין בית החולים לבין בא כוחו של התובע הייצוגי, עו"ד אסף נוי, ולפיו כל אחד מהמטופלים שנבדק יקבל פיצוי של 5,750 שקל, התובע הייצוגי יקבל 30 אלף שקל ואילו עוה"ד ייהנה משכר של כ־200 אלף שקל.

חרדה קשה מנשוא

אולם, אישורו של ההסדר לא התקבל פה אחד. בימים האחרונים פנתה אחת המטופלות שנבדקה על ידי המכשיר המזוהם לבית המשפט והביעה את התנגדותה להסדר. המטופלת, באמצעות עוה"ד ד"ר אבי רובינשטיין ושמואל יקירביץ, טוענת שאין זה סביר שהפיצוי יסתכם בסכום כה נמוך כיוון שהסבל, החרדה ועוגמת הנפש שעברו המטופלים ובני משפחותיהם במשך חודשים עד שהתברר שלא נדבקו באיידס היו קשים מנשוא. עוד נטען שלמטופלים היו הוצאות ממשיות שכלל לא באו לידי ביטוי בפיצוי.

אילוסטרציה, צילום: shutterstock אילוסטרציה | צילום: shutterstock אילוסטרציה, צילום: shutterstock

לפי המטופלת שמתנגדת, הפיצוי שהוצע בהסדר "אינו מהווה ולו עשירית מהפיצוי הראוי". עוד היא טוענת שאין לקבל הסכם פשרה כשבית החולים אינו מוכן להודות באחריותו. "לא ייתכן", כתבו רובינשטיין ויקירביץ, "שיעבור מסר לציבור שלפיו בתי חולים אינם לוקחים אחריות. גם הסדר הפשרה הוסתר מהציבור. זה דבר לא ראוי ולא מוסרי".

ביוני 2012 הוגשה הבקשה לתביעה ייצוגית בסכום של 15 מיליון שקל, ימים ספורים לאחר שהתברר שחולים רבים נבדקו במכשיר מזוהם שלא עבר חיטוי. כשהתבררה התקלה מיהר בית החולים לשלוח הודעות ל־150 המטופלים שנבדקו באמצעות המכשיר המזוהם ולזמן אותם לבדיקות דם מחשש שנחשפו לנגיף HIV. את התביעה הגיש אחד המטופלים, שטען כי "המטופלים אינם יודעים נפשם מרוב לחץ ובהלה, וחייהם הפכו לגיהינום עקב מחדלי בית החולים". לדבריו, "הובהר על ידי בית החולים כי במכשור לא בוצע חיטוי משך יותר מחודש, כשברור שבין בדיקה לבדיקה חייב להיות מבוצע הליך דומה, ובכל זאת העבירו את המכשיר בתוך גופם של כ־150 אנשים. לקרוא ולא להאמין". התובע הייצוגי דרש לפצות כל מטופל ב־100 אלף שקל.

השופט ביקש הבהרות

בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בפני השופט עופר גרוסקופף דנו הצדדים בהסדר ובהתנגדות לו. בסוף הדיון הורה השופט לצדדים להעביר אליו הודעה בדבר סוגי הנזקים שהסכם הפשרה מתייחס אליהם, ובהתאם לכך תינתן החלטה בעניין הסדר הפשרה.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
הנזק הוא רק נזק נפשי של אי נעימות חרדה ועוגמת נפש - נזק כזה כמעט אינו בר פיצוי בישראל
אי אפשר להעריך עוגמת נפש כי עוגמת הנפש של כל אחד היא שונה. אחד מרגיש שזה שווה מליון דולר ואחד מרגיש שזה מאה אלף. אין קנה מידה ברור לעוגמת נפש ולכן אין בענין הזה סכום סביר או לא סביר. גם אם היה מגיש אחד התובעים תבעיה רגילה לא היה יכול לקבל הרבה יותר מזה , אלא אם היה מראה שיש לו נכות נפשית לצמיתות
עורך הדין  |  17.09.13
12.
"רק" 6000 ש"ח? זאת תביעה קנטרנית נטו, לא מגיע להם דבר.
שום נזק לא נגרם לאיש ולא הייתה כל כוונת זדון גם אני אתמול כשחציתי את הכביש נורא נהבלתי כי מכונית התקרבה אלי במהירות מטורפת של 50 קמ"ש אם המדינה היתה מגבילה את מהירות הנסיעה בכביש ל 10 קמש את היתה מונעת ממני ומעוד מליוני אזרחים את הארוע הטראומטי הזה. אני דורש פיצוי מיידי של 100000 ש"ח ולהרחיב אותו לתביעה ייצוגית בשם כל 8 מליון הולכי הרגל במגינה, סך הכל 80 טריליון ש"ח נבהלתי, לא ככה? אבל מוכן להתפשר עח ארטיק, זה מאד מרגיע אותי. הבנתם? כנרא שלא. לרוב המגיבים כאן אין מושג מה זאתתביעה ייצוגית, למה היא מועדת ואיך זה עובד. אבל לשפוך את טפשוטת ע המקלדת הם יודעים
17.09.13
לכל התגובות