אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים נגד דואר ישראל: "הימנעו מהשקעות מעל 10 מיליון שקל, אם לא – ננקוט צעדים משפטיים" צילום: אלעד גרשגורן

בלעדי לכלכליסט

המוסדיים נגד דואר ישראל: "הימנעו מהשקעות מעל 10 מיליון שקל, אם לא – ננקוט צעדים משפטיים"

הגופים המוסדיים המשקיעים באג"ח של חברת דואר ישראל, שיש לה התחייבויות של 400 מיליון שקל, חוששים מהידרדרות במצב החברה ודורשים פגישה דחופה עם נציגי המדינה, בעלי החברה. דואר ישראל בתגובה: "דרישתכם מהווה התערבות בוטה בניהול החברה ונטילת שליטה דה פקטו בחברה מידי מדינת ישראל בגלל חשש עמום"

17.09.2013, 10:07 | רחלי בינדמן

מחזיקי האג"ח של דואר ישראל מגבירים את הלחצים שהם מפעילים על המדינה ומנהלי החברה כדי לוודא שיקבלו את החזר מלוא החוב המגיע להם בגובה של כ-400 מיליון שקל.  

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע, כי בסוף אוגוסט שלחו נאמני האג"ח של הדואר, חברת הרמטיק נאמנויות, מכתב חריף להנהלת הדואר בצירוף העתקים לחשבת הכללית במשרד האוצר, מיכל עבאדי ושר התקשורת גלעד ארדן.

במכתב דורשים מחזיקי האג"ח מהחברה "להימנע מכל השקעה העולה על 10 מיליון שקל אלא אם יוצג בפני המחזיקים ניתוחים הכוללים תזרימי מזומנים עתידיים, במועדים הרלוונטים למועדי פירעון אגרות החוב, מהשקעה זו אשר יראו בעליל את כדאיותה של השקעה זו".

עוד נכתב במכתב כי "הנאמן ומחזיקי האג"ח מבקשים לנהל מו"מ מואץ עם מנכ"ל החברה ויו"ר הדירקטוריון באשר לשיפור יכולת החברה לשרת את החוב למחזיקי האג"ח ולחילופין, למתן ביטחונות סבירים ליתרת החוב שפירעונו אינו מגובה בתזרים המזומנים הצפוי של החברה, בטיב ובהיקף שיהיו לשביעות רצונם של מחזיקי האג"ח".

עוד דורשים המחזיקים "להיפגש בדחיפות עם הגורמים הרלוונטים מטעם המדינה ובכלל זה רשות החברות הממשלתיות, משרד התקשורת, החשכ"ל ואגף התקציבים במשרד האוצר במטרה להעמידם על חומרת מצבה של החברה והצעדים שהמחזיקים שוקלים לנקוט לשם הגנה על זכויותיה".

המחזיקים איימו כי אם לא יקבלו תשובה מפורטת עד לסוף ספטמבר יפעלו לכנס אסיפת מחזיקי אג"ח שעל סדר יומה הסמכת נאמן האג"ח לנקיטת הליכים משפטיים לשם הגנה על זכויות המשקיעים".

דואר ישראל (ארכיון), צילום: אלעד גרשגורן דואר ישראל (ארכיון) | צילום: אלעד גרשגורן דואר ישראל (ארכיון), צילום: אלעד גרשגורן

"דרישה זו הינה התערבות בוטה בניהול החברה"

לפני שבוע, ב-10 בספטמבר התקבלה במשרדי נאמן האג"ח תשובתה של סמנכ"לית הכספים של הדואר, טלי הובר. מהמכתב שהגיע אף הוא לידי "כלכליסט" נכתב: "עמדת הנהלת החברה הינה כי תזרים המזומנים החזוי שלה מאפשר לה לעמוד בהתחיבויותיה בתקופה החזויה. מעבר לכך החברה מקיימת מגעים עם גורמי הרגולציה הרלוונטים, בכדי שיאשרו שורת צעדים שישפרו את מצבה הפיננסי, ובתוך כך: העלאת תעריפים בגין שירותים שניתנים על ידיה, הפחתת תקני השירות באופן שיאפשר לה להפחית עלויות, ומימון תוכנית לפרישת עובדים. במקביל נוקטת החברה צעדים עסקיים שונים כגון השתתפות במכרזים בעיקר בתחום הלוגיסטיקה, שינוע ושירותים כספיים והגדלת נתח השוק בשילוח בינלאומי".

לטענת סמנכ"לית הכספים "כל אחד מגורמים אלו יכול לשפר את מצבה הפיננסי של החברה, לא כל שכן צירופם. לפיכך, אין מקום לדרישות המועלות במכתבכם, שכן בתקופת התזרים החזוי אין חשש ליכולת הפירעון של החברה".

בהקשר זה חשוב להבהיר כי מחזיקי האג"ח אינם חולקים על יכולת העמידה בהתחייבויות בשנתיים הקרובות כפי שמחוייב לדווח בדוחות הכספיים אלא בתקופה שמעבר. החברה עצמה מודה בדוחותיה הכספיים האחרונים כי "הנהלת החברה מעריכה כי המשך מגמת השחיקה ברווחיות וביתרות המזומנים מחייב נקיטת צעדים מיידית על ידי מדינת ישראל על מנת להבטיח את איתנותה הפיננסית של החברה לאורך זמן. החברה לא תוכל להמשיך ולממן את פעולותיה ממקורותיה העצמיים ולעמוד בכל התחייבויותיה לאורך זמן".

כלומר בניגוד לכתוב במכתבה של סמנכ"ל הכספים, החברה עצמה מודה כי תתקשה לעמוד בהתחייבויותיה לאחר תום שנתיים.

לבסוף כותבת סמנכ"לית הכספים "לנוכח האמור, החברה דוחה את דרישותכם, ובפרט מתנגדת לדרישה להימנע מכל השקעה העולה על 10 מיליון שקל. דרישה זו הינה התערבות בוטה בניהול החברה מצד המחזיקים ונטילת השליטה דה פקטו בחברה מידיה של מדינת ישראל וכל זה על בסיס חשש רחוק ועמום. למותר לציין, כי לדרישה זו, כמו גם ליתר הדרישות במכתבכם אין כל בסיס בשטר הנאמנות".

עם זאת היא מוסיפה הובר: "החברה נעתרה עם זאת לתאם פגישה בינכם ובין גורמי מדינת ישראל על מנת שמחזיקי האג"ח יוכלו להתרשם באופן בלתי אמצעי מהתקדמות הטיפול בדרישות החברה. החברה תפנה בימים הקרובים לגורמים כאמור לשם תיאום פגישה".

מחזיקי האג"ח חוששים מאד מהישנות מקרה אגרקסקו, חברה ממשלתית שהממשלה בחרה שלא לעמוד מאחורי ההתחייבויות שלה ולכן לא עמדה בהתחייבויותיה למחזיקי האג"ח. לפיכך הם מנסים להקדים תרופה למכה ולפעול לשם הגנה על זכויותיהם.

תגיות

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
יסגרו מה היה במקום?
חברות פרטיות שיאפשרו להם לגבות סכומים יותר גבוהים וכמובן שרות טוב יותר. אז בעצם למה לא לאפשר לגבות יותר כסף וללא רגולציה לחברת הדואר? אולי רוצים שהכסף ילך לאנשים מסוימים ולא למדינה? מה יקרה בדרום או בצפון בזמן מלחמה? או סתם נפילת קטיושות סקאדים וכדומה(מקוה שלא בעזרת..)
דן , בית שמש  |  19.09.13
29.
הכל מתחיל ונגמר בתעריפים הנמוכים
כשאתה מוכר שרות בהפסד זה כל סיפור הדואר על רגל אחת. הדואר הבינלאומי מפסיד כבר עשור בגלל התחרות עם החברות הפרטיות עד כי הדואר מוכר את השרות מתחת לעלויות,אומנם הציבור "נהנה" מתעריפים זולים ,אבל בשורה התחתונה הדואר מפסיד ,ויגולם על ידי הציבור השרותים שהדואר מפסיד הם: דואר בינלאומי כמותי יוצא חבילות לחו"ל EMS דואר רשום כמותי בינלאומי הדואר מראה גידול ניכר בחבילות דואר רשום יוצא ,אבל זה חרב פיפיות ככל שהמשלוחים יגדלו כך מחזיקי האג"ח יחלמו לקבל כספם.
שלמה  |  18.09.13
לכל התגובות