אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט העליון קבע: טל יגרמן ייכנס לכלא כבר באוקטובר צילום: אוראל כהן

בית המשפט העליון קבע: טל יגרמן ייכנס לכלא כבר באוקטובר

יגרמן הורשע במסגרת פרשת פלד-גבעוני, ונגזרו עליו ארבע שנות מאסר; העליון דחה את בקשתו לעכב את העונש עד לשמיעת הערעור: "קיימת סכנה מוחשית לכך שיבצע עבירות נוספות"

18.09.2013, 10:57 | זוהר שחר לוי

טל יגרמן, שנידון לארבע שנות מאסר במסגרת פרשת פלד-גבעוני, יתחיל לרצות את עונשו כבר בחודש הבא; זאת, לאחר שבית המשפט העליון דחה היום (ד') את בקשתו לעיכוב עונשו עד שיישמע ערעורו.

"עברו הפלילי מעיד על כך שאינו נרתע מביצוע מעשים פליליים במסגרת פעילותו העסקית והכלכלית עד כי קיימת סכנה מוחשית לכך שיבצע עבירות נוספות ככל שמאסרו יעוכב", קבע בית המשפט.

בדצמבר 2012, כעשור לאחר שהתפוצצה הפרשה, הרשיע שופט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, את המעורבים בה, מפכ"ל המשטרה לשעבר רפי פלד, אריה גבעוני, דוד הבי והיועץ הפיננסי יגרמן.

פלד, שהורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים בתאגיד נידון לשישה עבודי שירות, גבעוני והבי לעונשי מאסר של בין שנה לשנתיים - ויגרמן נידון לארבע שנות מאסר.

טל יגרמן, צילום: אוראל כהן טל יגרמן | צילום: אוראל כהן טל יגרמן, צילום: אוראל כהן

פרשת פלד-גבעוני נחשפה בשנת 2002, לאחר קריסתה של קבוצת החברות הציבוריות שהמרכזית בהן היתה פויכטונגר תעשיות. השליטה בקבוצה נרכשה לפני כן על ידי קבוצת משקיעים בראשות פלד, גבעוני, הבי ויגרמן כשהקריסה הותירה את הקבוצה עם חובות של כ-800 מיליון שקל. קריסה זו, הובילה את רשות ניירות ערך לחקור את הפרשה.

הרשות התמקדה בעיקר באי פרסום הדו"חות הכספיים של כמה מחברות הקבוצה. כתב האישום שהוגש במסגרת הפרשה, כלל 12 אישומים וייחס למעורבים עבירות של גניבה ביד מנהל ובידי מורשה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות מנהלים נוספות.

אף שיגרמן לא היה בעל שליטה בקבוצה, גם מבחינת הפרקליטות וגם לפי הכרעת הדין של השופט כבוב הוא היה הרוח החיה, המוח והכוח שהניע את הקבוצה. "קצרה היריעה מלשטוח את הסופרליטיבים שחליקו הנאשמים שתיפקדו כשחקנים ב'הצגה' על כוחו המאגי של יגרמן בקבוצה", כתב השופט כבוב בהכרעת הדין. "מעמדו של יגרמן, הרושם העז שהותיר על סביבתו, תפקודו במסגרת הקבוצה כ'יועץ' ששולט ביד כמה בקבוצה – כולם צדדים שונים של אישיות כריזמטית, סוחפת ומובילה".


 

יגרמן, שהורשע בעבירות של גניבה בידי מנהל, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, זיוף מסמך, קבלת דבר במרמה ועבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך, ערער על הרשעתו ועל עונשו לעליון; במקביל ערערו המעורבים הנוספים בפרשה. לצד הערעור, ביקש יגרמן, המיוצג על ידי עו"ד דוד פורר, לדחות את כניסתו לכלא ואת ריצוי עונשו.

בעקבות דיון שהתקיים בשבוע שעבר, החליטה היום שופטת העליון אסתר חיות לדחות את בקשתו וקבעה כי יתחיל לרצות את עונשו כבר ב-1 באוקטובר בבית המעצר ניצן. "יגרמן", כתבה השופטת בהחלטתה, "הורשע בכך שהיה הרוח החיה, היוזם והמתכנן של שרשרת מעשי גניבה בסך של כחמישים מיליון שקל שנלקחו מחשבונותיהן של חברות ציבוריות. גניבת סכום נכבד זה הובילה לקריסתן של חלק מהחברות וגרמה לנזק בל-ישוער לקבוצה רחבה של משקיעים בשוק ההון".

לדברי השופטת, עיקר החומרה במעשיו היא אחריותו לסכומי העתק שנגנבו במגוון דרכים ש"תכנן וביצע", ולכך יש להוסיף את עברו הפלילי הכולל שתי הרשעות בעבירות דומות. "עברו הפלילי מעיד על כך שיגרמן אינו נרתע מביצוע מעשים פליליים במסגרת פעילותו העסקית והכלכלית עד כי קיימת סכנה מוחשית לכך שיבצע עבירות נוספות ככל שמאסרו יעוכב", לשון ההחלטה.

עוד צוין בהחלטה, כי קשה להעריך בשלב זה שמדובר בערעור שסיכוייו גבוהים. "אך גם אם חלק מטענותיו יתקבלו", כך נכתב, "ספק אם יהיה בכך כדי לשנות באופן משמעותי את העונש שנגזר עליו". 

תגיות