אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אובמה ל-FCC: שחררו את הטלפונים הסלולריים

אובמה ל-FCC: שחררו את הטלפונים הסלולריים

הבית הלבן מבקש לקדם תוכנית לביטול מכירת טלפונים נעולים על ידי הספקיות. ההצעה החדשה מזכירה מאוד את עיקרי חוק ניתוק הזיקה הישראלי

18.09.2013, 15:38 | רפאל קאהאן

הבית הלבן הגיש ל-FCC - רשות התקשורת הפדרלית - בקשה לקדם את הצעת החוק שמונעת מספקיות תקשורת למכור לצרכנים האמריקאיים מכשירים נעולים לרשתות שלהם. כך מדווח הוושינגטון פוסט היום (ד').

קראו עוד בכלכליסט

ההצעה של הזרוע הטכנולוגית של הבית הלבן, הגיעה בהמשך למחאה של פעילי רשת על ביטול האישור לפרוץ מכשיר נעול, שניתן על ידי ספריית הקונגרס עד חודש ינואר האחרון.

ברק אובמה ל-FCC: עזרו לי לשחרר את האייפונים, צילום: איי פי ברק אובמה ל-FCC: עזרו לי לשחרר את האייפונים | צילום: איי פי ברק אובמה ל-FCC: עזרו לי לשחרר את האייפונים, צילום: איי פי

הלכה למעשה, פריצה של מכשיר נעול כיום בארה"ב, מהווה עבירה על "חוק המילניום הדיגיטלי" ועלולה לעלות למבצע בתביעה מצד הספקית אליה הוא מחוייב.

אובמה וכחלון בראש אחד?

ביטול ההרשאה לפריצת (ג'יילברייק) טלפון יצר מצב בלתי אפשרי בו מיליוני משתמשים מצאו את עצמם ללא יכולת לבחור את הספקית המתאימה להם ביותר. הביטול הביא להגשת עצומה בעניין לבית הלבן, עם יותר מ-114,000 חתימות.

במארס האחרון הוגשה הצעת חוק בנושא על ידי ממשל אובמה, הצעה שאף זכתה לתמיכה מה-FCC. אולם מאז לא נצפתה כל התקדמות בנושא והבקשה היא נובעת כנראה מהרצון של אובמה לקדם את הנושא.

התכנית של הממשל דומה מאוד לעיקרי חוק ניתוק הזיקה שהועבר לפני שנתיים בכנסת על ידי שר התקשורת דאז, משה כחלון. החוק מאפשר לצרכני הסלולר הישראלים לקנות את מכשירם בלי שהספקיות יכולות להגביל את המעבר למתחרה.

החוק הישראלי הביא להוזלה משמעותית בעלויות התקשורת של הצרכנים, כיום כל מכשיר שנמכר בישראל הינו פתוח (simfree) והספקיות אף מחוייבות לפתוח נעילה של מכשירים שנמכרו נעולים לפני יישום החוק בחינם.   

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה