אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסעדת סומסה החדשה: כשר וזהו צילום: עמית שעל

מסעדת סומסה החדשה: כשר וזהו

המסעדה הכשרה בבורסה ברמת גן מבטיחה גדולות באתר שלה, אבל התוצאה לא יותר מבינונית ולשומרי הכשרות מגיע יותר

23.09.2013, 08:48 | גלי וולוצקי

מסעדת סומסה הרמת־גנית היא דוגמה מובהקת לג'יבריש הקולינרי שהשתלט על ישראל בשנים האחרונות. המסעדה הכשרה, שנפתחה לפני כשלושה חודשים במתחם הבורסה ברמת גן, מצהירה באתר האינטרנט שלה שהיא "המובילה באזור המרכז", שהיא מציעה "חוויה יוצאת דופן", "מטבח ספרדי ים־תיכוני", ואפילו "עיצוב יפהפה ומושקע".

בשעת צהריים המסעדה כמעט ריקה למעט שלושה שולחנות - כולם על טהרת המין הגברי. איפה אוכלות שומרות הכשרות של אזור הבורסה? כנראה לא בסומסה. גופי תאורה עטורים בגרלנדות ורודות, ממש במרכז המסעדה, הם רק דוגמה לעיצוב מוזר, ובעינינו לא חינני במיוחד.

סלמון אפוי על תבשיל קצת מעוך של עדשים שחורות עם ירקות בלי טיפת תיבול, צילום: עמית שעל סלמון אפוי על תבשיל קצת מעוך של עדשים שחורות עם ירקות בלי טיפת תיבול | צילום: עמית שעל סלמון אפוי על תבשיל קצת מעוך של עדשים שחורות עם ירקות בלי טיפת תיבול, צילום: עמית שעל

העסקית של סומסה גם היא לא בדיוק מה שיוגש לכם במדריד או בברצלונה. עם מנות כמו נודלס, שניצל והמבורגר, הביטוי הספרדי ביותר שאפשר למצוא בה הוא רול של טורטייה ממולא בפטריות ובעוף. מרבית המנות העיקריות בתפריט העסקי (7 מתוך 13) הן וריאציות שונות על עוף: כריך חזה עוף, סלט עוף, כבד עוף וכן הלאה, ורק מנות מעטות הן בשריות, ומנה אחת בלבד מבוססת על דג. המסלול העסקי כולל שלוש דרגות מחיר (44 שקל לעיקרית בלבד, 59 או 89 שקל לראשונה ועיקרית), שכולן מזכות גם בשתייה קרה וחמה.

ובעניין האוכל עצמו, גודל המנות בהחלט נדיב להפליא. סלט ירוק ברוטב פקאן סיני והדרים התברר כסלט עצום ממדים משפע עלים מכל מיני סוגים, כמה פילטים של תפוז, פקאנים סיניים והרבה יותר מדי ויניגרט בלסמי מתקתק. מנה של פטה כבד עוף על טוסטונים התבררה כסוג של ממרח אוורירי (שהזכיר יותר מוס מאשר פטה) והיתה סבירה בהתחשב במגבלות הכשרות.

כריך סינטה (59 שקל) מסוג של פוקאצ'ה שטוחה ולא מזמינה במיוחד הכיל מעט מדי בשר (שגם נצלה יתר על המידה) ופסטו כוסברה טעים מאוד, והוגש לצד סלט ירוק וצ'יפס משקית, מהסוג העבה.

סלמון אפוי (89 שקל) היה נתח קטן של דג, שהוגש על תבשיל קצת מעוך של עדשים שחורות, עם מה שנראה כמו ירקות שהקרדיולוג היה עשוי להורות לכם לאכול: גזר, שעועית ירוקה, אפונת שלג וזוקיני, בלי טיפה של תיבול או טעם - ורק פלח לימון לצדם.

המלצר הציע קינוח (20 שקל לסועדי העסקית) אבל אנחנו הרגשנו שמיצינו. לשומרי הכשרות מגיע לאכול טוב יותר, במיוחד כשמפתים אותם במילים מפוצצות. למרבה הצער, סומסה אינה בשורה לאניני הטעם, אלא עוד אופציה כשרה בינונית לצהריים במתחם שמציע די והותר כאלה.

סומסה

ז'אנר: מטבח ים־תיכוני כשר

מיקום: ז'בוטינסקי 1 רמת גן, 03-7526222

מחיר: 89–44 שקל

זמנים: ראשון־חמישי,

12:00–17:00

התחככות: כשאנחנו היינו, על טהרת המין הגברי

שירות: משתדל ולבבי

כשרות: כשר בשרי

חניה: בתשלום בחניון די מול

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: לא בשורה לאניני טעם

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אין בעל מסעדה בארץ שלא חושב שהמסעדה שלו הכי טובה בארץ
האגו של בעלי המסעדות זה משהו חריג ומופרך. והכי חמור - הם לא שומרים את המידע הזה לעצמם, אלא מעבירים אותו לאתרים שלהם ומברברים על "השניצל הכי טוב במזרח התיכון" ו"ההמבורגר הכי טוב בשביל החלב" ומגישים מנות סתמיות ושגרתיות במקרה הטוב.
דן  |  24.09.13
לכל התגובות