אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אתי אלון לא שילמה אגורה מתוך 5 מיליון שקל" צילום: יריב כץ

בלעדי לכלכליסט

"אתי אלון לא שילמה אגורה מתוך 5 מיליון שקל"

בחוות דעת שהגיש היועץ המשפטי לממשלה לבית המשפט הוא הזכיר שאתי אלון עדיין לא שילמה את הקנס שהוטל עליה, מה שמעורר ספק בכנות החרטה שהביעה. תגובת וינשטיין הובילה את אלון לוותר על עתירתה

24.09.2013, 07:02 | זוהר שחר לוי

אתי אלון, המרצה 17 שנות מאסר על חלקה בפרשת המעילה בבנק למסחר, לא שוחררה שחרור מוקדם לא רק בגלל חומרת מעשיה והפגיעה בביטחון הציבור. מסמכים שהגיש היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לבית המשפט במסגרת עתירתה לשחרור מוקדם חושפים שאלון טרם החלה לשלם את הקנס שנגזר עליה במקביל לעונש המאסר ושהיא אף היתה עדה לניסיון גניבה של חברותיה האסירות אך "לא נקטה עמדה ולא דיווחה על כך". 

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות עמדת היועץ המשפטי ולאחר דיון שהתקיים בפני השופטים אברהם טל, אהרון מקובר וזהבה בוסתן בבית המשפט המחוזי מרכז, הודיע פרקליטה של אלון, עו"ד שי נודל, על משיכת העתירה.

בשנת 2003 הורשעה אתי אלון במעורבות במעילת הענק בבנק למסחר ונשלחה למאסר. עשור לאחר תחילת מאסרה ביקשה אלון להשתחרר שחרור מוקדם, ובמרץ האחרון דנה ועדת השחרורים בראשות השופט שלמה שהם בבקשתה ובמאי החליטה הוועדה שלא לשחרר את אלון, ונימקה זאת בנזק הגדול שגרמה ההונאה שביצעה אלון לבנק, לעובדיו ולציבור הרחב, ובכך שסכום העתק של המעילה הגיע לכחצי מיליארד שקל.

אתי אלון (ארכיון), צילום: יריב כץ אתי אלון (ארכיון) | צילום: יריב כץ אתי אלון (ארכיון), צילום: יריב כץ

עוד ציינה הוועדה שגם בעובדה שהכספים שגנבה אלון הועברו, בעיקר באמצעות אחיה המהמר עופר מקסימוב, לארגוני פשיעה יש כדי "לפגוע פגיעה קשה ביותר בתחושת הביטחון האישי של אזרחי המדינה".

השופט שהם הוסיף כי "אין לנעול את שערי התקווה בפני האסירה. נראה לנו כי אם האסירה תתחיל בשיקום הפרטני ותמשיך בהתנהגותה הטובה, בתרומה לאסירות אחרות ובתהליך הפנימי וכן תסייע להבהיר את נתיבי הכספים כולם, יש סיכוי שתזכה לשחרור מוקדם בעוד כשנה וחצי".

יהודה וינשטיין, היועץ המשפטי לממשלה,  צילום: מיקי נועם אלון יהודה וינשטיין, היועץ המשפטי לממשלה | צילום: מיקי נועם אלון יהודה וינשטיין, היועץ המשפטי לממשלה,  צילום: מיקי נועם אלון

ימים ספורים לאחר החלטת הוועדה עתרה אלון לבית המשפט המחוזי מרכז וטענה שמדובר בהחלטה שגויה. "הציבור מעוניין לראות", כתב בא כוחה עו"ד נודל, "שכאשר עסקינן באסירה למופת שעברה הליך שיקום ארוך ומעורר השתאות, היא תתוגמל". שחרור מוקדם, הוסיף נודל, "יאפשר לה לחזור לחיק החברה כאזרחית נורמטיבית ותורמת". לפי עתירתה של אלון, הוועדה שגתה בשיקול דעתה ובסבירות החלטתה כשקבעה שהיא אינה ראויה לשחרור מוקדם. "מדובר באסירה המרצה את מאסרה הראשון, שמעולם לא הסתבכה עם רשויות החוק והנה אסירה למופת. באיזון הלקוי שנערך בין השיקולים, למעשה שפטה הוועדה את אלון פעם נוספת על העבירה שבגינה נשפטה ובה הודתה", נטען.

בשבועות האחרונים הגיב לעתירה גם היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, שהביע התנגדות לשחרורה של אלון. באמצעות עו"ד אלון טנקג'י מפרקליטות מחוז מרכז, פירט היועץ המשפטי את נימוקיו לכך ש"העותרת אינה ראויה לשחרור", אף שעברה הליך שיקום שזכה לשבחים של סגל השב"ס.

עמדת היועץ המשפטי נשענת על "אירוע משמעותי" שהתרחש במפעל הווילונות שבו עובדת אלון עם אסירות נוספות ועל הימנעותה של אלון מטיפול בתשלום הקנס שהוטל עליה.

לפי דיווח של מפקד הכלא, במקום העבודה שבו משולבת אלון עם עוד שלוש אסירות היה חשד לגניבת וילון על ידי שתי אסירות. "אחת האסירות דיווחה לגורמי הטיפול על המתרחש. אתי בחרה שלא לקחת חלק בהליך ולא להיות מעורבת ואף לא דיווחה על האירוע לגורמי הטיפול. דפוס התנהגותי זה לא עולה בקנה אחד עם המצופה מאסירות בהליך שיקום", כתבה מפקדת הכלא, סג"ד שרה פרידמן.

הסוגיה השנייה שעומדת לאלון לרועץ, לפי גישתו של היועץ המשפטי, היא העובדה שעד היום אלון טרם החלה לשלם את הקנס שגזר עליה בית המשפט במסגרת ההליך הפלילי שבו הורשעה.

אלון, לפי גזר הדין, אמורה לשלם 5 מיליון שקל עד חודש מיום שחרורה, אך לפי וינשטיין, "אלון מרצה כבר כ־11 שנה ממאסרה, וכחלק מהחרטה שאותה היא מביעה, כפי שעולה מדו"חות גורמי הטיפול, היה עליה להתחיל בתשלום הקנס או להסדיר את תשלומו בבקשה לבית המשפט. הדבר מעיד על אי־הבעת חרטה כנה ואמיתית מצדה של אלון".

תגיות