אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האורקל מסן פרנסיסקו: לארי אליסון כובש את המפרץ צילום: בלומברג

האורקל מסן פרנסיסקו: לארי אליסון כובש את המפרץ

עבור כנס Openworld של החברה, אחד הגדולים ביותר שנערכו בעיר, נסגרו רחובות בעיר והוזמנו 60 אלף חדרים במלונות. אליסון הציג בו את מערכות הגיבוי והשרתים החדשים של החברה

24.09.2013, 11:18 | אסף גלעד, סן פרנסיסקו

לארי אליסון, מייסד ומנכ"ל ענקית המחשוב אורקל, דורג בשבוע שעבר שוב כאיש השלישי בעושרו בעולם בדירוג השנתי של המגזין פורבס. אבל את אליסון זה לא ממש עניין באותו שבוע.

קראו עוד בכלכליסט

ראשית, כיוון שלא מדובר בדבר חדש: אליסון, עם הון של 41 מיליארד דולר, לא זז ממקומו ברשימה מאז השנה שעברה. שנית, הוא היה טרוד באותו זמן בעיסוק מסעיר הרבה יותר: הכנת נבחרת השיט האמריקאית שבבעלותו לקראת אליפות העולם בשיט קטמרנים תחרותי, נבחרת לאומית הנושאת את שמה של אורקל.

לארי אליסון מריע לקבוצת היאכטות שלו לארי אליסון מריע לקבוצת היאכטות שלו לארי אליסון מריע לקבוצת היאכטות שלו

בשבוע שעבר עוד נראו הסיכויים לרעתו של אליסון וקבוצתו. המתחרה, נבחרת ניו זילנד המגובה בחסות של חברת התעופה אמירייטס, כמעט והדיחה את הנבחרת של אליסון מהתחרות. אך לאחר שני נצחונות של הנבחרת האמריקאית במהלך יום ב', כל האפשרויות עוד פתוחות בפני שתי הקבוצות, המתחרות ביניהן על גביע בתחרות בת 162 שנים. הפער הנוכחי 8-5 לטובת הניו-זילנדים, אפשר לאליסון להגיע רגוע ומעודד משהו כדי לפתוח את הכנס המגלומני שהוא עורך כעת בסן פרנסיסקו, הכנס המסחרי של אורקל Oracle Openworld, שאמור להסתיים לפחות לפי התכניות שלו, בניצחון של ה'אורקל'ס' בתחרות.

תחרות הקטמרנים היא חג בסן פרנסיסקו. את העיר גודשים החל מהשבוע שעבר התמלאה העיר תיירים מניו זילנד וחובבי שיט מכל ארה"ב שממלאים את הבארים ומרותקים למסכים ברחובות העיר בכל אחד מסדרת השיוטים. במקביל לתחרות השיט, עורך המקביל את אחד הכנסים הגדולים שראתה סן פרנסיסקו מעודה: כנס אורקל שמארח 60 אלף איש בעשרות מלונות במרכז העיר, ככל הנראה הכנס הגדול ביותר של חברה טכנולוגית בעיר.

האי של אליסון האי של אליסון האי של אליסון

אליסון לא הסתפק בזה, הוא גם ניצל את קשריו הטובים בעירייה כדי לסגור את אחד הרחובות הראשיים בעיר: רחוב האוורד, שחוצה את מרכז העיר לרוחבו ומפגיש את מרכז מוסקונה יחד עם מרכז הירידים ירבה סנטר, בו נוהגת אפל לערוך את השקות המוצרים שלה. שני המרכזים הללו, נשכרו גם הם, כמובן לצורך האירוע. עבור אליסון מדובר בכסף קטן: רק לאחרונה הוא רכש את האי השישי בגודלו בהוואי, לאנאי, תמורת 300 מיליון דולר, אותו האי בו התחתן האיש העשיר בעולם, ביל גייטס, עם אשתו מלינדה לפני כשלושים שנה. אליסון הוא גם הבעלים של איצטדיון אורקל, אחד הגדולים בסן פרנסיסקו ושל היאכטה השמינית היקרה בעולם.

"אנו חיים בעידן המידע"

על הבמה השיק אליסון מוצרים עם שמות של המצאות כמו "מכונת הגיבוי, החיבור וההתאוששות", מערכת התאוששות מאסון לארגונים שמותאמת לדבריו של אליסון לדרך שבה ארגונים מעבדים נתונים. "הבעיה היא שמערכות גיבוי לא מותאמות למרכזי הנתונים", אמר אליסון.

"מערכות הגיבוי הקיימות מתמקדות בקבצים שלא באופן מוצדק". ארגונים ממשיכים לאבד מידע חשוב, והם מתקשים למצוא את האיזון הנכון בין גיבוי לבין עדכון של נתונים שכבר עברו גיבוי". היתרון של מערכת ההתאוששות מאסון החדשה שהשיק אליסון, לדבריו, הוא שהמערכת מעדכנת כל העת כל שינוי קטן במאגר הנתונים על ידי שליחה מתמדת של 'לוגים', דיווחים על פעולות שונות המתבצעות במרכזי הנתונים. "בצורה זו יש לנו לא רק את הגיבוי אלא גם את כל השינויים שעדכנת", בצורה זו מגבריה אורקל את התחרות עם שחקניות גיבוי קיימות כמו emc או פוג'יטסו, שתיהן לקוחות ושותפות נאמנות שלה.

שרתים. לא מושכים את הציבור הרחב, אך חיוניים לכל פעולה ברשת, צילום: shutterstock שרתים. לא מושכים את הציבור הרחב, אך חיוניים לכל פעולה ברשת | צילום: shutterstock שרתים. לא מושכים את הציבור הרחב, אך חיוניים לכל פעולה ברשת, צילום: shutterstock

ההכרזות של אליסון אמנם לא מרגשות את כלל הציבור, כי בניגוד לאישיותו המוחצנת והססגונית, אליסון עדיין מנהל חברת מערכות מידע, מחשבי ענק המעבדים במהירות הגבוהה ביותר טרה בייטים של מידע, לא בדיוק המוצרים שתפגשו בקניון. ואת המושגים המשעממים למדי הקשורים במסדי נתונים, אחזור מידע וגיבוי זורק אליסון כאילו מדובר בדברי אלוהים חיים.

"אנחנו לא חיים בעידן הסמארטפונים, לא בעידן האינטרנט ולא בעידן המחשב. אנחנו חיים בעידן המידע. זה השם שבו משתמשים כדי לתאר את העידן בו אנחנו חיים". ואכן, הפרופיל שלנו ברשת החברתית, המידע שאנחנו מחפשים בוויקיפדיה, מהירות החיפוש בגוגל ומוצרים "סקסיים" אחרים תלויים במוצרי אורקל, יחד עם אלה של IBM ו-HP. אורקל, לדבריו של אליסון, משרתת את שלושת הלקוחות האלה.

גלישה מהירה פי אלף

אליסון נאם על המהפיכה הבאה לדבריו בעידן המידע, מהפיכה שתאפשר לכולנו לבצע חיפושים מהירים יותר ולאחזר מידע במהירות פי מאה עד פי 1,500 מהמהירות הקיימת כיום עבור מסדי נתונים. התורה שאיפשרה את מהפיכת המידע הזו תופסת תאוצה בתעשייה וכעת מיושמת על ידי אורקל: תמציתה הוא העברת פעילות החשוב אל תוך הזיכרון ועיבוד מידע בטורים במקום רק בשורות, תהליך המכונה in memory.

אחזור מידע במטריצה שכזו מאפשר אחזור מידע קל ומהיר יותר לצרכים שונים, אך בראש ובראשונה לצרכי ניתוח התנהגות (אנליטיקס). אליסון הדגים על הבמה כיצד המרה של מאגר נתונים לחישוב לפי טורים ושורות במקביל האיץ את מהירות אחזור הנתונים בוויקיפדיה פי 1,300 לערך.

לאחר מכן הכריז אליסון על מכונת הזיכרון הגדולה ביותר שקיימת כיום, לדבריו, מכונת ה-m6-32. מפלצת שכוללת 32 טרה-בייט של זיכרון dram, תריסר ליבות, ו-96 תהליכי חשוב מקבילי שמתרחשים זה לצד זה (threds), לצד מעבד בעל 384 פורטים של מתגי סיליקון. מכונת הענק הזו מתחברת לרשת במהירות ש-3 טרה-בייט לשניה ובעלת זכרון של 1.4 טרה בייט לשניה. מחירה הסופי של חתיכה שכזו יעמוד על 3 מיליון דולר.

הכתב הינו אורח אורקל בסן פרנסיסקו

תגיות