אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסדר טיעון רביעי בפרשת חפציבה: סמנכ"ל השיווק יורשע בסיוע לקבלת דבר במרמה צילום: shutterstock

פרסום ראשון

הסדר טיעון רביעי בפרשת חפציבה: סמנכ"ל השיווק יורשע בסיוע לקבלת דבר במרמה

אודי הררי, שעבד בחפציבה משנת 1992 ועד קריסתה, יודה בסיוע לקבלה במרמה של 1,198,000 שקל מרוכשי דירות, וירצה 5 חודשי מאסר שיומרו בעבודות שירות. בעל השליטה בחברה, בועז יונה, השתחרר מהכלא לפני חצי שנה לאחר שריצה 4.5 שנות מאסר

27.09.2013, 08:20 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

הסדר טיעון נוסף בפרשת חפציבה: סמנכ"ל השיווק, אודי הררי, יודה ויורשע בסיוע לקבלת דבר במרמה בידי אחר. על פי ההסדר, הפרקליטות תדרוש לגזור עליו חמישה חודשי מאסר שיומרו בעבודות שירות, ועונש מאסר על תנאי לפי שיקולו של בית המשפט. הררי עבד החל משנת 1992 כמנהל מכירות בחפציבה, ומשנת 2002 ועד קריסתה ב-2005 כסמנכ"ל השיווק.  

קראו עוד בכלכליסט

על פי כתב האישום המתוקן שבו יודה הררי, "בהתאם לנוהל המקובל בחברה מאז תחילת עבודתו בה, הנחה הררי את עובדי מחלקת השיווק בחברה לקבלת המחאות מהרוכשים כשבשורת המוטב יירשם השם 'חפציבה' בלבד. בעקבות הנחיה זו קיבלו עובדי מחלקת השיווק מרוכשי דירות צ'קים שאינם מוגבלים להפקדה לחשבון הליווי של הפרויקט, ושניתן להפקידם בחשבונות שאינם חשבונות הלווי. ההנחיה ניתנה על ידי הררי, על אף החשד שהתעורר אצלו ואותו נמנע מלברר, כי המחאות אלה לא יופקדו בחשבונות הליווי. במעשיו האמורים סייע הררי לקבל עבור חפציבה, במרמה, תקבולים מרוכשי דירות בסך 1,198,000 שקל".

הררי, המיוצג על ידי עוה"ד יהושע רזניק וינון סרטל, הוא הרביעי שחותם על הסדר טיעון. כתבי האישום בפרשה מתאר תוכנית שלה היו שותפים 6 בעלי תפקידים בכירים בחברה ו-2 זוטרים, לשליחת יד בכספי רוכשי הדירות, לקבלת חלק מהכספים במרמה, להפקדת כ-300 מיליון שקל בחשבונות שאינם חשבונות הלווי של הפרויקטים שבנתה חפציבה, להסתרת גניבות כספים ולהפקת דו"חות כוזבים לבנקים. העבירות שמייחס כתב האישום שהוגש בספטמבר 2011 לחלק מהבכירים הן חמורות: גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות על חוק המכר.

הדמות המרכזית בפרשה, מנכ"ל קבוצת חפציבה ומבעלי השליטה בה בועז יונה, שהורשע בשורה של עבירות גניבה, מרמה בנסיבות מחמירות והפרת אמונים בתאגיד שהובילו לקריסה, השתחרר בחודש מארס מהכלא לאחר שריצה 4.5 שנות מאסר.

בועז יונה , צילום: בועז אופנהיים בועז יונה | צילום: בועז אופנהיים בועז יונה , צילום: בועז אופנהיים

לפני כחודש הודה והורשע איש הכספים בחפציבה, עדיה בן משה, במסגרת הסדר טיעון בסיוע לגניבה ורישום כוזב במסמכי תאגיד.

על פי ההסדר, הפרקליטות דרשה לגזור עליו עשרה חודשי מאסר וקנס כספי. בן משה, על פי כתב האישום המתוקן, שימש כאיש כספים מאמצע שנת 2004 ועד אוגוסט 2007. במסגרת תפקידו היה אחראי על ההיבט הפיננסי של חלק מהפרויקטים, בעיקר בכל הקשור להתנהלות מול הבנקים המממנים אותם. בנוסף, כיהן בן משה כדירקטור בחברה הבת חופים למשך כשנה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אמין
המסכן הזה לא ידע כלום, מה שנראה שכול מה שניסו לעשות שם זה להציל את החברה, ובטח לא לגנוב ממנה. אודי בחור מצוין, כמו כול שאר העובדים בחפציבה שהייתה חברה למופת. לא תקום חברה כמו חפציבה שבנתה אלפי דירות לזוגות צעירים, ומכרה אותם במחירים זולים. אודי תמיד דאג ללקוחות, ואהב אותם. איפה הוא ואיפה פושע. מצחיק!!!
מני , ראשון  |  14.10.13
4.
3 , את צודקת
את ממש צודקת , עשו לו עוול , גם אני קניתי דירה באזור ירושלים. אין מצב שאודי הררי או מישהו ממחלקת המכירות גנב משהו , אני ישבתי עם כמה אנשי מכירות , כולם אנשים זהב ושאף אחד לא יגיד אחרת. באמת צריך לקרוא את כתב האישום כדי לראות שהעונש כבד מדי לעבירה. אני מכיר את מערכת בתי המשפט ואת כל הסדרי הטיעונים שעושים . פשוט "אונסים" אנשים לבצע הסדרי טיעון ע"י הפחדות.
שלום , ירושלים  |  29.09.13
3.
שימו לב טוב לתוכן של כתב האישום - הוא ממש לא פושע
אני קניתי דירה מחפציבה , באנו לעשות חוזה בירושלים , ישבנו עם דליה וגם עם אודי הררי. הבן אדם הזה הוא פשוט מדהים , מה שעשה למעננו , אין ישר ממנו , אני לא מאמינה בעולם שהיה לו קשר להונאה . בתוך כתב האישום בפירוש מצויין שמאז תחילת עבודתו היה נהוג לרשום על השיקים "חפציבה" , זה כל האשמה שלו שהוא עשה עכשיו מה שעשו שנים רבות לפניו. הוא ממש לא פושע
לקוחת חפציבה , פתח תקווה  |  29.09.13
לכל התגובות