אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחוזי: שי לבנת ושותפיו פדלון ואדלר יפרידו אחזקות בארבע חברות פרטיות צילום: עמית שעל

המחוזי: שי לבנת ושותפיו פדלון ואדלר יפרידו אחזקות בארבע חברות פרטיות

הקרע בין לבנת לשותפיו נחשף לראשונה ב"כלכליסט"; לפי החלטת ביהמ"ש, ההפרדה תתבצע תוך חצי שנה ; השופט הוסיף כי פסק הדין שלו לא מייחס ללבנת "התנהלות פסולה מבחינה ערכית או מוסרית"

28.09.2013, 23:05 | תומר גנון וענת רואה

שי לבנת, בנו הצעיר של אברהם (בונדי) לבנת, ושותפיו אילן פדלון ואמיר אדלר יפרידו את אחזקותיהם בשורה של חברות פרטיות בתוך חצי שנה. כך עולה מהחלטה של השופט עופר גרוסקופף מבית המשפט המחוזי מרכז, שנמסרה ביום רביעי, על מתווה הליך ההתמחרות בעקבות סכסוך עסקי שפרץ בין השותפים.

קראו עוד בכלכליסט

בנובמבר 2012 ניתן פסק דין שעל פיו הצדדים יערכו הליך התמחרות (במב”י) בנוגע לארבע החברות הפרטיות שבבעלותם המשותפת: זואי, קמה, ימקום וסייפרטק. באותו פסק דין קבע השופט כי למרות כל הטענות שהיו ללבנת כלפי השניים מרגע פרוץ הסכסוך, ואשר הובילו לכך שהוא הפעיל את כוח השליטה בחברות במטרה להביא לסילוקם של השניים מכל מעורבות בניהול החברות, הרי שבפועל לא היה די בכך להצדיק את שלילת זכותם של השניים להשתתף בניהול חברות האחזקות. לכן קבע השופט כי פעולותיו של לבנת להרחיק את השניים מכל מעורבות בניהול החברות היתה בגדר קיפוח המיעוט.  

שי לבנת. תביעות הדדיות עם השותפים, צילום: עמית שעל שי לבנת. תביעות הדדיות עם השותפים | צילום: עמית שעל שי לבנת. תביעות הדדיות עם השותפים, צילום: עמית שעל

הסעד אותו העניק השופט באשר לקיפוח הוא עריכת התמחרות בין לבנת לשותפיו ביחס להחזקותיהם (במבי), כך שאחד הצדדים ירכוש את אחזקות הצד השני והשותפים יפרדו. בהחלטה המשלימה מהשבוע שעבר, פירט השופט כיצד יבוצע מהלך ההתמחרות, והוא מציין כי לדעתו יש להעניק ללבנת "יתרון פרוצדורלי בהליך ההתמחרות, המשקף את היותו בעל השליטה".

השופט דחה את טענת אדלר ופדלון שלבנת איבד את זכותו ליהנות במסגרת ההתמחרות מהיתרונות שמקנה לו מעמד השליטה בשלוש החברות בגלל הקביעות של "קיפוח המיעוט", והוא מבהיר כי "קביעותיי לעניין דוקטרינת קיפוח המיעוט, כפי שהיא מכונה בעולם המשפט, התייחסו להתקיימות התנאים המשפטיים להפעלתה – תנאים שאינם מחייבים למצוא פגם מוסרי או ערכי באופן התנהלותו של בעל השליטה, והכוללים לשיטתי גם מצב של אובדן אמון בין בעלי המניות...". השופט הוסיף כי פסק הדין שלו לא ייחס ללבנת "התנהלות פסולה מבחינה ערכית או מוסרית", ולכן אין הצדקה לשלול מלבנת את הזכות להנות מהיתרונות הלגיטימיים שמקנה לו שליטתו בשלוש החברות".

הקרע בין לבנת לשותפיו נחשף לראשונה ב"כלכליסט" ביולי 2011, ובהמשך נחשפו הסכסוך המלא והתביעות ההדדיות, לאחר שהוסר צו איסור הפרסום בפרשה לבקשת העיתון. מדובר בשתי תביעות: את הראשונה הגישו אדלר ופדלון, שטענו כי הם קופחו והורחקו מעסקי החברות. זמן קצר לאחר מכן הגיש לבנת תביעת ענק בסך 74 מיליון שקל נגד אדלר ופדלון והעלה טענות כי השניים הוליכו אותו שולל ורימו אותו.

קבוצת החברות מעסיקה כ־300 עובדים, ובעליה נהנים מהכנסה שנתית של כ־144 מיליון שקל. שווייה מוערך, לדברי מקורבים לה, ב־250 מיליון שקל באומדן זהיר. חלקם של שי לבנת ואשתו בהכנסות השנתיות הוא, לפי הערכות, 100 מיליון שקל בשנה.

את אדלר ופדלון מייצגים עורכי הדין בועז בן צור ואלירם בקל. את שי לבנת מייצגים עורכי הדין גיורא ארדינסט וגיל רון.

תגיות