חדשות האלכוהול: אוקטוברפסט גרסת ישראל
במקביל לחגיגות הנערכות במינכן מציעים גם פאבים מקומיים ברחבי הארץ מבחר בירות גרמניות במהדורות מיוחדות ומנות על טהרת המטבח הבווארי
אוקטוברפסט במינכן הוא כבר מזמן פסטיבל הבירה הגדול בעולם, עם מספר מבקרים העומד על כ־6 מיליון ופיקוח קפדני על מסורות הבירה שלא השתנו כמעט במשך 200 השנים האחרונות.
הפסטיבל, שנוסד ב־1810 כדי לחגוג את נישואי נסיך הכתר של בוואריה, לימים המלך לודוויג הראשון, מציע את חוויית הבירה והקולינריה הבווארית במיטבה: בירות לאגר בהירות וקלות (לאו דווקא באלכוהול), שנמזגות לכוסות של ליטר ומוגשות עם מאכלים עשירים, בחגיגה שנמשכת 16 ימים.
למרות שמו, הפסטיבל במינכן נפתח כבר במחצית השנייה של ספטמבר ונמשך עד ראשית אוקטובר. המועד נקבע כדי לנצל את הימים שבהם מזג האוויר עדיין נוח, מכיוון שהפסטיבל כולו נערך באוהלי ענק ותחת כיפת השמים. השנה יימשך הפסטיבל עד 6 באוקטובר. רק שש מבשלות רשאיות להשתתף בפסטיבל - אותן שש שהכינו את הבירות לפסטיבל הראשון: האקר־פשור, אוגוסטינר, הופבראו, ספאטן, לוונבראו ופאולנר. רק שלוש האחרונות מוכרות לישראלי הלוגם מברזי הבירה בארץ. לא מעט אויבים קמו לפסטיבל במהלך השנים בשל ההתעקשות על שש המבשלות בלבד, שכן מבשלות אחדות באזור מינכן התקנאו במיליוני הליטרים הנמזגים במשך הפסטיבל. יש מבשלות בגרמניה ובעולם שנקטו גישה של הצטרפות לחגיגות, ומדי שנה, בעונת הסתיו, הן משווקות בירות אוקטוברפסט מיוחדות, הנמכרות בפאבים ובברים באירופה ובארצות הברית. עם יד על הלב, המהדורות המיוחדות שהמבשלות הבוואריות מייצרות לקראת הפסטיבל אינן שונות במיוחד זו מזו. כולם לאגרים גרמניים בהירים, קצת חזקים יותר מהלאגרים הרגילים של המבשלות מבחינת תכולת האלכוהול, עם מרירות מופחתת וגיזוז עדין, המסייעים לגמוע מהם כמויות גדולות בקלות וביעילות.טפטוף מהדורות האוקטוברפסט לארץ הולך וגובר, והשנה יובאו הבירות המיוחדות של שלוש המבשלות המיובאות לארץ באופן סדיר: ספאטן אוקטוברפסט - בירת החגיגות הרשמית של המבשלה היא בירה זהובה, קלילה ובהירה, עם מרירות מודגשת, תימכר בחביות בלבד בפאבים וברים ברחבי הארץ; לוונבראו אוקטוברפסט - בירה בהירה עם גוף קצת מלא יותר וצבע זהוב ענברי, עם מרירות קלה שמחליקה בגרון וסגנון אופייני ללאגרים גרמניים, תימכר אף היא בחביות בלבד; ופאולנר אוקטוברפסט - עוד לאגר קליל ומהנה מאוד, שיימכר בארץ בשבועות הקרובים הן במזיגה מהחבית והן בפחית חגיגית ומיוחדת של ליטר, שמוצעת ברשת השופרסל בלבד.
גם מבשלת ארדינגר הגרמנית, לא אחת ממבשלות הפסטיבל הרשמיות, הצטרפה לחגיגה בישראל, והיא מיובאת בגרסת האוקטוברפסט שלה, ששונה מאוד מבירות הפסטיבל הרשמיות. זו בירת חיטה שונה מזו הרגילה של המבשלה, באחוזי אלכוהול מעט גבוהים יותר (5.7%), עם גוף מלא ועגול יותר וטעם עשיר במיוחד. הארדינגר תימכר החודש גם מחבית, בפאבים ברחבי הארץ, וגם בבקבוק מיוחד עם תווית חגיגית וחיננית.
תגובה אחת לכתיבת תגובה