אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: מבנים חקלאיים יוכלו לשמש בן ממשיך גם אם נבנו ללא היתר

ביהמ"ש: מבנים חקלאיים יוכלו לשמש בן ממשיך גם אם נבנו ללא היתר

בן ממשיך במשק במושבה יבניאל נתבע על שהשתמש במבנים שנבנו ע"י אביו המנוח. ביהמ"ש המחוזי ביטל את ההרשעה

01.10.2013, 08:53 | דותן לוי

בן ממשיך למשפחת חקלאים מהמושבה יבנאל יוכל להמשיך לעשות שימוש במבנים חקלאיים שנמצאים בשטחו ומשמשים אותו לעבודה, אף שלא ברור אם הם נבנו בהיתר. כך פסק לאחרונה בית המשפט המחוזי בנצרת, ששינה החלטה קודמת שהתקבלה בנושא בבית משפט השלום בבית שאן.

בהחלטה הקודמת ניתנו צווי הריסה למבנים והוטל קנס של 20 אלף שקל על החקלאי, שהחליט לערער. הנתבע הוא דור רביעי למשפחת חקלאים ביבנאל, שהשתמש בסככות בשטח של מאות מ"ר ובהן חדרי קירור, מכונות אריזה וציוד חקלאי. 

הוא טען בבית המשפט כי הסככות נבנו בעבר, לפני שחוק התכנון והבנייה קבע כי יש צורך בהיתרים. אביו של החקלאי מת ב־1989, והבעלות על המשק עברה לידיו.

אילוסטרציה, צילום: מאיר אזולאי אילוסטרציה | צילום: מאיר אזולאי אילוסטרציה, צילום: מאיר אזולאי

אלא שהוועדה המקומית טענה כי העברת הבעלות לא מאפשרת לו ליהנות מהוראות מעבר, שהיו תקפות לגבי אביו.

החקלאי טען באמצעות עורכי הדין שחר בן עמי ושלי רוזטל ממשרד שרקון, בן עמי, אשר ושות' כי לא ייתכן שכתוצאה ממות אביו הוא יהפוך לעבריין בנייה, וביקש לאפשר לו ולאמו להמשיך לעבד את הקרקע.

מנגד, הוועדה המקומית טענה כי בעבר הגיש בעל הקרקע בקשות להיתר ושימוש במבנים, אך משך אותן. לטענת הוועדה, בקשות אלו סותרת את טענותיו על כך שלא נזקק לקבלת היתר בנייה.

בית המשפט המחוזי ביקר את התנהלות המדינה כלפי החקלאי והגדיר אותה כ"התנהלות שפוגמת בתחושת הצדק". השופטת, אסתר הלמן, ביקרה גם את החלטת המדינה להגיש כתב אישום נגד החקלאי.

תגיות