אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים תפרסם בתוך שבועיים את המודל לטיפול בחברות ארנק צילום: עמית שעל

רשות המסים תפרסם בתוך שבועיים את המודל לטיפול בחברות ארנק

חברות ארנק הן החברות שמקימים שכירים בעלי הכנסות גבוהות כדי להתחמק מתשלום מס. ועדה שמונתה על ידי הרשות לטיפול בנושא בוחנת אותו זה שנתיים. נטיית הוועדה היא לחייב חברות שלא שילמו דיבידנדים משמעותיים בריבית של 4%-8%

01.10.2013, 11:12 | הדר קנה

לאחר עיכוב של חודשים ארוכים, צפויה רשות המסים לפרסם בשבועיים הקרובים את המודל שגיבשה לטיפול ב"חברות הארנק" (החברות שמקימים שכירים בעלי שכר גבוה כדי להתחמק מתשלום מס), כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

הרשות תבקש לשמוע את עמדת הציבור כלפי המודל שגיבשה, ובין היתר צפויה לזמן אליה את נציגי הלשכות המקצועיות – לשכת רואי החשבון, לשכת עורכי הדין, לשכת יועצי המס וכו' – כדי לתת פידבק על המודל, ולאחר מכן תכריע בסוגיה ותעביר את המלצותיה בעניין לשר האוצר יאיר לפיד.

משה אשר, מנהל רשות המסים, צילום: עמית שעל משה אשר, מנהל רשות המסים | צילום: עמית שעל משה אשר, מנהל רשות המסים, צילום: עמית שעל

רק לאחר הכרעתו של לפיד בסוגיה, אמורות המלצות הרשות לעבור למסלול של חקיקה, מה שאומר שעד להכרעה סופית בסוגיה צפויים לחלוף עוד חודשים ארוכים, אף שהרשות עוסקת בה כבר קרוב לשנתיים. הוועדה לבחינת סוגיית "חברות הארנק" מונתה על ידי שר האוצר לשעבר יובל שטייניץ, בעקבות המלצת ועדת טרכטנברג שמונתה לאחר מחאת האוהלים של קיץ 2011. במקור עמד בראש הוועדה מנהל רשות המסים הקודם דורון ארבלי ועם חבריה נמנו יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' יוג'ין קנדל, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט, הממונה על הכנסות המדינה פרידה ישראלי, ובעלי תפקידים נוספים מרשות המסים.

הוועדה אמורה הייתה להגיש את המלצותיה עוד בתקופת כהונתו של ארבלי, אך מסקנותיה התעכבו, בין השאר בגלל הקדמת הבחירות האחרונות וגם בעקבות חילופי המנהלים ברשות המסים – במרץ השנה החליף משה אשר את ארבלי כמנהל רשות המסים, וכך גם החליפו כראש הוועדה.

במסגרת הטיפול בנושא, בוחנת רשות המיסים שתי אלטרנטיבות: הראשונה היא להכריח את החברות לחלק מחצית מרווחיהן בכל שנת מס (בחצי השני של הרווחים יוכלו החברות לעשות כרצונן – להשקיע אותן או לשמור בחשבון). האפשרות השנייה היא לחייב את החברות שלא חילקו דיבידנדים משמעותיים, בתשלום ריבית של 4%–8% עבור סכום המס הנובע מהרווחים הבלתי מחולקים שלהן. הנטייה ברשות היא לבחור במודל השני.

תופעת "חברות הארנק" התרחבה בשנים האחרונות, עם העלאת המס השולי המרבי בישראל מ־‭44%‬ ל־50% , ולכן הקימו שכירים רבים ששכרם גבוה במיוחד חברות שהן למעשה פיקטיביות, אך אין איסור בחוק להקימן. חברה בישראל משלמת מס של ‭25%‬ בלבד ומ־1 בינואר תשלם מס של 26.5%. כך חסכו בעלי השכר הגבוה כמחצית ממס ההכנסה שהיה עליהם לשלם. ההערכות הן שבישראל יש כ־10,000 "חברות ארנק", ורוב השכירים שפתחו אותן נחשבים לשכירים העשירים.

תגיות