אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Moovit מחליפה את הכסף הקטן

mobile 2014

Moovit מחליפה את הכסף הקטן

השירות, שיוצג בוועידת המובייל של כלכליסט, מאפשר תשלום דיגיטלי ברכבות ואוטובוסים בכמה מדינות. מנכ"ל החברה ניר ארז מספר שלמרות המאמצים, טרם הצליחו לשלב את שירות התשלום במערכת התחבורה הציבורית הישראלית

01.10.2013, 13:00 | הראל עילם
"עד סוף השנה נגדיל את כמות המשתמשים שלנו ב-75%", מתגאה ניר ארז, מנכ"ל אפליקציית התחבורה הציבורית הפופולרית מוביט (Moovit), בראיון ל"כלכליסט". הכלי שבעזרתו תגדיל האפליקציה את מאגר המשתמשים שלה כיום, שעומד על כ-2 מיליון משתמשים, הוא מערכת כרטוס דיגיטלית שהושקה השבוע ומאפשרת תשלום על נסיעות במגוון דרכים.

קראו עוד בכלכליסט

"יש כאן חיסכון לכל הנוגעים בדבר", אומר ארז ומסביר כי המערכת חוסכת למפעילי שירותי התחבורה הציבורית את הצורך לרכוש מערכת חיוב יקרה מבוססת NFC שמיועדת לתשלום באמצעות הסלולר, או מדפסות להדפסת כרטיסים וקבלות למשתמשים.

אפליקציית Moovit אפליקציית Moovit אפליקציית Moovit

באמצעות המערכת של מוביט משתמשים יוכלו לשלם על הנסיעה בלחיצת כפתור באפליקציה ולהשתמש בכמה פתרונות ופלטפורמות תשלום ובהן גם פנגו הישראלית. ניתן יהיה לשלם על הכרטיס מראש באמצעות בחירה מתפריט, או לסרוק קוד לרכישה מהירה ולהציג לנהג או לכרטיסן את הכרטיס האלקטרוני. האפליקציה מיועדת בין השאר לאוטובוסים ורכבות, והחברה כבר הוסיפה לפני כמה חודשים התמשקות עם מערכת הזמנת המוניות של האפליקציה הישראלית GetTaxi.

השקת פעילות בפולין וספרד

המערכת תושק בעוד כחודש בפולין ולקראת תחילת השנה הבאה בספרד. ארז אומר כי החברה מאוד מעוניינת להפעיל את השירות גם בארץ, אבל המגעים מתנהלים בעצלתיים. "אנחנו פועלים להיכנס לישראל כבר הרבה זמן, כחברה ישראלית עם קהל לקוחות ישראלי גדול, זה נראה לנו חשוב ונכון".

השימוש במערכת התשלומים יאפשר למוביט לאסוף מידע גם על עלויות הנסיעות בתחבורה הציבורית. על ידי הוספת המידע של עלויות נסיעה ממוצעות, החברה תוכל להציע את מסלול הנסיעה הזול ביותר ולא רק המהיר ביותר, אומר ארז. החברה גם תפתח אפליקציה המיועדת לכרטיסנים, שיוכלו לבדוק את אמיתות הכרטיס שרכש המשתמש.

מייסדי החברה, ארז ניר ורועי ביק, צילום: תומריקו מייסדי החברה, ארז ניר ורועי ביק | צילום: תומריקו מייסדי החברה, ארז ניר ורועי ביק, צילום: תומריקו

יותר מידע מהמפות של גוגל

מוביט מאפשרת כבר היום למשתמשים לקבל מידע חשוב על תחבורה ציבורית, ולנווט מיעד ליעד בעזרת תחבורה ציבורית. מדובר בשירות דומה לזה שמציע שירות המפות של גוגל, אבל מוביט מנסה להתעלות עליו עם מידע נוסף כגון עומס, זמינות, איחורים ממוצעים, צפיפות באוטובוסים ועוד. בדומה לווייז, היא מבוססת על מידע המוזן ממיליוני גולשים - ובכך היא מקווה להיות עדכנית, מדויקת ורלבנטית יותר מהמתחרות.

"עד כה השירות שלנו היה רק מבוסס מידע, הכניסה לתחום התשלומים היא עליית מדרגה", אומר ארז, אבל מסייג. "אנחנו מגיעים אל תחום התשלום מזווית שונה. אנחנו לא ארנק אלקטרוני. אנחנו רוצים להציע את שירות התשלום כערך מוסף למשתמשים שלנו".

"אנחנו אוספים ביום 10 מיליון דיווחי מהירות, כיוון וזמינות. אלה מאות מיליוני דיווחים בחודש שחשובים לכל נוסע - הרי אוטובוסים מלאים זאת לא רק תופעה ישראלית, זה יכול לקרות גם במדריד או לונדון. ועם יותר מידע ועדכונים, אנחנו מספקים ערך שרק עולה ועולה בעיני המשתמשים".

האפליקציה, שהושקה רק במרץ 2012, הצליחה לצבור מיליון משתמשים בתוך כשנה, והגיעה כבר ל-2 מיליון משתמשים. 30% מהם בישראל. האפליקציה של מוביט פועלת גם בשבע מדינות נוספות.

תגיות