אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחשף התשקיף של Wix: סיימה את 2012 עם הכנסות של 44 מיליון דולר צילום: אריאל בשור

נחשף התשקיף של Wix: סיימה את 2012 עם הכנסות של 44 מיליון דולר

לחברה הישראלית הנחשבת לפלטפורמת פיתוח האתרים החינמית הגדולה בעולם יש 37 מיליון משתמשים רשומים. בסוף יוני האחרון סיימה החברה 14 רבעונים רצופים של צמיחה במספר המשתמשים ובהכנסות

02.10.2013, 06:45 | אסף גלעד

הסטארט-אפ הישראלי Wix סיים את שנת 2012 עם הכנסות של 43.6 מיליון דולר והפסד נקי של 15 מיליון. הנתונים נחשפו לראשונה הלילה (ג') כחלק מחשיפת התשקיף השקט שהגיש Wix לרשות ניירות הערך האמריקאית במסגרת כוונתה להנפקה בבורסת ניו יורק.

קראו עוד בכלכליסט

Wix נחשבת לאחד הסטארט-אפים הצומחים בישראל ודורגה השנה בראש רשימת הסטארט-אפים המבטיחים של "כלכליסט".

החברה הישראלית מנמל תל אביב מספקת לעסקים קטנים ובינוניים טכנולוגיה שמאפשרת להם לבנות אתר אינטרנט לעצמם ובחינם, וכן מציעה להם שוק לאפליקציות עסקיות כמו מערכת ניהול לקוחות או מערכת ניהול תשלומים. בתשקיף טרם פירטה וויקס את מספר המניות שימכרו בהנפקה וטווח המחירים להנפקה המוצעת טרם נקבעו.

אבישי ונדב אברהמי, מייסדי החברה, צילום: עמית שעל אבישי ונדב אברהמי, מייסדי החברה | צילום: עמית שעל אבישי ונדב אברהמי, מייסדי החברה, צילום: עמית שעל

לפי התשקיף, צמיחת ההכנסות של Wix מרשימה לאורך שלוש השנים האחרונות. בשנת 2010 רשמה החברה הכנסות של 9.8 מיליון דולר בלבד לצד הפסד נקי של 11.5 מיליון דולר. בשנת 2011 צמחו הכנסותיה ל-24.6 מיליון דולר עם הפסד נקי של 22.7 מיליון דולר. בשנה שעברה הצליחה וויקס כמעט ולהכפיל את הכנסותיה ל-43.6 מיליון דולר, ובמקביל לצמצם את ההפסד הנקי ל-15 מיליון. עד סוף יוני השנה, רשמה וויקס הכנסות של 34.1 מיליון דולר והפסד נקי של 10.1 מיליון.

לפי התשקיף, וויקס נחשבת כיום לפלטפורמת פיתוח האתרים החינמית הגדולה בעולם עם 37 מיליון משתמשים רשומים, מתוכם 679 אלף הם משתמשים משלמים שירותי פרימיום. בסוף יוני האחרון סיימה החברה 14 רבעונים רצופים של צמיחה במספר המשתמשים ובהכנסות.

החברה ציינה כמה גורמי סיכון בהם: היא נאלצת להסתמך באופן משמעותי על פרסום ושיווק ברשת, בין אם באמצעות מודעות דיספליי או בין אם בפרסום מבוסס חיפוש. עם זאת, השיעור של הוצאות השיווק והפרסום מכלל הכנסות החברה ירדו בהדרגה לשיעור של 66% מכלל ההכנסות ב- 2012. בנוסף, מדווחת החברה על גרעון מצטבר של 70 מיליון דולר, לאחר הפסד נקי שרשמה מדי שנה. וויקס טוענת שתמשיך להגדיל את הוצאות השיווק שלה, מה שיקשה על כיסוי הגרעון בטווח הקצר.

התשקיף מאפשר הצצה לחלוקת המניות בסטארט-אפ המבטיח. כלל בעלי התפקידים בוויקס, בהם גם חברי הדירקטוריון אדם פישר מקרן בסמר וג'ף הורינג מקרן אינדקס, מחזיקים יחד 49.8%. המנכ"ל והמייסד אבישי אברהמי מחזיק ב- 4.6% ממניות החברה ושותפו להקמת החברה, גיורא (גיג) קפלן מחזיק ב-4.5%. נדב אברהמי, אחיו של אבישי, ומי שנחשב למייסד השלישי של החברה, אינו מחזיק במניות ישירות, לפי התשקיף. ארבעת הקרנות האמריקאיות מתחלקות בעיקר עוגת המניות בחברה: קרן מנגרוב היא בעלת המניות הגדולה ביותר בוויקס, עם נתח של 27%, לאחריה בסמר עם 26%, אינסייט עם 12.2% ובנצ'מרק עם 13.2%.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
החברה לא כזאת נוצצת כמו שזה נראה מבחוץ
המוצר כבר לא בלעדי ממזמן, אין הצדקה להשקיע בחברה הזאת. החברה כבר עברה את נקודת השיא שלה, ולא יכולה ולא תצליח להציג צמיחה. העובדים שם מסתובבים עם האף למעלה כאילו השמש זורחת להם מה... אתם יודעים. לפני מספר חודשים היתה להם נפילה במסר ההרשמות החדשות, ירידה דרסטית, והם ניתחו מידע מסביב לשעון ולא מצאו למה. הנפילה שלהם תבוא, והיא תהיה מאוד מאוד מתוקשרת. עניין של זמן, לא רב.
אחת שיודעת , מרכז  |  02.10.13