אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריבית של 2.7% לאג"ח ארוכות מותירה את חברות 500 P&S אטרקטיביות להשקעה צילום: shutterstock

ריבית של 2.7% לאג"ח ארוכות מותירה את חברות 500 P&S אטרקטיביות להשקעה

אחרי הראלי הארוך, מכפיל הרווח של המדד האמריקאי עומד אמנם על 16.4, אבל ריבית האג"ח הארוכות קרובה לאפס במונחים ריאליים

02.10.2013, 09:10 | בועז בן-נון

כאשר נגיד הבנק המרכזי של ארצות הברית, בן ברננקי, בחר שלא לצמצם את תוכנית ההרחבה, רבים הרימו את גבותיהם. ברננקי שלח את הדולר למטה ואת מדד 500 S&P (שוב) למעלה, לשיאים חדשים. אבל אם נסתכל על קטגוריית הקרנות שמדד הייחוס שלהן הוא 500 P&S או נאסד"ק, לא הרבה ישראלים נהנים מכך.

בקטגוריה זו, שצמחה ב־11% בשלושת החודשים האחרונים, יש רק 11 קרנות = כאלפית מסך הקרנות בישראל - שמנהלות רק 550 מיליון שקל. הישראלים מעדיפים, אולי, להיחשף למניות זרות דרך תעודות סל, בעוד הקרנות משמשות לחשיפה בעיקר לאיגרות חוב.

S&P 500 מכה את ת"א־25

לעומת מדד ת"א־25 שהשיא בשלוש השנים האחרונות 3.83%, מדד 500 S&P טיפס ב־57.69%. וכך, המשקיעים בקרן מודלים מניות ארה"ב (שנייה בדירוג) יכולים להיות מרוצים. הקרן עשתה 60.91% בשלוש השנים האחרונות, 22.67% ב־18 חודשים ו־16.33% מינואר. קצת יותר ממדד הייחוס.

ד"ר רחל שיינין, מנכ"לית בית ההשקעות מודלים שוקי הון, לא מופתעת. "השוק האמריקאי הוא בין השווקים המערביים הבודדים שיצאו מהמשבר של 2008, תוך שהוא מנצל את התנאים להעמקה של היעילות והנזילות. העדפנו להשקיע במגזרים אגרסיביים, כמו טכנולוגיה, תעופה, רכב ואפילו בנקאות, ולהתמקד בחברות גדולות, בעלות פעילות בינלאומית".

קרן מודלים היא בעלת הפיזור הנמוך בקטגוריה (נכון לסוף יוני): 20 אחזקות וחשיפה של 60% לשמונה חברות — אפל, אינטל, מיקרוסופט, בנק אוף אמריקה, סיטיגרופ, פורד, בואינג, ג'נרל אלקטריק ואקסון־מוביל.

מגדל US מגודרת מט"ח המובילה בדירוג, הניבה 16.14% מתחילת השנה ו־22.06% ב־18 החודשים האחרונים (קצת יותר ממדד הייחוס). אף שקרן זו מפוזרת מקודמתה, עם 51 אחזקות ו־38% חשיפה לעשר מניות, היא מציגה תשואות דומות בתקופות המקבילות. בין אחזקותיה הבולטות בנק אוף אמריקה, ג'יי.פי מורגן, סיטיגרופ, וולט דיסני ואינטל. אחרי שתי אלה עוקבת פסגות מניות ארה"ב, עם תשואות צנועות יותר אך עדיין נאות, 14.9% מתחילת השנה ו־20.13% וב־18 חודשים.

האחרונה בדירוג היא הראל פיא נבחרת נאסד"ק, שהיא היחידה שמשקיעה גם בחברות ישראליות שנסחרות בארה"ב, שהניבה 8.61% מינואר, תשואה שלילית (2.54%-) ב־18 חודשים ורק 23.7% בשלוש שנים. בתגובה לדברים נמסר מהראל פיא כי קרן זו "מציגה לאורך זמן ביצועים עודפים.

האסטרטגיה של מנהלי הקרן היא להשקיע גם במניות טכנולוגייה ישראליות וזאת לאחר בדיקה והכרות עם החברות. השנה ההשקעות אלו הניבו תשואות נמוכות מהמדד, אך לאורך זמן להערכתנו ההשקעות האלו יעניקו תשואות עודפות על פני המדד".

בן ברננקי , צילום: בלומברג בן ברננקי | צילום: בלומברג בן ברננקי , צילום: בלומברג

תשואה אפסית לאג"ח

כיום אמנם ישנה אי־ודאות בקשר למועד צמצום של ההרחבה המוניטרית בארה"ב, אבל בקשר למניות, שיינין אופטימית. "לאחר כל העליות, המכפיל של 500 S&P עומד אמנם על כ־16.4, אבל הריבית האלטרנטיבית חסרת הסיכון לטווח ארוך (אג"ח ל־10 שנים) היא כ־2.7% (קרוב לאפס במונחים ריאליים), ולכן אנו מוצאים את שוק המניות עדיין אטרקטיבי להשקעה".

השורה התחתונה: החברות הגדולות, הגלובליות ועתירות המזומנים הובילו את מדד 500 P&S, והקרנות שריכזו את כספן סביבן, יצאו נשכרות.

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

תגיות