אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מומחי חומרה: רוב הסמארטפונים בשוק מזייפים בבדיקות ביצועים צילום: עומר כביר

מומחי חומרה: רוב הסמארטפונים בשוק מזייפים בבדיקות ביצועים

בחודשים האחרונים התגלה כי כמה ממכשירי סמסונג - ביניהם גלקסי S4 וגלקסי נוט 3 - מספקים תוצאות מנופחות בבדיקת ביצועי מהירות. כעת מתברר כי גם HTC, אסוס ואחרות משתמשות בטכניקות דומות

03.10.2013, 12:15 | נמרוד צוק

בסוף יולי האחרון התגלה כי מכשיר הדגל של סמסונג, גלקסי S4, מזייף בבדיקות ביצועי מהירות המעבד שלו: המעבד שלו בנוי כך שיראה תוצאות טובות יותר במבחנים מאשר הוא מספק בפועל. השבוע התגלה כי גם גלקסי נוט 3 משתמש בטכניקות דומות. כתוצאה מכך, אתר החומרה הנחשב AnadTech ביצע בדיקה מעמיקה יותר במגוון מכשירי אנדרואיד וגילה כי רוב המכשירים בשוק מרמים במבחני ביצועים.

קראו עוד בכלכליסט

בדיקת AnandTech בחנה כיצד מעבדי המכשירים הגיבו כאשר הם הפעילו עליהם אפליקציות בדיקת ביצועים שכיחות, כגון 3DM, AnTuTu ו-AndEBench. בחלק מהמקרים, המעבדים בנוים כך שהם ירמו ויספקו ביצועים גבוהים בבדיקה מאשר בפועל. המעבדים עושים זאת על ידי מקסום קצב השעון והפעלת כל הליבות בזמן הבדיקה, בניגוד לביצועים בפועל, שם המעבדים פועלים בדרך כלל במצב חסכון סוללה, ורק חלק מהליבות פועלות וקצב השעון מותאם בצורה דינמית.

סמסונג גלקסי נוט 3, מוביל בזיוף מבחני ביצועים, צילום: עומר כביר סמסונג גלקסי נוט 3, מוביל בזיוף מבחני ביצועים | צילום: עומר כביר סמסונג גלקסי נוט 3, מוביל בזיוף מבחני ביצועים, צילום: עומר כביר

כתוצאה מהשימוש בטכניקות האלו, השיפור לתוצאות המעבדים יכול להגיע ל-5%, מה שיכול לתת ליצרני טלפון זה או אחר יתרון מבחינה שיווקית ותוצאות טובות יותר בביקורות מקצועיות.

סמסונג אינה לבד

אנשי האתר בחנו 13 מכשירי אנדרואיד, כולל טלפונים חכמים, טאבלטים וקונוסולת משחקים ניידת אחת, ה-Shield של Nvidia. בסך הכל, בשמונה מכשירים נמצא כי המעבדים משתמשים בטכניקות האצת ביצועים. הם גם דרגו את המכשירים על פי כמות מבחני הביצועים שהמכשירים רימו בהם.

 

את המקום הראשון ברשימה תפסו הגלקסי Note 3 וה-Note 10.1 של סמסונג, שרימו ב-6 מתוך 7 מבחני ביצועים. אחריהם ניצבים ה-HTC One וה-One Mini, שרימו בארבעה, גלקסי S4 שרימה בשלושה, ואחריהם ה-Padfone Infinity של אסוס והגלקסי טאב 3, שרימו בשני מבחנים. המכשירים שלא ניסו לרמות כלל כוללים את המוטו RAZR i והמוטו X של מוטורולה, את הנקסוס 4 והנקסוס 7 של גוגל ו-LG ואת ה-Shield.

המעבדים עליהם בוצעה המניפולציה כללו דגמים מסדרת סנאפדרגון של קוואלקום, סדרת אטום של אינטל וה-Exynos של סמסונג. ב-AnandTech צופים כי הבעיה רק תחמיר בעתיד, כאשר היצרנים ימשיכו לבצע מניפולציות יותר ויותר מתוחכמות, שידעו לזהות לא רק אפליקציות שלמות אלא התנהגויות ספציפיות של כלי מדידה, ולהגיב אליהן באופן שיבטיח תוצאות מיטביות.

תגיות