אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכשול למכירת בטר פלייס: רוב המכוניות שבמלאי אסורות למכירה צילום: תומר הדר

בלעדי לכלכליסט

מכשול למכירת בטר פלייס: רוב המכוניות שבמלאי אסורות למכירה

מרבית מכוניות הרנו החשמליות שמאוחסנות, בין היתר, בנמל אשדוד התיישנו - כך שחלפה שנה ממועד ייצורן; בית המשפט אישר אמנם בעבר מכירה של מכוניות כאלה - למרות התנגדות משרד התחבורה - אך מדובר היה במספר קטן יחסית

05.10.2013, 20:13 | תומר הדר

סאגת מכירתה של בטר פלייס הולכת ומסתבכת. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי בעוד החברה נמצאת זה כשלושה חודשים בהליכי פירוק, התיישנו מרבית מכוניות הרנו החשמליות החדשות שעדיין לא נמכרו - וגילן כעת עולה על שנה. על פי החוק, מכוניות שמאז מועד יצורן חלפה שנה, אסורות למכירה בישראל – ומותרות רק ליצוא או לפירוק.

כפי שנחשף ב"כלכליסט", ביולי האחרון עשרות רכבים מתוך מלאי של כ-300 רכבים היו בני שנה; ואולם כעת, לפי הערכות של גורמים המקורבים לחברה, רוב המכוניות - המאוחסנות בין היתר בנמל אשדוד - כבר אסורות למכירה.

בית המשפט קבע אמנם בעבר כי רכבי בטר פלייס שחלפה שנה מאז מועד ייצורם יותרו למכירה, ואולם אז היה מדובר בכמות קטנה יחסית. נציגי משרד התחבורה התנגדו בזמנו למכירת הרכבים, בטענה שמדובר בתקדים העשוי להיות מנוצל על ידי יבואני רכב אחרים.

מכונית של בטר פלייס מכונית של בטר פלייס מכונית של בטר פלייס

סוגיית היתר מכירת הרכבים החדשים שממועד ייצורם חלפה שנה, נחשבת קריטית לנושא מכירתה של בטר פלייס, מאחר שגופים שירכשו את החברה מתכננים למכור את המכוניות על מנת להחזיר במהרה את השקעתם. ואולם לאור הקשיים הצפויים במכירת הרכבים, עשויים הגורמים המתעניינים ברכישת החברה להפחית את הצעות הרכישה בהתאם.

מלבד המכוניות החדשות, שכאמור רובן המכריע כבר אסור למכירה על פי חוק, כולל מלאי הרכבים של בטר פלייס גם עשרות רכבים חשמליים משומשים ששימשו בין היתר את עובדי בטר פלייס.

העסקה למכירת בטר פלייס עברה בחודשים האחרונים כמה גלגולים. בתחילה אמור היה לרכוש אותה יוסף אברמוביץ', אך הוא לא הצליח לגייס את הסכום הנדרש לתשלום מקדמה. לאחר מכן הגיש איש העסקים צחי מרקור הצעת רכישה, ואולם לאחר שהמפרקים קבעו כי ההמחאה ששימשה לתשלום המקדמה היתה "עלומה, במטבע זר, מחשבון זר" - ההצעה נפסלה.

בית המשפט צפוי להכריז השבוע על זהותו של רוכש חדש. עם המתמודדות על החברה נמנית ג'ינרג'י הישראלית, המשמשת בין היתר ספקית עמדות הטעינה של יוניון מוטורס יבואנית טויוטה, כמו גם נציגות של כמה חברות זרות, בהן CAR CHARGING האמריקאית. גם העמותה לקידום תחבורה חשמלית בישראל, המאגדת את בעליהן של מכוניות חשמליות, מקיימת מגעים לאיתור משקיעים פוטנציאליים.

בינתיים, מבדיקת "כלכליסט" שנערכה היום עולה כי התחנות להחלפת סוללה לרכב חשמלי סגורות. פירוש הדבר הוא שבעלי המכוניות החשמליות אינם מסוגלים לבצע נסיעות ארוכות מעבר לטווח של כ-120 קילומטר.

תגיות