ריצת חימום
מאות רצים בגרינלנד יזנקו ב־13 בחודש למירוץ המרתון הקר בעולם, וינסו לרוץ בנעליים ממוסמרות על שלג שהפך לקרח ולטפס על גבעות מושלגות ומסולעות
"אין דבר יותר קשה ומעיק משחייה בים בחורף, כשעל גבך פק"ל של עשרות קילוגרמים", עדות ממקור ראשון של חבר שצלח את מסלול השייטת ונשאר בחיים כדי לספר. "בשלב מסוים", הוסיף אותו חבר, "אתה מפסיק להרגיש את הקור ומתחיל להרגיש כאב. מאוחר יותר גם את זה אתה לא מרגיש. אתה פשוט ממשיך לשחות בלי יכולת להבין איך בדיוק זה קורה. לא מתרגלים לקור. לעולם לא".
לאור זאת, ואם נקבל את כלל הברזל ולפיו אי־אפשר להתרגל לקור, קשה להבין את מניעי המשתתפים במירוץ המרתון הקיצוני ביותר על פני הגלובוס, שייצא לדרכו ב־13 באוקטובר.
מ־Kangerlussuaq, גרינלנד (ואין לנו שום כוונה לנסות לכתוב את זה בעברית). האירופים הראשונים נחתו בחופי האי הגדול בעולם בעונת הקיץ, ככל הנראה. אחרת אין שום הסבר לשם שניתן לאי המכוסה כולו בשלג וקרח כמעט כל השנה, ועוד פחות מכך לבחירה של אתלטים חובבים ומקצוענים לרוץ 42 קילומטרים בתנאים מקפיאים ובתוואי ריצה שכולו לבנבן, חלקלק ומסוכן. השנה חוגג המירוץ הנקרא Polar Circle Marathon את שנתו העשירית, ולא סביר שתנאי השטח ישתפרו לכבוד חגיגות העשור. האתר הרשמי של המירוץ מציין כי הטמפרטורה הממוצעת תהיה 10 מעלות מתחת לאפס, אבל סביר להניח כי במקומות מסוימים תצנח למינוס 20.
תחילתו של המירוץ תהיה בשלג שמסביב לעיירה הנ"ל, שלג רך שריצה בתוכו היא תענוג יותר מפוקפק מאשר בחול טובעני. וההמשך משעשע אף יותר, מכיוון שככל שמתרחקים מהעיירה אל לב האי השלג הופך אט אט לקרח. מה שאומר בפשטות - ריצה עם נעליים ממוסמרות. כל זאת עוד לפני שהזכרנו את האוויר המקפיא החודר לריאות בעת הנשימה (וחייבים לנשום, אתם יודעים) כשכל שאיפת אוויר מכאיבה יותר מזו שלפניה. והנה, לפתע, גבעה ניצבת מולנו! כן, המשתתפים ייאלצו לטפס (אם הם ממש רוצים) על גבעות מושלגות ומסולעות, כדי להגיע לנקודת הסיום.
שתי נקודות חיוביות יש, בכל זאת, בעניין הזה. האחת: ריצה באחד הלוקיישנים היפים והפראיים האחרונים שנותרו בעולמנו. השנייה: כל 5 קילומטרים יקבלו הרצים משקה חם. שזה, בעצם, מה שאני יכול להוציא ממכונת הקפה בעבודה - בלי לרוץ בכלל.
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה