אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אין בעולם דוגמה למדינה כה צפופה שיש בה 5 רשתות סלולר שרוצות תדרים" צילום: נמרוד גליקמן

"אין בעולם דוגמה למדינה כה צפופה שיש בה 5 רשתות סלולר שרוצות תדרים"

שר התקשורת גלעד ארדן בוועידת המובייל של "כלכליסט" על הקשיים בהקצאת תדרים כדי לשפר את מהירות הגלישה: "אם כולם יקימו רשת, זה אומר עשרות אלפי אנטנות נוספות במרחב הציבורי"

08.10.2013, 11:03 | אופיר דור
"כדי להביא את ישראל לחזית הטכנולוגיה צריך לאפשר הכנסת רשת דור רביעי (LTE) בהקדם וזה אחד מהנושאים החשובים על סדר היום שלי", כך אמר שר התקשורת גלעד ארדן היום (ג') בוועידת המובייל הגדולה של ישראל.

קראו עוד בכלכליסט

ארדן עלה לדבר לאחר נאום תוכחה מצד מנכ"ל פלאפון גיל שרון, שהצביע על כך שישראל נמצאת בפיגור טכנולוגי אחרי העולם מבחינת רשתות סלולר, כתוצאה מהעובדה שעדיין לא הוקצו תדרים להקמת רשתות LTE. "אחרי הדברים שאמרת, אפשר לבטל את הפגישה בינינו, שמעתי כבר את מה שיש לך לומר", צחק ארדן בהתייחס אל שרון.

 

לדברי ארדן, "ההטמעה של טכנולוגית דור רביעי בישראל היא מורכבת, קודם כל כי בישראל יש מצוקת תדרים שנובעת ממספר רב של שחקנים בשוק הסלולרי. בישראל ישנן חמש חברות סלולריות שצריכות לקבל לטעמי נתח מהספקטרום ואני צריך לשקול איך להקצות את תדרי הדור הרביעי. אם נצא למכרז תדרים רגיל, יהיה יתרון לחברות הוותיקות על החברות חדשות וזה יפגע בתחרות ובהמשך יביא לפגיעה בשירות ולעליית מחירים לצרכן. אנחנו צריכים להיות יצירתיים ומקוריים כדי להקצות את הספקטרום מבלי לפגוע בתחרות".

ארדן הצביע על קושי נוסף בכל הנוגע להקצאת תדרים. "ישנם עוד ערכים, כמו שמירה על הנוף ועל המרחב הציבורי שצריך לקחת בחשבון ולכן צריך לצמצם את מספר האנטנות שיוצרות קרינה סביבם", אמר ארדן. "אין היום בעולם דוגמה למדינה כל כך קטנה וצפופה שיש בה חמש רשתות סלולר שכל אחת מהן צמאה לתדרים. אם כולם יקימו רשת, זה אומר עשרות אלפי אנטנות נוספות במרחב הציבורי. הדרך חייבת להיות שיתוף בין חברות בתדרים או שיתוף אנטנות והשיתוף צריך להיות כזה שלא יפגע בתחרות".

לדברי ארדן, הוא שמח לשמוע שכבר נחתמו הסכמי שיתוף אתרים עצמאיים בין החברות. "יש להן גם אינטרס לעשות זאת כדי לחסוך בכסף", אמר ארדן "ואם זה לא יקרה לא נהסס להתערב ולקבוע הסכמות על שיתוף אתרים".

"צריכת הנתונים על גבי הסלולר כמעט מכפילה את עצמה מדי שנה וישראל היא מהמובילות בחדירת הסמארטפונים. אנחנו אוהבים ומאמצים טכנולוגיות חדשות", אמר ארדן. "העלייה הדרמטית בצריכת הנתונים מחדדת את הצורך בתשתית מתקדמת ותומכת, והדור הרביעי שתוכנן מהיסוד להעברת מידע יאפשר תפקוד יעיל יותר. השימוש בדור הרביעי מאפשר יכולת דו כיוונית של תקשורת ברמה גבוהה ויאפשר טכנולוגיות שנראו פעם מדע בדיוני, כגון ביצוע בדיקות בריאות מרחוק, למשל אולטרסאונד. זה יאפשר לקצר תורים, לחסוך הוצאות ולהפנות השקעות למקומות אחרים".

שר התקשורת גלעד ארדן בוועידה, צילום: נמרוד גליקמן שר התקשורת גלעד ארדן בוועידה | צילום: נמרוד גליקמן שר התקשורת גלעד ארדן בוועידה, צילום: נמרוד גליקמן

בנושא אחר ארדן אמר כי הפתיחה של תשתית האינטרנט לתחרות במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי "קרובה מאד". "פתיחת תשתיות בזק ו-HOT ולצד זה פריסת הסיבים במיזם חברת החשמל, תאפשר לחברות הסלולר להציע גם שירותי תוכן טלוויזיוני שיתחרו בכבלים ובלוויין ולהציע חבילות תקשורת כוללות", אמר שר התקשורת. "המוצר של טריפל שיש היום רק ל-HOT יהיה משהו שכל חמש החברות הסלולריות יציעו בעתיד לצרכן הישראלי. ראינו החלטה של סלקום להיכנס לתחום השידורים הטלוויזיוני ואני מברך על כך ואשמח עם גם פרטנר וגולן טלקום יעשו כן".

ארדן אמר שהוא רואה ברפורמה של פתיחת תשתיות בזק ו-HOT לשימוש המתחרים חשיבות אדירה. "סיימנו לתמחר את הרשת של בזק ו-HOT ובקרוב יתחיל השימוע על המחיר לשימוש בתשתיות שלהן", אמר ארדן.

לצד חמשת חברות הסלולר הגדולות אמר ארדן כי "משרד התקשורת ימשיך להגן על המפעילים הוירטואליים שחווים קשיים אדירים בגלל צניחת המחירים בשוק. התפקיד שלי הוא גם לשמור על אותם מפעילים כדי שימשיכו להוות איום תחרותי על חברות הסלולר".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
למגיב מספר 2
1. כבר עכשיו יש 5 חברות שפורסות אנטנות אורנג', סלקום, פלאפון, הוט מובייל (לשעבר מירס) וגולן טלקום 2. אפשר לבצע סטרימינג באיכות 720p גם באנטרנט של פחות מ10Mb ועם התקן קידוד חדש H.265 גם בחצי מזה. ויש טכנלוגיות הכפלת FRAMERATE כדי לחפות על איבוד פיקסלים ועושים את זה בן בחיבור אופטי ובן בחיבור אלחוטי וגם טכנלוגיות הצפנה שאפילו הNSA כשל מלפרוץ ואולי עוד אין טכנולגיה של בדיקות אולטרה סאונד בבית אז אולי השר אלדן מגלה לך שעובדים על טכנלוגיות כאלה 3. אתה תחנך את הילדים שלך כראות עינייך ואני אחנך את הילדים שלי כראות עיניי חוץ מזה שהפונטנציאל של חיבור רציף לנתונים אלחוטיים (סלולר זה סוג של אלחוט) יאפשר לדוגמא לסטונדנטים לקבל שיעורים פרטיים בסקייפ תוך כדי נסיעות ולא חסר יתרונות לפונטנציאל שהדור הרביעי יביא איתו 4. לא קשה לראות שהויכוח בן השר למנכ"ל פלאפון שלפלאפון יש תשתיות דור רביעי מוכנות וזה יתרון שהם רוצים לנצל בשביל להתקדם בשוק והשר ארדן אומר לו או שתמצא דרך שלא תוכל לנצל את היתרון הזה לפגום בתחרות וכך תמהר את התהליכים של פינוי תדרים או שנסחוב אותך עד שנכפה עלייך פיתרון משלנו שיאפשר פינוי תדרים בלי לפגוע בחברות ובתחרות
09.10.13
5.
אני לגמרי בעד רשת סלולרית אחת ויחידה.
לדעתי מספיקה רשת סלולרית אחת, אשר בנויה כמו שצריך, לאחר ביצוע הצעדים הבאים: ​הכרה בנזקי הקרינה, ידוע הציבור על הנזקים, הזהרת הציבור מהנזקים ומשימוש בסלולרי, קביעת תקנים מחמירים פי אלף ממה שיש היום, פיצוי של נפגעי קרינה, מיסוי על שירותי סלולר, הגבלה של השימוש למינימום ההכרכי איסור שימוש בסלולרי לילדים איסור שימוש בסלולרי במקומות ציבוריים ועוד צעדים שימנוע שימוש עודף בתקשורת סלולרית ויגבילו את הפגיעה הבריאותית בציבור. רשת כזו תהיה זולה יותר, טובה יותר, אם פחות קרינה הן לשכנים של האנטנות והן למשתמשים. כמובן שגלעד ארדן לא בטוח מבין או התכוון למה שרשמתי למעלה, הוא כנראה מדבר על רשת דור 4. הצפי של המשרד להגנת הסביבה הוא כי בפריסה של רשותות דור 4 בסלולר, תעלה רמת החשיפה הממוצעת של כל אזרח ואזרח פי 300 מהמצב שיש היום. וכל זה בשביל מה? בשביל לראות סרטים בסמרטפון, לסבול מרגישות לקרינה בגיל 20 ולמות מסרטן בגיל 30.
עמיר - ללא קרינה בשבילך! , מרכז  |  09.10.13
לכל התגובות