אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל אחרי קטאר ואיחוד האמירויות בדירוג המדינות עם העובדים האיכותיים ביותר צילום: shutterstock

ישראל אחרי קטאר ואיחוד האמירויות בדירוג המדינות עם העובדים האיכותיים ביותר

לפי דו"ח חדש של הפורום הכלכלי העולמי ישראל מדורגת במקום ה-25 מתוך 122 מדינות המופיעות בסקר. בדירוג על פי קבוצות הכנסה, נמצאת ישראל בקטגוריית ההכנסה הגבוהה במקום ה-25, אחרי איחוד האמירות ולפני ברבדוס. ומי במקום הראשון?

09.10.2013, 11:13 | סוכנויות הידיעות

על פי דו"ח חדש של הפורום הכלכלי העולמי, המדרג את מדינות העולם על פי הפוטנציאל הגלום בכוח העבודה שלהן, ישראל מדורגת במקום ה-25 מתוך 122 מדינות המופיעות בסקר. דירוג זה מבוסס על העיקרון כי חוסנו של כוח העבודה "עשוי להיות חשוב להצלחתה הכלכלית של מדינה יותר מאשר כל משאב אחר".

הדירוג מבוסס על ארבעה קריטריונים: חינוך – מודדת את כמות ואיכות ההשכלה על רמותיה השונות של כוח העבודה הנוכחי והעתידי; בריאות ורווחה – המודדת את בריאותה הגופנית והנפשית של האוכלוסייה, כוח עבודה – אומדת את איכות הניסיון, הכישורים, הידע והכישרון של כוח העבודה וסביבה מאפשרת – המודדת את ההחזר עם ההון האנושי.

ישראל במקום ה-27 בקטגוריית החינוך, צילום: שאטרסטוק ישראל במקום ה-27 בקטגוריית החינוך | צילום: שאטרסטוק ישראל במקום ה-27 בקטגוריית החינוך, צילום: שאטרסטוק

בקטגוריית החינוך מדורגת ישראל במקום ה-27; בקטגוריית בריאות ורווחה מדורגת ישראל במקום ה-27; בקטגוריית כוח עבודה ותעסוקה מדורגת ישראל במקום ה-29 ואילו בקטגוריית סביבה מאפשרת עומדת ישראל השנה במקום ה-32.

בדירוג לפי אזור, ישראל מדורגת במקום השלישי במזרח התיכון, אחרי קטאר ואיחוד האמירויות.

בדירוג על פי קבוצות הכנסה ממוצעת, נמצאת ישראל בקטגוריית ההכנסה הגבוהה במקום ה-25, אחרי איחוד האמירות ולפני ברבדוס. הדירוג מתבסס על נתונים של הבנק העולמי המדרג מדינות על פי הכנסה על בסיס ההכנסה הלאומית הגולמית (GNI) של כל מדינה. גם בקרב מדינות ה-OECD מדורגת ישראל במקום ה-25.

על פי הדו"ח, לישראל מדדים חזקים בתחומי תוחלת חיים, השפעת סביבת העבודה על רמת הבריאות של כוח העבודה ושירותי הבריאות. כמו כן, מדדים חזקים בתחום ההישגים בתחום ההשכלה מחזקים את דירוגה הכללי של ישראל.

במקום הראשון בדירוג נמצאת שוויץ ואחריה פינלנד. את השלישיה הראשונה בדירוג סוגרת סינגפור. במקום האחרון, אגב, ממוקמת תימן.

עשר המדינות המובילות של הדירוג:

10. קנדה

9. דנמרק

8. בריטניה

7. נורבגיה

6. גרמניה

5. שבדיה

4. הולנד

3. סינגפור

2. פינלנד

1.שווייץ

תגיות

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
בלי הסברים אמיתיים למהות של המדדים, הפרסום הזה חסר כל משמעות
התיאורים פה כ"כ כוללניים שניתן להתייחס אליהם בכל אופן שהוא. הלי להתייחס למהות של איך מודדים את העובדים? האם מודדים תל"ג / ייצוא ? האם מתייחסים לייצוא של חומרי גלם כאילו הוא חלק מהתוצר של העובדים? האם מתייחסים לאזרח ממוצע / לעובד ממוצע ? (בישראל הרבה אזרחים לא עובדים, בחלק מהארצות הרבה עובדים לא אזרחים. והתייחסות לעובד ממוצע מכלילה בישראל מגזרים מאוד שונים - ציבורי, היי-טק, שבחלקם התוצר נקבע לפי עלות ...)
ביקורתי , אי שם  |  09.10.13
לכל התגובות