אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רק 58% מהעצמאים חוסכים לפנסיה צילום: שאטרסטוק

רק 58% מהעצמאים חוסכים לפנסיה

הלמ"ס: 86% מהשכירים בני ה-20 ומעלה חוסכים לפנסיה; הציבור אינו בקיא בפרטי הפנסיה שלו: 68% מהציבור לא ידעו מה גובה דמי הניהול שהם משלמים

09.10.2013, 15:15 | שאול אמסטרדמסקי

 86% מהשכירים בני ה-20 ומעלה חוסכים בצורה כלשהי לפנסיה. אלה החדשות הטובות שעולות מניתוח שפרסמה היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) לנתוני הסקר החברתי שערכה הלשכה בשנה שעברה. החדשות הפחות טובות מסתתרות ביתר הנתונים בניתוח של הלמ"ס.

קראו עוד בכלכליסט

למרות שיעור החיסכון הגבוה לפנסיה בקרב אוכלוסיית השכירים, שנובע מכך שמאז 2008 החיסכון לפנסיה הפך לחובה לשכירים, שיעור החיסכון לפנסיה בקרב העצמאים נמוך מאוד. רק 58% מהעצמאים דיווחו כי הם חוסכים לפנסיה בצורה כלשהי, דבר שמעמיד בסכנה ממשית את האפשרות שלהם לכלכל את עצמם ביום שלא יוכלו יותר לעבוד, בהנחה שאין להם השקעות אחרות. עוד עולה מנתוני הלמ"ס כי 74% מהעצמאים סבורים כי יש לחייב בחוק גם את העצמאים לחסוך לפנסיה, צעד שמשרד האוצר ניסה לקדם בעבר בשותפות לשכת העצמאים, אולם נכשל.

עובד צעיר (אילוסטרציה). מודאגים מהפנסיה, אבל קצת פחות, צילום: SHUTERSTOCK עובד צעיר (אילוסטרציה). מודאגים מהפנסיה, אבל קצת פחות | צילום: SHUTERSTOCK עובד צעיר (אילוסטרציה). מודאגים מהפנסיה, אבל קצת פחות, צילום: SHUTERSTOCK

ההבדל בשיעורי החיסכון לפנסיה ניכר גם בין מי שהשכלתם גבוהה (וגם הכנסתם), לבין העובדים הפחות משכילים שעובדים בעבודות שדורשות מיומנות נמוכה יותר. כך, למשל, 93% מהמנהלים ובעלי משלח יד אקדמי חוסכים לפנסיה, לעומת 67% בלבד מקרב העובדים הבלתי מקצועיים. 97% מעובדי חברת החשמל ומקורות חוסכים לפנסיה, לעומת 59% בלבד בקרב עובדי ענף המלונאות והמסעדות.

במקביל, הלמ"ס גילתה כי הציבור הישראלי אולי חוסך לפנסיה יותר מבעבר, אבל עדיין לא ממש בקיא בפרטי הפנסיה שלו. כך 77% לא ידעו להשיב איזה הטבות מס המדינה מעניקה לחוסכים לפנסיה והאם הם מנצלים אותן כהלכה, 68% מהציבור לא ידעו מה גובה דמי הניהול שהם משלמים לגופים שמנהלים להם את הפנסיה (סכומים שמצטברים למאות אלפי שקלים), 40% מהנשאלים לא ידעו כמה הם והמעסיק שלהם מפרישים לפנסיה, ו-62% לא ידעו להגיד מה תהיה בסופו של דבר הפנסיה שלהם כשיגיעו לגיל הפרישה.

ובכל זאת, למרות חוסר המודעות לפרטים הקטנים, הציבור מגלה חששות כבדים לגבי היכולת שלו להתקיים מכספי הפנסיה שלו. מחצית מהנשאלים בסקר של הלמ"ס השיבו כי הם מודאגים מרמת הביטחון הפנסיוני שלהם, 61% השיבו כי רמת הפנסיה שלהם לאחר הפרישה לא תאפשר להם לחיות בכבוד, ו27% מהנשאלים השיבו כי הם מודאגים מאוד. אגב, ככל שהישראלים צעירים יותר, הם מודאגים מעט פחות. "רק" 59% מקרב הנשאלים בשנות ה-20-30 לחייהם השיבו כי הם מודאגים לגבי הפנסיה שלהם, בעוד שבני ה-40-50 לחייהם מודאגים יותר - 67%.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
תתעוררו באוצר !!!
עד שלא ישאר לעצמאי שאינו מעלים מס סכום ראוי לאחר מס, ממה יוכל לחסוך לפנסיה. מעבר לכך, אם זה כל כך חשוב לחסוך לפנסיה אז ששר האוצר יחליט להכיר בכל ההפקדות שיהיו מוכרות והתשואה תהיה מובטחת ולא ניתנת לשינוי לאחר ההפקדה !! אני לא מפקיד כבר כמה שנים אלא משקיע בעצמי את הכסף שעליו שילמתי כבר מס. בסוף הדרך יהיה לי יותר ואני אחליט מה לעשות עם הכסף, ולא איזה פקיד באוצר.
מיכאל  |  09.10.13
2.
מי שלא בזבזן עדיף שלא יחסוך
עצמאי שחוסך בעצמו ירוויח יותר בטווח הארוך : אמנם על הכסף שהוא מרוויח יש מס, והכסף שהוא חוסך בעצמו אינו מוכר לצורך כך אבל אסור לשכוח שקיימים דמי ניהול על הקופות, תעשו לבד את החשבון של עלויות דמי הניהול השנתיים כפול מספרי שנות החסכון ותגלו שכבר כדאי לחסוך בעצמכם. אם מחשיבים את הסיכון של הזדקנות האוכלוסיה והעלאת גיל הפנסיה בעשורים הבאים אז בטוח שזה עדיף. השאלה האמיתית היא האם אתה מספיק חזק כדי לא לגעת בכסף עד הפנסיה.
רועי , צפון  |  09.10.13