אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברי הקוקטיילים החדשים בעולם

ברי הקוקטיילים החדשים בעולם

משקאות מיתולוגיים בגרסה עכשווית, בר שעורך סדנאות למכורים, ומקום טרנדי ששותים בו מה שהברמן ממליץ. "כלכליסט" סוקר את הברים המומלצים לדרינק אופנתי בחו"ל

10.10.2013, 08:41 | גלי וולוצקי

סצנת ברי הקוקטיילים, שניו יורק, לונדון וסידני שולטות בה ללא עוררין, מספקת כל הזמן מקומות חדשים ומרתקים שכדאי לבקר בהם. "כלכליסט" מציג שישה ברים חדשים ומומלצים לחופשה הבאה שלכם בחו"ל.

לונדון, Opium: משקאות בבקבוקי תרופות

קונספט מבריק, המשלב דים סאם וקוקטיילים, באריזה סופר־קולית ומעוצבת בצ'יינה טאון של לונדון. הקומה התחתונה מעוצבת בסגנון ביתי וחמים וכוללת את הבר, שכל המשקאות לתצוגה בו מאוחסנים בבקבוקים הנראים כבקבוקי תרופות. כאן גם אפשר להזמין מבחר של מנות דים סאם משובחות ומגוון סוגי תה.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: ברי הקוקטיילים החדשים (6 תמונות)
בקומה העליונה שוכן שולחן הברמנים ושם מתקיימים שיעורי הכנת הקוקטיילים, המיועדים למכורים לז'אנר שמעוניינים להעמיק את ידיעותיהם תוך כדי לגימה כבדה של משקאות הדגל במקום. מה לטעום: דראגון - ברבן פור רוזס, ורמוט אדום, ריבת תאנים, מיץ לימון, ביטרים ארומטיים, סירופ תה שחור וחלבון ביצה; בגדי הקיסר החדשים - וודקה אבסולוט, ורמוט אדום, מיץ ענבים סגולים, מיץ אלוורה, מיץ לימון וסירופ תה ירוק. פרטים: 14.5–12.5 ליש"ט לקוקטייל, כ־5 ליש"ט לקנקן תה, 10–5 ליש"ט למנת דים סאם, opiumchinatown.com.

אמסטרדם, Dvars: שלושה ברים במקום אחד

למרות מיקומו באזור בילוי המזוהה עם הקהילה הגאה, זה אינו בר הפונה רק לקהילה הגאה אלא בר ידידותי לכל סוגי האוכלוסייה.

המגה־בר המושקע הזה מציע אפשרות ישיבה בשלושה ברים שונים (אחד מהם בר שמפניה), עיצוב מהודר הכולל אקווריומים ענקיים, וקוקטיילים ברמה גבוהה. בתפריט האוכל, המוגש עד 2:00, יש מנות שמתאימות לנשנוש ליד הדרינק ובהן, איך לא, צ'יפס ביתי משובח עם מיונז מתוצרת הבית. בסופי השבוע יש כאן די.ג'יי וריקודים. מה לטעום: קנטקי סמבה - מיץ פסיפלורה, ברבן, שרבט לימון, אבסינט, קינמון. פרטים: 15–9 יורו לקוקטייל, dvars.nl.

ברלין, Stue Bar: אלגנטי עם נוף לפארק

הבר נפתח בסוף השנה שעברה במלון הבוטיק המרהיב והחדש Das Stue. הוא מעוצב באלגנטיות המזכירה את שנות העשרים, עם חלונות הצופים לגן החיות של ברלין ולפארק טירגארטן. חוויה שהוא מציע היא סוג של אנטיתזה למגה־מועדונים של בירת גרמניה.

הברמנים המעונבים, בראשותו של ברמן שניהל את הבר במלון סבוי הלונדוני במשך 12 שנה (והיה אחראי לג'ין אנד טוניק של המלכה האם), רוקחים תפריט קוקטיילים המשחזר מתכונים נשכחים משנות העשרים והשלושים, ומגישים גם סוגי קוניאק וויסקי נדירים ותפריט יינות גדול ומשובח. לצד המשקאות אפשר ליהנות מטאפאסים של השף הספרדי פאקו פרז. מה לטעום: מלבק מארי - קוקטייל של מיץ ענבי מלבק, עם וודקה, מיץ עגבניות ועשבי תיבול. פרטים: 14–10 יורו לקוקטייל,stue.com -das.

פריז, Le Coq: שדרוג קוקטיילים קלאסיים

דווקא אושיית ברים בריטית, טוני קוניליארו - הבעלים של שני ברים מצליחים בלונדון - פתח ברובע העשירי בר המשחזר מתכונים צרפתיים מסורתיים.

קוניליארו מציע תפריט קוקטיילים רב־השראה, המתבסס על חומרי גלם צרפתיים קלאסיים וממציא לקוקטיילים ותיקים, כמו קיר רויאל, גרסאות חדשות. הוא עושה שימוש בליקרים מקומיים ובכהילים ותמציות שהוא מזקק במעבדתו הלונדונית, והמוניטין שלו כאמן המיקסולוגיה המולקולרית ניכרים בפינישים המהודקים של המשקאות. מאז נפתח בסוף השנה שעברה הפך לה קוק, המעוצב בסגנון שנות השבעים, לאחד החביבים על סצנת השתיינים הפריזאית, ואף הצליח להתברג לרשימות שונות שמדרגות את הברים החדשים הטובים בעולם. מה לטעום: פיז עלה תאנה - ג'ין, מיץ לימון, עלי תאנה, פרייה וליקר עשבים ותבלינים מחבל הבאסקים הצרפתי. פרטים: 13–11 יורו לקוקטייל, barlecoq.com.

סידני, Bulletin Place: זרוק, צעיר ומשובח

 

אל תיתנו לריהוט הביתי ולעיצוב הכאילו זרוק להטעות אתכם. הבולטין פלייס הוא בר שמאז פתיחתו לפני כשנה כבר הצליח להשתחל לרשימת עשרת הברים החדשים הטובים ביותר בעולם, ולחצוב לעצמו מקום של כבוד בסצנה השוקקת של הברים הקטנים בסידני.

הבעלים, טים פיליפס, זכה במקום ראשון באליפות הברמנים הבינלאומית בריו דה ז'נרו בשנה שעברה, והקונספט במקום הוא תפריט קוקטיילים עונתי באמת, הנכתב מדי יום מחדש על גליל נייר חום פשוט למראה. האווירה צעירה ולא רשמית, ובימי שני הראשונים בכל חודש נערכים ערבי טריוויה נושאי פרסים, שבמהלכם המתחרים צריכים למשל לנחש את מרכיבי הקוקטייל שהם שותים. מה לטעום: רוברב טולבוי - וודקה קטל וואן, רוברב, מיץ לימון וסודה. פרטים: 21–19 דולר אוסטרלי לקוקטייל, www.bulletinplace.com.

ניו יורק, Attaboy: חומרי גלם עונתיים

הפתיחה הלוהטת ביותר של האביב האחרון שייכת, ללא ספק, לאטאבוי. זהו בר קוקטיילים אופנתי, שאותו פתחו שניים מבוגרי הבר המיתולוגי מילק אנד האני במקום שבו הוא שכן בעבר, בלואר איסט סייד. הקונספט כאן הוא שימוש בחומרי גלם עונתיים בלבד, ואין תפריט קוקטיילים כתוב. הברמנים פשוט רוקחים את המשקאות על פי העדפות היושבים על הבר. מה לטעום: פשוט צריך לבוא בראש פתוח ולתת לברמנים המצוינים להנחות אתכם. פרטים: 16 דולר לקוקטייל, רח' אלדרידג' 134.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות