אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"פשרה עם בעלי הדירות במרינה בהרצליה אינה במקומה" צילום: צביקה טישלר

"פשרה עם בעלי הדירות במרינה בהרצליה אינה במקומה"

הארגונים הירוקים מבקשים מראש העירייה לתת לביהמ"ש להכריע במתווה השכרת דירות הנופש כך שיחזרו לציבור במהרה ומבקשים כי לא יגיע לפשרות

10.10.2013, 10:27 | דותן לוי

שורה של ארגוני סביבה ובראשם החברה להגנת הטבע פנו לאחרונה במכתב לראש עיריית הרצליה יהונתן יסעור, בדרישה שיישם במהרה את פסיקת בית המשפט ולא ינסה להגיע לפשרה עם בעלי הדירות במרינה מחוץ לכותלי בית המשפט.   

קראו עוד בכלכליסט

במכתב אשר הגיע לידי "כלכליסט" כותבים הארגונים ליסעור: "מבחינות רבות, המאבק שצלח והביא לביטול המגורים הפרטיים במרינה הרצליה, יחד עם המאבק המוכר בעניין מלון חוף הכרמל בחיפה, היו לסנוניות הראשונות במודעות הגוברת של הציבור באשר להפרטתם של נכסי הציבור היקרים לו חופי ישראל, והובילו אחריהם מאבקים רבים ומוכרים לא פחות נגד כפרי הנופש בפלמחים, בצת, נחשולים ועוד".

לטענת הגופים, על אף הכרעתו החד משמעית של בית המשפט העליון לפיה את דירות הנופש במרינה יש להשכיר  לציבור הרחב על פי מתווה שתקבע הועדה המקומית, הרי שעד כה טרם יושמה החלטה זו והמרינה נותרה הרחק מהישג ידו של הציבור, משמשת עדיין כבניין מגורים אקסקלוסיבי בניגוד לפסיקת בית המשפט העליון ובניגוד לאינטרס הציבורי.

"אם ישיגו דיירי מרינה את מבוקשם בעתירות, הרי שהלכה למעשה, ירוקנו מתוכנן קביעותיהם העקרוניות של בתי המשפט שאמרו דבריהם בקול רם וברור לטובת הציבור. במבחן התוצאה, אלמלא תנקוט הועדה המקומית בקו נחוש וברור בעניין הסדרת דירות הנופש במרינה (כפי שעשתה עד כה) אלו יוותרו עקרונות בלבד, בלתי -מיושמים ובלתי אכיפים", נאמר במכתב. 

המרינה בהרצליה (ארכיון), צילום: רן ארדן המרינה בהרצליה (ארכיון) | צילום: רן ארדן המרינה בהרצליה (ארכיון), צילום: רן ארדן

נזכיר, כי מי שתמכה והייתה ממובילות המאבק בדירות הנופש במרינה הייתה ראש העירייה  לשעבר יעל גרמן (כיום שרת הבריאות), אלא שלאחרונה נודע כי יסעור קיים פגישות עם בעלי הדירות במרינה מתוך כוונה לסיים את המלחמה ארוכת השנים במשא ומתן ולא בהליך משפטי. במסגרת המאבק המתנהל בנושא בשנים האחרונות, ביקשו הארגונים הירוקים ועיריית הרצליה לחייב את בעלי דירות הנופש להעמיד אותם לטובת הציבור כפי שהחוזה עימם מחייב, בעוד שמרביתם השתמשו בדירות אלה כדירות מגורים.

סוגיית דירות הנופש הוכרעה באופן עקרוני בפסק דין שניתן על ידי בית המשפט העליון. במסגרת ההחלטה נקבע כי לאור היותו של חוף הים משאב ציבורי, יחויבו בעלי הדירות שנבנו לצורכי נופש להעמיד אותן לשימוש מלונאי, ולא יוכלו להשתמש בהן כדירות מגורים רגילות. לאחר שהקרב על השכרת הדירות הוכרע, עסק המאבק במתווה ההשכרה - ובעיקר על תקופת השכירות שבה יחויבו בעלי הדירות. בעוד שהעירייה דרשה מהבעלים להשכיר את הדירות לאורך תשעה חודשים בשנה, ניסו הבעלים למזער את התקופה לחצי שנה בלבד.

מעיריית הרצליה נמסר בתגובה, כי ההליך המשפטי נמשך כרגיל ואינו מופרע על ידי ראש העירייה יסעור.

תגיות