אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה-G20 מפעיל לחץ על ארה"ב: "חייבת לפעול בדחיפות" בסוגיית התקציב צילום: איי אף פי

ה-G20 מפעיל לחץ על ארה"ב: "חייבת לפעול בדחיפות" בסוגיית התקציב

שרי האוצר של הכלכלות הגדולות בעולם דוחקים בארה"ב להימנע מחדלות פירעון הרסנית; במקביל, התחייבו לפעול לנסיגה זהירה בעתיד מההקלות המוניטאריות

12.10.2013, 08:49 | סוכנויות הידיעות

שרי האוצר של הכלכלות הגדולות בעולם קראו אתמול (ו') לארה"ב להימנע מחדלות פירעון הרסנית, ובמקביל התחייבו לפעול בזהירות בבוא הזמן לנסיגה מהמדיניות המוניטארית. בהודעה לעיתונות שפורסמה בסיום פגישה של שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של מדינות ה-G20 נכתב כי ארה"ב "חייבת לנקוט בפעולה דחופה לפתור את חוסר הוודאות הפיסקאלי בטווח הקצר".

קראו עוד בכלכליסט

הממשל הפדראלי בארה"ב נמצא בהשבתה חלקית מאז ה-1 באוקטובר לאחר שהבית הלבן והרפובליקנים ששולטים בבית הנבחרים לא הצליחו להסכים על תקציב. הרפובליקנים מסרבים גם להעלות את תקרת החוב של המדינה, שעומדת בשלב זה על 16.7 טריליון דולר, וזאת מעבר לתאריך היעד  - ה-17 באוקטובר. במקביל נרשמה אתמול התקדמות במו"מ כשהרפובליקנים הציעו לבית הלבן עסקה חדשה להפסקת השבתת הממשל. במסגרת התוכנית, יחוקק חוק חדש שיכלול חבילת קיצוצים בהוצאות הממשל בתמורה להעלאת תקרת החוב וסיום המשבר שעלול להביא את ארה"ב לחדלות פירעון.

ברק אובמה. המו"מ נמשך, צילום: איי פי ברק אובמה. המו"מ נמשך | צילום: איי פי ברק אובמה. המו"מ נמשך, צילום: איי פי

בכירים ברחבי העולם מזהירים כי כישלון בהעלאת תקרת החוב עשוי להוביל להשלכות הרסניות על הכלכלה העולמית. אנטון סילואנוב, שר האוצר הרוסי ציין כי הקריאה של שרי האוצר מהווה "משאלה כללית למציאת פיתרון מהיר". סילואנוב הוסיף כי עמיתיו האמריקאיים "עושים כל שביכולתם למצוא הבנה הדדית או הסכמה בקונגרס". שר האוצר האמריקאי ג'ק לו עזב את הכינוס מוקדם על מנת להשתתף בשיחות על תקרת החוב.

במקביל למשבר האמריקאי, הכלכלה העולמית צריכה להתמודד גם עם האפשרות שהבנקים המרכזיים ברחבי העולם יתחילו בצמצום תכניות התמריצים המוניטאריות, שהושקו בעקבות המשבר הפיננסי העולמי. קבוצת שרי האוצר חזרה על הדברים שנאמרו בפגישת מנהיגי ה-G20 בחודש שעבר, והבטיחה שתוודא כי כל שינוי במדיניות המונטארית "יועבר בצורה מתואמת וברורה". בהצהרה המשותפת ציינו כי הכלכלות המתעוררות ממשיכות להוות מנוע חשוב לצמיחה העולמית, אף שרבות מהן ספגו האטה חדה בשנים האחרונות. "לפני זמן קצר חווינו עודף של התלהבות ונראה שכעת אנחנו חווים עודף של פסימיות", נכתב בדברים שהנגיד הבנק המרכזי של ברזיל אלכסנדר טומביני צפוי לומר בפגישה המתוכננת להיום, "ברזיל ומדינות מתעוררות רבות הן לרוב בעמדה חזקה יותר מכפי שהן מוצגות להתמודדות עם הטלטלות בשל המעבר".

תגיות