אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נטל ההשכלה: "כשהבת הקטנה גם תתחיל ללמוד ניאלץ לקחת הלוואה נוספת" צילום: תומי הרפז

נטל ההשכלה: "כשהבת הקטנה גם תתחיל ללמוד ניאלץ לקחת הלוואה נוספת"

משפחת גדי, ראשון לציון: "מימון התואר במלואו הוא חלק מהמחויבות שלנו. לבת הגדולה שלנו מימנו את התואר גם אחרי שהתחתנה"

13.10.2013, 08:20 | הדר קנה
חוזרים לאקדמיה 80% מהסטודנטים זקוקים לסיוע מההורים סקר "כלכליסט" לפתיחת שנת הלימודים האקדמית חושף מלכוד בין־דורי מטריד: 70% מהסטודנטים בני 27-34 עדיין נזקקים לסיוע כלכלי כלשהו ו־21% מהסטודנטים מקבלים מההורים יותר מ־1,000 שקל בחודש. הסיוע לא נעלם גם בתארים מתקדמים ו־82% מהסטודנטים מעריכים שיזדקקו לו גם כשיסיימו את הלימודים וימצאו עבודה קבועה נעמה סיקולר, 16 תגובותלכתבה המלאה

מי אנחנו >> אופירה ודוד גדי, הורים לסתיו (22). אופירה מנהלת מחלקת מינויים בדואר ישראל, ודוד מנהל רכש ולוגיסטיקה באיגוד הכדורסל. סתיו היא סטודנטית שנה שנייה למדעי ההתנהגות במכללה למינהל.

מחיר ההשכלה >> "שכר הלימוד של סתיו עומד על 28 אלף שקל בשנה ואנחנו מממנים כמעט את כולו. אנחנו מממנים את שכר הלימוד בעיקר באמצעות לקיחת הלוואות, יש למכללה למינהל הסדרי מימון שבהם ניתן לקחת הלוואה בריבית נמוכה מאוד. נוסף לשכר הלימוד סתיו גרה אצלנו ואנחנו תומכים בה כלכלית בצורה מלאה: אוכל, כביסות, פלאפון. זה יוצא בערך 3,000 שקל בחודש כולל שכר הלימוד".

משפחת גדי. "נוסף לשכר לימוד, אנחנו תומכים בה כלכלית בצורה מלאה", צילום: תומי הרפז משפחת גדי. "נוסף לשכר לימוד, אנחנו תומכים בה כלכלית בצורה מלאה" | צילום: תומי הרפז משפחת גדי. "נוסף לשכר לימוד, אנחנו תומכים בה כלכלית בצורה מלאה", צילום: תומי הרפז

עזרה מהילדים >> "סתיו השתתפה בשנה שעברה בפרויקט פר"ח, מה שהוריד 6,000 שקל מעלות שכר הלימוד שלה. השנה היא עדיין לא בטוחה אם היא תוכל להשתתף שוב בגלל הלחץ בלימודים. אנחנו מממנים הכל חוץ מהמותרות, המחויבות שלה היא לצאת לעבוד כדי לממן את המסביב. היא עובדת כמלצרית ומממנת ככה בתי קפה, בגדים ובילויים. זה באחריותה".

לומדים בתורות >> "יש לנו שלוש בנות, כולל סתיו. הגדולה, הדר, למדה במכללת לוינסקי הוראת אנגלית וגם לה מימנו את התואר. היא סיימה לפני שסתיו התחילה, כך שלא היה מצב שהיו לנו שתי סטודנטיות בו־זמנית. בשנה הבאה יכול להיווצר מצב שיהיו שתי סטודנטיות בבית כי האחות הקטנה דולב השתחררה מהצבא ורוצה להתחיל ללמוד. אנחנו מביאים את זה בחשבון, ואם זה יקרה כנראה גם את זה נצטרך לממן באמצעות הלוואה".

לבחור תחום << "בעלי דוד לא למד באקדמיה, ואני סיימתי עכשיו תואר ראשון בחינוך וחברה במרכז האקדמי באור יהודה. אנחנו בעד שסתיו תלמד דברים שהיא אוהבת יותר מכל דבר אחר. לא צריך ללכת דווקא למקצוע רווחי או טרנדי, אלא למה שמעניין אותה. מההיכרות שלי איתה אני סומכת עליה שהיא תסתדר. אנחנו יודעים שעם המקצוע שהיא בחרה היא לא הולכת להתעשר, אבל בזכות הכישורים שלה היא יכולה לטפס הלאה ולהצליח".

אחרי הלימודים >> "אני מניחה שנמשיך לתמוך בסתיו כלכלית לפחות עד גיל 25. כל עוד הילדה גרה בבית ולא שוכרת דירה אני תומכת בה כלכלית. כשתחליט לצאת מהבית, לגור עם חבר או להתחתן, זה יעבור אליה. את התואר אנחנו נממן במלואו כחלק מהמחויבות שלנו. לגדולה מימנו את התואר גם אחרי שהתחתנה".

משפחות שמעוניינות להשתתף במדור מוזמנות לפנות למייל - mail@calcalist.co.il

תגיות

95 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

95.
אוי אוי אוי יויו כולי רחמים על המשפחה הזו .תתעוררו מהחלום הבכייני שלכם .
אני מכירה את הטיפוסים האלה בשביל לומר "הבת שלי לומדת לתואר" יעשו הכל. מכירים את מדיניות השופופוני ולהתהלך כמו טווסים גאים מוכנים לעשות הכל. אז אין לי בעייה עם זה בכלל אם יש למה לא, אבל ליצור קשר עם המערכת בכדי לפרסם כתבה מנקרת עיניים בימים אלה ולהתבכיין על הלוואות שצריך לקחת בכדי לממן תואר לה ולבנותיה יש גבול . אז אמא יקרה יש לי לומר לך דבר מה "חמור ששם כתר על ראשו לא הופך למלך אלה הוא רק חמור עם כתר על הראש" .ובקשר לתואר זבל" אם היית חכמה יותר אז אוליי בנותייך החמודות היו מתאמצות יותר ומוציאות פסיכומטרי גבוה בכדי להתקבל לאוניברסיטה ומממנות בעצמן את שכר הלימוד ואז לא היה לך על מה לפרסם כתבה ראית את כל המגיבים שלא חסכו בבקורות על ההתנהלות השופופוני שאתם כמשפחה מייצגים אז בפעם הבאה שתירצו לבכות לנו תחשבו טוב באיזה נושא תצאו טוב בכל מקרה אני מאחלת לכם בהצלחה.
אורנה עטייה , יקנעם  |  15.10.13
94.
67 הסטודנטית - בבקשה הנה הסבר
1. שירות קבע אינטנסיבי רחוק מהבית, חסכתי 25,000 אש"ח במשך שנה בצבא מתוך משכורת הקבע, מימנתי גם את עצמי כי בקושי היה על מה להוציא כשאני כל היום בבסיס. 2. עוד שנה לאחר מכן כשגרתי בבית ולא שילמתי שכ"ד/אוכל/חשבונות, הרווחתי בתור מלצרית במסעדה פלצנית משכורת מכובדת של כ- 8,000 ש"ח בחודש (ועבדתי מאוד קשה), חסכתי 6.5 כל חודש. משהו כמו 1500-2000 כל חודש הלכו לי על בגדים, בילויים, טיולים וקצת כיף שממש לא ביקשתי מההורים שלי לממן. ככה חוסכים 100 אש"ח וגם בונים קריירה, צוברים ניסיון ותפקיד משמעותי בצבא, ומקבלים מקום עבודה שמאוד מעריך אותך ולכן נתנו להמשיך לעבוד בתור סטודנטית רק 2 משמרות בשבוע בשנה א' כי באמת הייתה לי מערכת עמוסה אבל רציתי קצת כסף לבזבוזים. לא צריך להיות חשפנית או לעבוד בזנות, רק צריך מוח, תכנון כלכלי וחריצות, דברים שאין ספק שאין לך.
14.10.13
לכל התגובות