אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוטלה ייצוגית נגד דיסקונט:  "חוק הגנת הצרכן אינו חל על תאגיד בנקאי" צילום: יריב כץ

בוטלה ייצוגית נגד דיסקונט: "חוק הגנת הצרכן אינו חל על תאגיד בנקאי"

לקוח של הבנק טען כי דיסקונט הפר את תקנות הגנת הצרכן בנוגע לגודל האותיות בפרסומת למחזיקי "מפתח דיסקונט". שופט המחוזי ת"א המליץ לו להסתלק מהתביעה וזה קיבל את הצעתו

13.10.2013, 15:14 | זוהר שחר לוי
בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר בימים האחרונים את הסתלקותו של תובע מבקשה לייצוגית נגד דיסקונט שטענה כי האותיות בפרסומות הבנק קטנות מהנדרש. בקשתו להסתלק מהתביעה התבססה על טענת הסף של הבנק כי חוק הגנת הצרכן ותקנות גודל האותיות שהוצאו מכוחו אינם חלים על הבנק.

הבקשה לאישור התביעה הייצוגית הוגשה באוקטובר שעבר, באמצעות עו"ד יוחי גבע, והועמדה על 50 מיליון שקל. התובע, לקוח של הבנק, טען כי דיסקונט הפר את תקנות הגנת הצרכן בנוגע לגודל האותיות בפרסומת למחזיקי "מפתח דיסקונט".

בנק דיסקונט. חוק הגנת הצרכן אינו חל על הבנק, צילום: יריב כץ בנק דיסקונט. חוק הגנת הצרכן אינו חל על הבנק | צילום: יריב כץ בנק דיסקונט. חוק הגנת הצרכן אינו חל על הבנק, צילום: יריב כץ

לדברי התובע, תנאי מסייג לאותן הטבות נכתב במודעות הפרסומת באותיות קטנות והטעה את הצרכנים ולו היו יודעים מראש כי הם אינם זכאים להטבה במלואה אלא בכפוף לסייגים הנקובים בפרסום באותיות הקטנות מהנדרש בחוק, סביר להניח כי מלכתחילה לא היו פונים לבצע את רכישותיהם דווקא באותם בתי עסק, ובוודאי שלא היו דואגים להשתמש בכרטיס מפתח דיסקונט.

מנגד טען בא כוח הבנק, עו"ד דוד לשם, כי חוק הגנת הצרכן אינו חל על תאגידים בנקאיים ולגופו של עניין לא הייתה כל הטעייה של הצרכנים.

שופט המחוזי בתל אביב, יצחק ענבר, המליץ לתבוע הייצוגי להסתלק מהתביעה וזה קיבל את הצעתו. "הבקשה", כתב השופט בפסק הדין, "נתקלת בקושי יסודי, כשעניינו בכך שחוק הגנת הצרכן, העומד ביסודה של הבקשה, אינו חל כלל על 'תאגיד בנקאי', ובכללו בנק דיסקונט".

תגיות