אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פגוש את היועץ: האינפלציה תואץ צילום: צפריר אביוב

פגוש את היועץ: האינפלציה תואץ

שם: חן סרוסי גיל: 37 תפקיד: מנהלת יחידת בנקאות פרטית ויועצת השקעות באוצר החייל, אשדוד השכלה: B.A בכלכלה, MBA במשפטים

15.10.2013, 08:35 | ערן סוקול
> ציוני דרך בקריירה:

בדצמבר 2005 החלטתי לעזוב קריירה בתפקידי שיווק פיננסי במגזר הפרטי לטובת עבודה בבנק אוצר החייל, שם התחלתי כמתמחה בסניף צהלה בתל אביב. בסיומה של ההתמחות התחלתי לעבוד כיועצת השקעות בסניף הקריה של הבנק, שם טיפלתי בלקוחות נבחרים של הסניף. ב־2009 הצטרפתי לסניף רחובות שהיה אז בשלבי הקמה, תוך הצבת יעד אתגרי לייסד יחידת בנקאות פרטית ולנהל אותה. ואכן היחידה קמה לאחר שנתיים שבהן ניהלתי אותה, ובסוף 2012 מוניתי למנהלת בנקאות פרטית בסניף אשדוד.

חן סרוסי, צילום: צפריר אביוב חן סרוסי | צילום: צפריר אביוב חן סרוסי, צילום: צפריר אביוב

 

> דעתי על השווקים היום:

בסביבת ריבית נמוכה השוק מתאפיין במחסור באלטרנטיבות. הציבור שמחפש אפיקי השקעה סולידיים לאחר הזיכרונות מ־2008, מתמודד עם קושי במציאת השקעות אטרקטיביות ביחס לסיכון, ובוחר להגדיל את הסיכון דרך האפיק המנייתי. ברקע, הכלכלה בארה"ב חווה השבתה של הממשל האמריקאי, וקיים כמובן איום תקרת החוב. קיימת הערכה כי יימצא פתרון למשבר שבעקבותיו נהנה מעליות שערים. עם זאת, הסיכוי הנמוך שעדיין קיים, שהמשבר לא ייפתר, יגרום לתנודתיות גבוהה בשווקים בטווח הקצר.

> עצת זהב ליועץ אחר:

יש להשקיע את מרב המשאבים בתשאול ואפיון הלקוח. אם הדבר ייעשה באופן מעמיק ואיכותי תימנע בעתיד עוגמת נפש הן ללקוח והן ליועץ. בעת המפגש הראשוני עם הלקוח חשוב לבצע תיאום ציפיות ולרענן הליך זה מדי פעם במסגרת שיחות הייעוץ התקופתיות, והכי חשוב - להתאים ניירות ערך ללקוח ולא את הלקוח לניירות ערך.

> המלצה למשקיע:

ההסתברות להמשך עליית תשואות בארה"ב נותרה גבוהה, מה שמגדיל את רמת הסיכון באפיק הממשלתי ולכן התנודתיות תגדל. הדרך להתמודד עם הרצון ליהנות מתיקון מבלי לנסות לתזמן את השוק, היא באמצעות השקעה במח"מ סינתטי. תיק האג"ח המומלץ ללקוח הקלאסי יורכב מ־55% צמודים ו־45% שקליים, וזאת בשל הערכה כי האינפלציה תואץ בשנה הקרובה. בציפיות הנוכחיות קיימת העדפה לאפיק הצמוד בטווח הקצר־בינוני, והורדת הריבית האחרונה עשויה ללבות את המגמה. 35% באג"ח ממשלתיות שקליות במח"מ 2–5 סינתטי. 10% בממשלתיות וקונצרניות בריבית משתנה. 25% על מדדי תל בונד השונים, 20% קונצרניות בדירוג גבוה ו־10% (ללקוחות בדרגת סיכון מתאימה) תל בונד תשואות.

למשקיע בסיכון גבוה אמליץ על הגדלת חשיפה לשווקים בחו"ל, בעיקר ארה"ב תוך התמקדות בסקטורים בריאות, טכנולוגיה ותשתיות. בישראל קיימת עדיפות להשקעה במדדי ת"א־75 והיתר באמצעות תעודות הסל.

השורה התחתונה: חן סרוסי ממליצה ללקוח סולידי להשקיע 55% מהתיק באג"ח צמודות ו־45% בשקליות בשל ההערכה שהאינפלציה תואץ השנה

תגיות