אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקת צהריים: מחקר חדש טוען שאכילה מחוץ למקום העבודה פוגעת בביצועים צילום: שאטרסטוק

הפסקת צהריים: מחקר חדש טוען שאכילה מחוץ למקום העבודה פוגעת בביצועים

נשים שסעדו עם חברה במסעדה היו שלוות וישנוניות יותר, והפגינו מדדים נמוכים של שליטה קוגנטיבית. הדיאטנית רוית ציוני טוענת מנגד: "במהלך יום העבודה צריך אוורור, זה לא אנושי"

15.10.2013, 09:55 | יונת נחמני

הפסקת צהריים

מחקר חדש טוען שאכילה מחוץ למקום העבודה פוגעת בביצועים

 

מחקר שנערך באוניברסיטת הומבולדט בברלין ופורסם בכתב העת "Plos One" בודק את השפעת האכילה בחברה מחוץ למשרד על תפוקת העובדים. כחלק מהמחקר חולקה קבוצה של 32 נשים לשתי קבוצות שוות בגודלן. שתי הקבוצות אכלו את אותו המזון, אך הנשים בקבוצה אחת סעדו במשך זמן מוגבל מול המחשב במשרד, ובשנייה צעדו הנשים למסעדה קרובה לארוחת צהריים של שעה עם חברה. בבדיקות שנערכו לשתי הקבוצות בתום הארוחה עלה כי הנשים שסעדו עם חברה במסעדה היו שלוות וישנוניות יותר, והפגינו מדדים נמוכים של שליטה קוגנטיבית על ביצועים ויכולות לניטור טעויות.

עובדות שאכלו בחוץ חזרו ישנוניות, צילום: שאטרסטוק עובדות שאכלו בחוץ חזרו ישנוניות | צילום: שאטרסטוק עובדות שאכלו בחוץ חזרו ישנוניות, צילום: שאטרסטוק

אבל הממצאים לא גורמים לדיאטנית רונית ציוני, חברה בעמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל, למהר להמליץ לבוסים להורות לעובדים שלהם להישאר במשרד ולאכול. "הגיוני שמי שאכל בחוץ ונחשף לגירויים שונים יהיה פחות מרוכז, אבל זה עדיין עדיף מלאכול לבד במשרד ליד שולחן העבודה. במהלך יום העבודה צריך אוורור, זה לא אנושי ולא הגיוני", היא אומרת.

היא מציינת שורה של יתרונות לאכילה מחוץ למשרד כמו חשיפה לשמש, הנעת הגוף, וגם העובדה שכשאוכלים בחברה אוכלים פחות. לצד היתרונות הידועים היא מוסיפה ש"אכילה בצוותא מחוץ למשרד יכולה גם לחסוך זמן וכסף למעסיק. כך העובדים נהנים מאפקט אוורור אמיתי, ונוצרים מהם שיתופי מידע ופעולה באופן טבעי ומהנה יותר".

ספינינג לנשמה

שיטת האימון החדשה CyclePlace מבטיחה "היי" לגוף ולנשמה ומשלבת בין ספינינג עם מוזיקה אנרגטית לאור נרות

בתרגום מילולי של SoulCycle מתקבל גלגול נשמות. זאת אמנם לא היתה כוונת היזמיות האמריקאיות ג'ולי רייס ואליזבת קטלר, אבל שיטת האימון שיצרו בשם זה משלבת לטענתן את המרחב הפיזי והמטפיזי ל־45 דקות מזוקקות של אימון גופני ורוחני, שהוביל לדבריהן לאלפי מתאמנים מסורים בארצות הברית. הרעיון פשוט - ספינינג משולב בעבודת משקולות ואימון גופני כולל, על רקע מוזיקה אנרגטית ולאור נרות. המכורים מדברים על "היי" לגוף ולנשמה, שילוב של שחרור אנדרופינים והתעלות רוחנית.

CyclePlace. שילוב של המרחב הפיזי והמטפיזי, צילום: תומי הרפז CyclePlace. שילוב של המרחב הפיזי והמטפיזי | צילום: תומי הרפז CyclePlace. שילוב של המרחב הפיזי והמטפיזי, צילום: תומי הרפז

פני מור, ישראלית שחיה בניו יורק בעשורים האחרונים, מנסה ליצור את הגרסה העברית לאימון שנקראת CyclePlace. אך מור לא מתכוונת לייבא את המודל האמריקאי כמו שהוא. השיעורים שמציע הסטודיו נשענים בעיקר על ספינינג נטו, או לכל היותר משולב באינטרוולים של TRX בחדר נפרד. ועדיין, היא טוענת, מדובר בחוויה שונה. "אני רוצה ליצור פה רוחניות, קהילה תומכת של מתאמנים שירגישו פה בבית", היא אומרת. את שיעורי הספינינג מעבירה מור, כאמור, בחושך לאור נרות. תפריט האימונים ההתחלתי של CyclePlace כולל שיעורי ספינינג באורך 45 דקות בבוקר ובערב, שיעור TRX פעם ביום לאורך כל ימי השבוע, ושיעור משולב ספינינג ו־TRX בן 75 דקות.

פרטים: CyclePlace, ה' באייר 30, ת"א. שיעור ספינינג - 80 שקל, 700 שקל לעשרה שיעורים; TRX + ספינינג - 145 שקל, 1,395 שקל לעשרה שיעורים.

תגיות