אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תוקפם של תווי הקנייה יעמוד על 5 שנים לפחות וערכם יהיה אחיד צילום: רוני שיצר

תוקפם של תווי הקנייה יעמוד על 5 שנים לפחות וערכם יהיה אחיד

ועדת הכלכלה אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק שנועדה להסדיר את השימוש בתווי קנייה. מנכ"ל פוקס: אם נדרש לכבד את התו גם במבצעים, המחיר יעלה והצרכן יפגע

16.10.2013, 15:11 | נורית קדוש

בעודן נערכות ליישום הסדר הפשרה אליו הגיעו בנוגע לתוקפם של תווי הקנייה, מתמודדות שופרסל ורבוע כחול עם חזית נוספת מצד ועדת הכלכלה שאישרה היום (ד) לקריאה ראשונה את הצעת החוק שנועדה לתקן את חוק הגנת הצרכן ולהסדיר את השימוש בתווי קנייה. לפי ההצעה שאושרה, תוקפו של תו קנייה יהיה ל-5 שנים לפחות והסכום הנקוב בו יהיה אחיד לגבי כל החנויות בהן ניתן לממש את התו, כך שלא תהייה אפשרות לקבוע סכום נמוך למימוש ברשתות דיסקאונט למשל.

תווי קנייה, צילום: רוני שיצר תווי קנייה | צילום: רוני שיצר תווי קנייה, צילום: רוני שיצר

בדיון שנערך בוועדת הכלכלה, הביעו נציגי רשתות השיווק המנפיקות את התווים, התנגדות לקביעת שווי אחיד לתווים בכל הרשתות. מנהל תחום רשתות השיווק באיגוד לשכות המסחר, נמרוד הגלילי, הזהיר כי זה יצור מצב שלכל רשת יהיו תווים שונים לרשת העירונית ולרשת הדיסקאונט. היועץ המשפטי של שופרסל, עו"ד ערן מאירי, הוסיף כי האפשרות השנייה היא שהתו יהיה יקר יותר.

הוועדה דנה גם בשורה של ההגבלות המופיעות על התווים. מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות, ירון לוינסון, אמר בהתייחס לכך כי "התווים היום זה כמו כתב אישום עם אין סוף הגבלות. זה אמנם שקוף אבל חשובה לא פחות גם הוודאות של הצרכן". עו"ד זהבית שחף ממגה טענה מנגד כי "אם יוסרו כל המגבלות זה יהרוג את התווים". מנהל הפיתוח העסקי בשופרסל, עידו רז, הוסיף כי "אם יהיו הנחות ללא מגבלות לא יהיו תווים". מנכ"ל פוקס, רן ארנון, ציין כי אם ידרש לכבד התו גם במבצעים, המחיר יעלה והצרכן יפגע. כאמור, במסגרת הסכם פשרה שאושר על ידי בית המשפט המחוזי בלוד לפני כשבועיים, יאריכו החל מעוד חודש וחצי רשתות השיווק את תוקף תווי השי שהונפקו מאז 2004 למשך 18 חודשים נוספים.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
התווים לא שווים בעליל בגלל חוסר היכולת לקנות במבצעים.
אם אתה הולך לסטימצקי למשל ובמקום לקנות 4 במאה אתה יכול לקנות רק ספר אחד הערך של התו הופך להיות 25 ולא 100, או בסוף עונה כשלא ניתן לשלם על בגד 50% אלא לשלם עליו מחיר מלא- שוב הערך של התו הינו רק 50 %. בקיצור- השווי שלהם לצרכן לא שווה את ה-18% הנחה שמקבלים עליהם המעסיקים. אני יעדיף שובר ששווה 400 במקום 500 והעיקר שיהיה ניתן לממש אותו בכל זמן (סוף עונה, מבצעים וכו') כמו כסף אמיתי. אם לא אני יעדיף לקבל את המתנה לחג ישר למשכורת. לדעתי כדאי לתת לעובדים לבחור איזה סוג תו הם רוצים- ששווה יותר אבל לא ניתן להשתמש בו בכל מקום, או ששווה פחות וניתן להשתמש בו גם במבצעים.
ani  |  17.10.13
6.
ל- ערן מ-4
אתה מבלבל בין שווי התו בש"ח נקוב (כאשר רשום לדוגמא שבמגה בול שווה 100 ש"ח ובמגה בעיר שווה 90 ש"ח) לבין שווי תו באחוזים. בחישוב שלך ערבבת בין שניהם. אבל זה לא כך. זה או ירידה בערך בשקלים. או ירידה בערך באחוזים. אם אני לא טועה ברוב המקרים לא מדובר באחוזים כך שאם שילמת 50 ש"ח במגה בעיר נשאר לך בכרטיס 40 ש"ח ולא 36. עכשיו אם תיקח את אותו הכרטיס המבוזבז למחצה ותלך איתו לסניף של מגה בול (שם הוא שווה 100 ש"ח לא להתבלבל עם 100%) הערך שלו יקפוץ מ-40 ל-50 (מספר הכרטיס שמור במאגר ומכאן הערך שלו)
סתם מחשב  |  17.10.13
לכל התגובות