אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גלולה קטנה ומתוקה: אופקו השלימה זינוק של 30% בשבוע צילום: יובל חן

גלולה קטנה ומתוקה: אופקו השלימה זינוק של 30% בשבוע

המלצה חמה של רופא מומחה על מוצר החברה, רכישת מניות על ידי יו"ר החברה, השלמת מיזוג שהביא לכניסת החברה למדדי ת"א ובעיקר הצורך לכסות שורטים הביאו את אופקו לזינוק שבועי אדיר, וכעת שווייה נאמד ב־16.6 מיליארד שקל

17.10.2013, 08:52 | ניר צליק

בשבוע האחרון זינקה מניית אופקו הלת', יצרנית התרופות הנשלטת על ידי פיליפ פרוסט שמכהן אף כיו"ר טבע, ב־30% לשווי אדיר של 16.6 מיליארד שקל. הזינוק במניה נבע משתי סיבות מרכזיות. הראשונה, העובדה כי יתרת השורטים במניה גבוהה במיוחד והמשקיעים נאלצו להתחיל להתכסות. נכון לאתמול בבוקר, יתרת השורטים היוותה כ־20% מהיקף המניות הצפות - כ־180 מיליון מניות בסך הכל, מאחר שפיליפ פרוסט, יו"ר החברה, מחזיק ב־34% מהמניות. 

קראו עוד בכלכליסט

סיבה נוספת שהניעה את המשקיעים לכסות את השורטים שבידיהם, היתה העובדה כי פרוסט עצמו הביע אמון במניה על ידי סדרה של רכישות בשבוע האחרון, וזאת למרות המחיר הגבוה שאליו היא הגיעה. פרוסט ביצע רכישה של 15.5 אלף מניות במחיר של כ־10 דולרים למניה, ובסך הכל השקיע כ־155 אלף דולר ברכישה. סביר להניח כי העליות במחיר המניה יימשכו גם בימים הקרובים, על רקע העובדה כי למשקיעים שמחזיקים ביתרות השורט נותרו פחות מ־12 יום לכסות את השורטים שבידיהם.

מעבר לעלייה במניה שנגרמה מהתכסות המשקיעים על השורטים, העליות האחרונות במחיר המניה נגרמו גם משום כניסתה לכמה מדדים, מה שאילץ את תעודות הסל לרכוש את מניית אופקו. אחרי המיזוג עם פרולור שהסתיים לפני כחודש וחצי, הצטרפה המניה למדדי ת"א־25 ות"א־100 ומהווה כיום כ־5.3% מהמדד הראשון ו־3.7% מהמדד השני. בנוסף, מהווה המניה 12.1% ממדד בלוטק ו־11.8% ממדד ת"א־ביומד.

פיליפ פרוסט , צילום: יובל חן פיליפ פרוסט | צילום: יובל חן פיליפ פרוסט , צילום: יובל חן

הרוח הגבית האחרונה לאופקו הגיעה מכיוונו של ג'ון קאנל,, רופא המתמחה בהשפעות של ויטמין D, שהעניק לחברה המלצה חמה. על פי קאנל, כיום מתרחשים ברחבי העולם שלושה ניסויים מרכזיים הבוחנים האם לוויטמין D, המופק בעיקר כתוצאה מחשיפה לשמש, השפעה חיובית על מחלות שונות, כאשר הניסוי הגדול מביניהם מבוצע בקרב 20 אלף איש באוניברסיטת הרווארד שבארה"ב. עוד כותב קאנל כי בשנים האחרונות היו כמה מחקרים שבחנו את השפעת ויטמין D לא רק כאמצעי המונע מחלות, אלא כאמצעי המסייע בטיפול במחלות שונות, ביניהן מחלות אוטואימוניות כגון טרשת נפוצה, או מחלות אחרות כגון דיכאון מז'ורי ואטופיק דרמטיטיס.

 , צילום: קובי קלמנוביץ צילום: קובי קלמנוביץ'  , צילום: קובי קלמנוביץ

אופקו עצמה מפתחת כיום את תרופת ה־Rayldy, שבה היא מבצעת כעת ניסוי בשלב 3, המבוססת על ויטמין D, לטיפול במחסור בוויטמין ובפעילות יתר של בלוטת התריס. תרופה זו נמצאת כעת בניסוי שלב 3 בקרב חולי כליות, כשתוצאות הניסוי צפויות להתקבל במחצית הראשונה של שנת 2014. השוק הפוטנציאלי של תרופה זו עומד על כ־12 מיליארד דולר בשנה בארה"ב ו־12 מיליארד דולר נוספים ביפן.

תגיות