אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבוקר: שביתה כללית במכללות הטכנולוגיות צילום: אריאל בשור

הבוקר: שביתה כללית במכללות הטכנולוגיות

לימודיהם של כ-20 אלף סטודנטים יפלו היום קורבן למאבק התקציבי מול משרדי האוצר והכלכלה. "אנו בסטטוס-קוו כבר יותר מ-20 שנה", אמר אחד מהם

20.10.2013, 07:07 | שחר חי, ynet
מאבק המכללות הטכנולוגיות מחריף: לאחר שאתמול (שבת) סיימו 12 מראשי המכללות את שביתת הרעב שבה פתחו לפני שלושה ימים, הם הודיעו על השבתה כללית של הלימודים החל מהיום (א').

קראו עוד בכלכליסט

ראשי המכללות הטכנולוגיות מלינים על התנהלות משרדי האוצר והכלכלה מולם, ועל המשבר שאופף אותם מאז תחילת השנה. בתחילת השבוע הם הקימו מאהל מחאה מול משרד האוצר, ולפני שלושה ימים פתחו 12 מהם בשביתת רעב, שהסתיימה אתמול. המכללות דורשות מהממשלה להעביר תקציב חירום בגובה של כ-140 מיליון שקל לחמש שנים, מהם 80 מיליון שקל כבר לשנה זו, וכן לגבש רפורמה שתבטיח את עתידן. לדבריהם, תקציב המכללות לא השתנה זה 30 שנה, וכמוהו הציוד במכללות השונות.

משרדי האוצר והכלכלה הודיעו לא מכבר כי הם נערכים ליישום מתווה רב שנתי במכללות הטכנולוגיות, לפיו תינתן תוספת תקציב של 90 מיליון שקל למשך חמש שנים. "המתווה גובש על ידי גורמי המקצוע הבכירים תוך ניהול דיונים מקיפים עם ראשי המכללות בחודשים האחרונים", הסבירו וציינו כי רשת "אורט" אימצה את המתווה ושאר המכללות נקראו להצטרף אליו.

שר האוצר יאיר לפיד, צילום: עמית שעל שר האוצר יאיר לפיד | צילום: עמית שעל שר האוצר יאיר לפיד, צילום: עמית שעל

אלא שהמתווה לא מקובל על פורום המכללות הטכנולוגיות, ומהיום למעלה מ-20 אלף סטודנטים יישארו בבתיהם. במכתב שהוציאו ביום חמישי ראשי המכללות לסטודנטים הוסבר להם על המאבק ונכתב: "זה זמן רב שאנחנו נאבקים בכדי לקיים במדינה הכשרת הנדסאים ראויה. התעשייה משוועת להנדסאים, תרומתם לכלכלה הישראלית עצומה, ויחד עם זאת, במשך שנים קיימת אפליה שיטתית בתקצוב לימודי ההנדסאים. היינו מוכנים לקבל פשרות כואבות להצלת ההשכלה הטכנולוגית, אך איננו מוכנים להתפשר על מינימום סביר שיאפשר קיום שפוי של מערכת ההשכלה הגבוהה".

 

"אין תנאים הולמים ללימודים"

 

נטלי במניו, סטודנטית לאדריכלות ועיצוב פנים במכלת רופין, אמרה הבוקר: "השביתה הזו מוצדקת. אנחנו מרגישים את המחסור בתקציבים - זה בא לידי ביטוי מהכיסא והשולחן ועד לכיתות מוזנחות. אין לנו תנאים הולמים לעבודה וללימודים, אין מלגות להנדסאים. אני מעדיפה שזה יפגע ברצף הלימודים, כדי שיובטח לנו עתיד טוב יותר. בגלל שזו השנה האחרונה שלי אני יכולה להגיד 'שאנשים אחרים יתמכו', אבל אני חושבת שזה חשוב לעתיד ההנדסאים, ולאיך שהמשק שלנו יראה בסופו של דבר".

יו"ר פורום המכללות הטכנולוגיות, ד"ר יוכבד פנחסי אדיב, אמרה: "לא נותרה ברירה אלא להשבית את הלימודים. עצוב שמנכ"לים של מכללות מגנים בגופם הן על ההשכלה והן על עתיד המשק בישראל. זוהי בשורת איוב למדינה. אנחנו נחושים".

המכללות של רשת "אורט" לא ישבתו, אבל עדיין לא ברור אם הסטודנטים שלומדים בהן יגיעו ללימודים. יו"ר התאחדות הסטודנטים, אורי רשטיק, קרא להם להצטרף לשביתה. "הסטודנטים במכללות הטכנולוגיות, ובכלל זה רשת 'אורט', יצטרפו לשביתה ולא יגיעו לספסל הלימודים. לא ניתן לאפליה כלפי הסטודנטים במוסדות הטכנולוגיים להימשך. ניאבק לצד ראשי המכללות עד לפתרון המשבר".

תגיות